ts-meerburg(Zondag,3A)- Meerburg speelde zondag de topper bij Den Hoorn met 1-1 gelijk. Op het oog geen slecht resultaat, zeker niet in een zware uitwedstrijd. Toch hield spits Joep van Vuren naar eigen zeggen een dubbel gevoel over aan de tweestrijd. ,,Iedereen kon wel leven met 1-1, maar als er een ploeg had moeten winnen, waren wij het geweest.”

 

Joep van Vuren resultaat,,Het was een echte knokwedstrijd”, vertelt Van Vuren (foto), die zelf een flink aandeel had in de Zoeterwoudse treffer. ,,Zij kwamen op 1-0 uit een dood spelmoment, maar kort daarop maakten wij de gelijkmaker. Na een ingooi maakte ik een goede actie op de achterlijn. Ik legde hem terug, waarna de bal tegen de hand van een tegenstander kwam. Dat was eigenlijk al een strafschop, maar de scheidsrechter liet doorgaan. Uiteindelijk kwam de bal bij Jelle Korbee en die schoot hem binnen.”

 

De tweede helft was volgens Van Vuren een ‘open wedstrijd die alle kanten op kon’. Daarbij maakte Meerburg de meeste aanspraak op de zege. ,,Wij hebben zeker vier goede kansen gehad”, vertelt de sierlijke aanvaller ,,Maar na tachtig minuten was iedereen bij ons wel een beetje op. We speelden voor het eerst sinds tijden weer eens op gewoon gras en dat is toch wel wat zwaarder dan kunstgras.”

 

Meerburg en Den Hoorn brachten door de remise hun puntentotaal op 23 en werden achterhaald door Full Speed. Koploper FC Lisse staat drie punten los. ,,Een club of vijf zal mee gaan doen om de titel”, verwacht Van Vuren. ,,Voor ons is de titel geen doel, maar we willen wel bovenin meedraaien. Als we de nacompetitie niet zouden halen, zou dat wel een teleurstelling zijn. We hebben nu al tien wedstrijden niet verloren en zijn dus moeilijk te verslaan.”

 

In ieder geval is Van Vuren zeer waarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen. De 32-jarige routinier kampt al enige tijd met flinke rugpijn. ,,De last die ik er van ondervind, is het niet meer waard. Dan neemt niet weg dat het lastig zal worden om af te zwaaien, want ik vind het spelletje nog steeds heel leuk.”

 

In de stand om de tweede periodetitel lijkt de strijd zich slechts af te spelen tussen drie ploegen. FC Lisse heeft nog de volle buit uit vier wedstrijden, terwijl Full Speed en Meerburg braaf volgen met tien punten uit vier ontmoetingen. Voor FC Lisse staat nu een zware wedstrijd tegen DOSR op het programma. Meerburg is gastheer van de andere ploeg uit de Veen: Alkmania. Full Speed zou het wel eens lastig kunnen krijgen in en tegen Stompwijk.