nabeschouwing167x60(Zaterdag, 3A)- Voor de mannen van Patrick Heijmans stond er dit weekend een uiterst belangrijke wedstrijd op het programma. Op eigen veld moest Roodenburg het opnemen tegen Be Fair, de club die één plekje hoger staat op de ranglijst. Bij een overwinning van de Leidenaren zou de ploeg van trainer Ramon Hageraats tot op drie punten worden genaderd.

 

Roodenburg startte de wedstrijd gretig en probeerde snel druk naar voren te zetten. Veel duels werden gewonnen en het werd Be Fair haast onmogelijk gemaakt verzorgd voetbal te spelen. Het was dan ook zeer opmerkelijk dat het Roodenburg-goalie Mario van der Pluym was die al na vier minuten de bal uit zijn net moest vissen na een vermeend doelpunt met de hand. Overigens was het geen zekerheidje dat Van der Pluym deze middag het doel van Roodenburg zou verdedigen. De Leidse doelman werd vrijdag voor de tweede keer vader van een kerngezonde zoon. Dit weerhield de gretige goalie er niet van zijn ploeg in deze uiterst belangrijke wedstrijd aan drie punten te helpen.

 

Ondanks de snelle 0-1 achterstand bleef Roodenburg de lakens uitdelen. Be Fair had eigenlijk vrij weinig te vertellen, maar kon natuurlijk leunen op de vroeg verkregen voorsprong. Er kwamen voornamelijk wat kansjes voor de thuisploeg, maar erg nerveus werd Be Fair hier nou ook niet van.

 

De tweede helft moest Roodenburg wel wat meer gaan komen. Er ontstonden veel meer kansen dan in de eerste helft, maar het maken van doelpunten bleek deze middag voor de thuisploeg niet zo eenvoudig. Be Fair bleef loeren op de counter en wachtte op de kansen die komen gingen. Doordat de bezoekers ook in deze helft als eerste het net wisten te vinden, werd het voor Roodenburg wel erg lastig om nog met de overwinning aan de haal te gaan. Toch kwam de ploeg van Heijmans terug in de wedstrijd. Na een goed ingedraaide vrije trap van Giovanni Koelink was het Alex Jansen (hij zou later een rode kaart voorgehouden krijgen, red.) die met het hoofd voor de aansluitingstreffer zorgde. Roodenburg geloofde er weer helemaal in en de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld.

 

De wedstrijd was nu veel meer open en er kon aan beide kanten nog gescoord worden. Be Fair kreeg een vrije trap die door Van der Pluym goed werd gepakt. Echter niet alle Roodenburgers waren op dat moment bij de les, want uit de voorzet die volgde, kon Be Fair vrij eenvoudig de 1-3 aantekenen. De thuisploeg vocht nog wel voor wat het waard was, maar het was de bezoekende ploeg die de eindstand op 1-4 bepaalde.

 

Roodenburg-middenvelder Koelink baalde stevig na afloop: ,,We begonnen erg fel aan de wedstrijd en hebben lange tijd het beste van het spel gehad. We hebben vroeg druk gezet en dat heeft ook zeker gewerkt. Natuurlijk hebben zij een aantal zeer technische spelers, maar wij waren de ploeg die voornamelijk heeft gedicteerd. Zij kwamen echter op gelukkige wijze aan hun doelpunten en dan ga je uiteindelijk met 1-4 onderuit. Deze uitslag is in mijn ogen erg geflatteerd, maar daar schieten we niets mee op. We hadden vandaag op drie punten kunnen komen van Be Fair, maar hebben door deze nederlaag de aansluiting met de top twee verloren.”

 

Daarentegen blijft Koelink wel strijdlustig: ,,We willen nog steeds graag promoveren. Het maakt mij niet uit of dit rechtstreeks of via de nacompetitie gebeurt. Ik denk dat we voldoende kwaliteiten hebben, maar het is wel zuur dat we tegen een aantal mindere tegenstanders cruciale punten laten liggen. Daarentegen geloof ik nog steeds in deze ploeg. We kennen elkaar al lang en veel jongens hebben de intentie om ook volgend seizoen onder Patrick actief te zijn. Laten we hopen dat we dan in de tweede klasse uitkomen.”

 

Heijmans begreep de uitslag eveneens van geen kant. ,,Bij de eerste goal kreeg Alex een elleboog in zijn nek en dat doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden. Van ons werd er een zuivere goal van Adem Aksoy afgekeurd. Anders is het 1-1. Ik mopper niet gauw op de scheidsrechter, maar deze was dramatisch en heeft de wedstrijd bepaald. Roodenburg heeft uitstekend gespeeld en ik heb me kunnen verlekkeren op de bank. Verschrikkelijk jammer en onterecht dat we niet beloond zijn. Maar ik wil een prijs pakken en na vandaag is het vertrouwen juist toegenomen dat het kan. Ook al gaan we er met 1-4 vanaf.”

 

In de warming-up haakte Rian Rosier overigens af met hartklachten. De aanvaller ging voor alle zekerheid naar het ziekenhuis en kreeg gelukkig geen onheilspellende berichten, maar hij kon uiteraard dit keer niet van waarde zijn voor de blauwzwarten.

 

Opstelling Roodenburg: Van der Pluym, Monfils, Rhioues, Hooidonk, Jansen, Langerak, Koelink, Verkuylen, Elbarroudi, Aksoy, Bok.