ts-roodenburg(Zaterdag, 3A)- Roodenburg pakte zaterdag in de derde klasse A de volle winst tegen laagvlieger Koudekerk en doet volop mee in de strijd om de tweede periode. Uitblinker aan de kant van de Leidenaren was Rian Rosier, die zijn team met twee doelpunten op het goede spoor zette en zodoende kan Roodenburg eventueel in een later stadium de twee periode pakken.

 

Zover is het echter nog lang niet. Op dit moment staat Floreant eerste in de tweede periode, maar aangezien zij al de eerste periode hebben gewonnen zal de titel doorschuiven nummer twee. Dat is op dit moment nog de nummer twee van de ranglijst Be Fair. Zij staan gelijk met Roodenburg, maar hebben één doelpunt meer gescoord. De resterende inhaalduels worden later in maart gespeeld.

 

Eerst maar eens naar de orde van de dag, want eerst komt het laag geklasseerde Haagse Hout komende zaterdag op bezoek. Rian Rosier waakt voor onderschatting: ,,We mogen ons absoluut niet verkijken op Haagse Hout. We hebben al eens van ze verloren. Sowieso doen wij het goed tegen bovenste ploegen, maar we hebben het altijd moeilijk tegen de ploegen uit de onderste regionen. Zo hebben we punten verspeeld tegen Leiden, Ariston ’80 en dus ook al tegen Haagse Hout. We moeten sowieso winnen en vertrouwen tanken voor de rest van de competitie en dus die inhaalwedstrijd tegen Floreant, maar dat is pas over vier weken.”

 

De 5-1 overwinning op Koudekerk was dus in elk geval zeer nuttig in de strijd om de tweede periode. Niet alleen vanwege de drie punten, ook werd er door Roodenburg aan het doelsaldo gewerkt. Onder andere door Rosier, die met twee doelpunten belangrijk was. ,,Over de hele wedstrijd gezien was het zeker een terechte overwinning”, weet Rosier. ,,Koudekerk begon sterker, zij waren de bovenliggende partij in de eerste vijftien minuten. We kwamen zelfs op achterstand, maar toen begon het bij ons te lopen. Nog voor rust stonden we 2-1 voor en tijdens die rust hadden we geen moment het gevoel dat dit fout zou gaan. Zelf heb ik nog een paar kopkansjes laten liggen, dus gezien het aantal kansen was de 5-1 zeker niet geflatteerd. Op voorhand hebben we ook nooit het gevoel gehad dat we zouden gaan verliezen.”

 

Over zijn eigen inbreng was Rosier tevreden. De voormalige centrumspits wordt door Heymans nu als linksbuiten gebruikt, nadat hij zijn plaats in het elftal kwijtraakte aan Adem Aksoy. Rosier: ,,Adem doet het prima, dus ik snap de keuze. Ik vind het geen probleem als linksbuiten te fungeren, het maakt me niet uit. Ik ben niet een speler met fantastische acties en wil ook niet zeggen dat ik makkelijk scoor, maar ik doe vaak de juiste dingen op de juiste momenten.”

 

Roodenburg, derde op de ranglijst, staat acht punten achter op koploper Floreant en het kampioenschap is dan ook uit zicht. Weet ook Rosier: ,,Tenzij Floreant nog punten gaat verspelen, maar dat verwacht ik niet. Floreant staat te ver weg, dus we moeten ons echt richten op een periodetitel. Dat gaat ook wel lukken.”

 

De beide trainers hadden uiteraard ook zo hun eigen ideeën over de wedstrijd. Eerst de winnende trainer Heijmans: ,,We begonnen 1 tegen 1 achterin met een extra man op het middenveld. In de beginfase waren we zoekende en zat Koudekerk er bovenop. Ik denk dat het nog niet goed zat met onze concentratie en de 0-1 was wel een logisch gevolg. Daarna werden we scherper en scherper en scoorde Rian na een spelhervatting van Mario (van der Pluym, red.). Na de 1-1 kwamen we boven te liggen, hoewel het een gedeelte na rust nog wel twee kanten op kon. Niet dat Koudekerk kansen kreeg, maar met 2-1 was het nog niet gespeeld. De derde van ons betekende de knock-out en daarna hebben we nog een paar prima goals gemaakt. We hebben ons goed hersteld na een matig begin. En ik was ook wat huiverig aanvankelijk, want er werd donderdag ook al niet goed getraind. Het leuke was dat ik wel een goed voorgevoel gehad bij Rian. Tegen Henk (assistent-trainer Buyn, red) zei ik voor de wedstrijd ,,Let maar op, Rian maakt er twee”.

 

Marcel Valk, de man op de bank bij de nu nummer elf, had zijn ploeg ‘aardig zien starten’, maar een verklaring daarvan zocht hij deels in de gemakzucht waarmee Roodenburg startte. ,,Toen ze eenmaal gas gaven, kregen we meer en meer moeite. Bij 2-1 zat er misschien nog wat in, maar we hadden geen stootkracht. Dit is voor mij allemaal niet zo verrassend. We hebben 25 man voor twee elftallen en dan kom je vroeg of laat in de problemen. We hebben absoluut aardige spelers, maar er wordt meer gevraagd. En dat komen we nogal eens tekort. Bij vlagen heb ik het idee dat het voetbalgogme ontbreekt. We zullen vol aan de bak moeten om ons boven de laatste vier te kunnen spelen. Dat is de harde werkelijkheid.”

 

Opstelling Roodenburg: Van der Pluym, Monfils, Langerak, Rhioues, Hooidonk, Koelink, Bok, Jansen, Verkuylen, Aksoy, Rosier.