ts-roodenburg(Zaterdag, 3A)- Op voorhand leek de eerste wedstrijd van de derde periode een eenvoudige te worden voor Roodenburg. Op eigen veld ontvingen de Leidenaren hekkensluiter Haagse Hout. Makkelijk ging het niet, maar de drie punten werden binnengehaald: 2-1.

 

Tegenstander Haagse Hout wist voor aanvang van de wedstrijd in de gehele competitie slechts twee wedstrijden te winnen. Één daarvan was tegen Roodenburg, toen het elftal van trainer Heymans in Den Haag met 3-1 verloor. Roodenburg wilde zich niet voor de tweede keer laten verrassen. De ploeg vindt zich momenteel terug op de derde plaats en draait een prima seizoen. Een thuiswedstrijd tegen Haagse Hout zou daarom in principe geen problemen moeten opleveren.

 

Toch ging het vroeg in de wedstrijd mis. Verdediger Jeroen Hooidonk leverde een vrije bal in bij een tegenstander, die meteen aan kon leggen en met een goed schot voor de 0-1 zorgde. De linkervleugelverdediger toonde zich na afloop schuldbewust. ,, Hun goal was eigenlijk gewoon mijn fout.’’ Na een zeer slap begin wist Roodenburg zich enigszins te herpakken. Nog voor rust werd de 0-1 achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong via doelpunten van Rian Rosier en Alex Jansen. In een slechte tweede helft waarin weinig gebeurde, zou die stand ook niet meer veranderen.

 

Hooijdonk was duidelijk in zijn commentaar na afloop. ,, Het was echt een hele slechte wedstrijd die we snel moeten vergeten. De vorige keer verloren we ook van hen omdat we er te makkelijk over dachten, dat leek er weer in te zitten. De trainer hamerde erop dat we scherp moesten beginnen, maar op de een of andere manier begonnen we toch zo slap. Het was net als tegen Kouderkerk vorige week. We komen achter en dan lijkt het alsof we opeens zijn wakker geschud. Daarna gaan we er wel met z’n allen voor en gaan we een tandje hoger.’’

 

Uiteindelijk denkt Hooidonk dat het toch kwaliteit is dat de doorslag heeft gegeven. ,, Individueel hebben wij betere spelers lopen die een beslissende actie kunnen maken, ook als het niet goed gaat. Het is goed dat we die twee goals nog voor rust maakten, want de tweede helft was belabberd. Ik denk dat het voor het publiek niet om aan te zien was. Maar ja, ook slechte wedstrijden moet je winnen.’’

 

Dat deed Roodenburg en dus is de derde periode met een overwinning begonnen. Heymans liet in de winterstop al weten dat hij de nacompetitie wil halen dit jaar. Hooidonk beaamt dat en hoopt op een snelle terugkeer naar de tweede klasse. ,, Als je degradeert uit de tweede klasse wil je natuurlijk zo snel mogelijk terug. Het is dus zeker een doelstelling om een periode te pakken.  We hebben zelfs nog kans om de tweede periode nog te winnen. Dan moeten wij van Floreant winnen en de uitslag van Be Fair tegen Oegstgeest ook goed zijn.’’ Op de vraag of hij nog met het kampioenschap in zijn hoofd zit (lijstaanvoerder Floreant verloor opvallend genoeg van Ariston’80, red.), reageert Hooidonk wat terughoudender. ,, Dat is voor mijn gevoel wel heel ver weg. Maar het ligt ook aan de concurrenten en wat andere ploegen tegen Floreant doen. Wij willen gewoon alle wedstrijden winnen en we zien wel waar het schip strandt.’’

 

Patrick Heijmans had weinig vleiende woorden in huis voor Roodenburg. ,,Er deugde weinig van. Voetballend gezien was het dramatisch van onze kant. Het is dat Mike (Armitage, red.) ons tussen de palen op de been hield, anders win je deze pot niet. 2-2 of 2-3 zou niet eens onterecht zijn geweest. Eigenlijk schaam ik me een beetje voor de overwinning en het spel. Het enige is dat we nu zijn afgerekend op ons spel, dat was eerder wel een paar keer het geval. Maar ik ben wel moedeloos geworden van alle foutieve keuzes die werden gemaakt.”

 

Het avondje NAC voor de Roodenburg-selectie werd dus gered door de moeizame overwinning. ,,Gelukkig maar anders had ik daar helemaal met de ziekte in gezeten”, draaide Heijmans er niet om heen.

 

Volgende week gaat Roodenburg op bezoek in Zoetermeer. Bij DWO zal er uit een vaatje getapt moeten worden om de drie punten mee te nemen. De komende tegenstander won met niet minder dan 3-10 bij en van Kamerik.