ts-roodenburg(Zaterdag,3A)- Lange tijd nam Roodenburg plaatsen 3 en 4 in, maar tegen het sluiten van de markt is de Leidse formatie terecht gekomen op de gedeelde vijfde plaats. Nog altijd kan de ploeg van Patrick Heijmans en Henk Buyn de beoogde nacompetitie halen, maar dat kan na de nederlaag bij Floreant (4-3) enkel nog via een hoge klassering op de ranglijst. Bij de Boskopers moest er met vier doelpunten verschil gewonnen worden, maar zover kwam het dus niet en zodoende werden de Leidenaren derde in de nu afgesloten tweede periode.

 

Roodenburg speelde een alleszins aanvaardbare partij en er werd van met af aan veel strijd geleverd om te zien hoe ver de ploeg zou kunnen reiken in de taak om een zo hoog mogelijke uitslag neer te zetten. Na nog geen twintig minuten vond Gio Koelink Abdul Ali Elbaroudi die de 0-1 op het scorebord bracht. Even later kreeg Viktor Leonora een prima kans om de score uit te bouwen, maar de rechtsbuiten kon de Leidse harten niet harder doen laten kloppen. Vrijwel vanuit de tegenstoot kwam de nummer twee op de gelijke hoogte. Kort daarop stak Adem Aksoy een bal op Erwin Verkuylen die Floreant opnieuw op achterstand had kunnen zetten, maar ook nu kwam het niet tot een daadkracht.

 

Halverwege was het zelfs 2-1 voor de thuisploeg vanuit een corner. Trainer Patrick Heijmans: ,,Daar konden ze geheel vrijstaand inkoppen en de eerste tegengoal was ook al een cadeau van ons aan hen. Extra zuur, want wij hadden de kansen om ze inderdaad op grotere achterstand te zetten. Onze missie was dus echt niet kansloos, maar dan moet je ze natuurlijk niet op het paard zetten.”

 

Toch bleven de blauwzwarten pressie uitoefenen en dat leverde toch weer een gelijke stand op na een eigen doelpunt van de thuisploeg. Vervolgens kreeg Roodenburg in de ogen van Heijmans zeker vier prima kansen, maar geleidelijk aan voelde de oefenmeester aan dat het niet de middag ging worden van zijn volgelingen, want ook nu werden de gelegenheden verprutst. Na een fout bij Jeroen Hooidonk werd het 3-2 en de marge werd zelfs nog vergroot naar twee doelpunten in het nadeel van de Leidenaren. Elbaroudi zorgde voor de doelpuntrijke eindstand, die er voor zorgt dat de ploeg uit Leiden-Noord welhaast verplicht is om de laatste twee competitiewedstrijden in winst om te zetten.

 

Heijmans: ,,Absoluut een onnodige nederlaag, maar ik ben wel tevreden over ons spel. Ik vrees dat we nu afhankelijk zijn van andere ploegen, maar eerst zullen we zelf twee keer moeten winnen. Dat moet gebeuren tegen tegenstanders (Ariston’80 en VV Leiden, red.) die we, met alle respect gesproken, moeten kunnen winnen. Zo niet, dan moeten we simpelweg blij zijn dat het erop zit.”

 

Tweevoudig doelpuntenmaker Elbaroudi over de nederlaag en het karwei voor de komende weken. ,,Na de 0-1 had ik hoop, zeker gezien het feit hoe we speelden. Na de 2-1 was ik die hoop eerlijk gezegd kwijt op een grote overwinning die nodig was, maar we zijn wel blijven strijden voor drie punten. Dat zat er ook zeker in, maar dan moet je wel de kansen afmaken. O ja, dat geldt ook voor mij.”

 

Vervolgend: ,,Ik ben het met de trainer eens. Van de komende twee tegenstanders moeten we kunnen winnen. En daarna wordt het duimen draaien of het voldoende is geweest. Het zou voor de ploeg, maar zeker ook voor mij een flinke teleurstelling zijn wanneer we straks met lege handen zouden staan. In dat geval hebben we alles vergooid. Ik vind nog steeds dat we een ploeg hebben die mee moet doen om de prijzen. Enkel zijn we dit seizoen te vaak meegegaan in het spelletje van de tegenstander. Wij vergaten dan zelf te voetballen. Tegen de betere ploegen kunnen we het ook opbrengen om mee te gaan en daarom denk ik dat wij in de tweede klasse beter tot ons recht zouden kunnen komen. Maar ja, dan moet je er wel eerst komen. Hoe dan ook; ik heb het hier enorm naar mijn zin. Ik wil ervoor zorgen dat ik vast in de basis kom te spelen. De concurrentie is groot, maar dat is in elk geval mijn persoonlijke doel.”

 

Opstelling Roodenburg: Van der Pluym, Ouwerkerk, Rhioues, Hooidonk, Langerak, Van Kooperen, Koelink, Verkuylen, Leonora, Aksoy, Elbaroudi.