derby days stad(Zaterdag,3A)- Roodenburg boekte de derde zege op eigen veld van het seizoen en klom naar de vierde plaats, op eerbiedige afstand van DWO, SEV en Kagia. De lift voor LSVV’70 gaat de laatste weken weer naar beneden. De ploeg uit Leiden-Noord was te sterk voor de stadsgenoot(5-2).

 

Koelink resultaatPatrick Heijmans had nog wel de nodige kanttekeningen, maar was blij met de zesde overwinning van het seizoen en het stapje omhoog . Marvin Bok deed de ploeg van Wim Mugge driemaal pijn, Giovanni Koelink (foto, fraai scorend, red.)) en Michael van Kooperen vonden het net eveneens. Geert Jan Jonk en Joppe Gloerich deden wat terug.

 

Mugge, nu echt bezig aan zijn laatste seizoen, was onderaan de streep duidelijk in zijn analyse na afloop. ,,Een duidelijke nederlaag, we waren simpelweg niet goed genoeg. Maar natuurlijk zijn er altijd woorden als ‘als’ en ‘wanneer’ te bedenken bij een wedstrijd. Ik kon het zelf niet goed zien, maar de vrije trap voor de gelijkmaker van Roodenburg zou niet terecht zijn geweest. Na onze 3-2 verderop in de wedstrijd hadden we een betere fase, maar staan we zo slecht te verdedigen dat de 4-2 binnenvalt. Toen was het gedaan. Dus bij momenten had het dus anders kunnen aflopen, maar al met al won Roodenburg gewoon terecht en daar doe ik dan ook niet moeilijk over. Toch lagen er mogelijkheden om ze meer pijn te doen, want ik vond hen achterin best kwetsbaar.”

 

De mening vanaf de andere bank, met Patrick Heijmans als spreker. ,,Deze overwinning was voor ons hard nodig, want de laatste tijd hebben we ons niet van onze beste kant laten zien. Met alle respect voor LSVV, maar eigenlijk zag ik binnen vijf minuten al in dat we deze pot moesten gaan winnen. Wij hadden veel balbezit en zij zakten in. Ik ben eerlijk gezegd niet erg te spreken over de twee tegengoals. Maar goed, de overwinning was duidelijk en daar ging het in deze fase om. Noodgedwongen heb ik wat spelers moeten slachtofferen. Niet leuk, maar ik vond het nodig. Het pakte goed uit, maar we moeten nu deze lijn wel door gaan trekken.”

 

Bij Roodenburg werden Abdul Farhane en Mo Elhamami (tevens geblesseerd) gepasseerd en nam Marcel Langerak onder meer achterin de plek van Farhane in. Arie Siera zou ook spelen, maar bij hem ging het fout in de warming-up.

 

Heijmans: ,,Doordat ik de training op donderdag heb moeten afblazen vanwege de storm , heb ik zaterdag een groepsgesprek ingelast. Zoals gezegd vond ik niet dat we goed bezig waren en ik heb de groep keuzes laten maken. Ik heb namelijk geen zin om trainer te zijn van een middenmoter, terwijl we veel meer mogelijkheden hebben. De 5-1 nederlaag van tegen DoCoS dreunde behoorlijk na, maar je zult je dan toch moeten oprichten. Daar heb ik mijn zegje over gedaan en de boodschap is bij de groep aangekomen en zij hebben ten dele laten zien in deze wedstrijd dat ze er zelf ook meer uit willen halen.”

 

Opstelling Roodenburg: Armitage, Ouwerkerk, Langerak, Rhioues, Hooidonk, Verkuylen, Van Kooperen, Koelink, Harroui, Bok, Elbaroudi.

Opstelling LSVV’70: Metz, Huisman, Mulder, van den Haak, Van Diggele, Filippo, Ottenhof, Gloerich, Jonk, Van Ruiten, Petersen.