ts-roodenburg(Zondag, 4A)- Die drie punten zijn voor ons. Met die vaste overtuiging reisde trainer Robin van Wieringen met zijn jongens af naar Altior. De 3-3 van vorige week tegen Bernardus lag nog zwaar op de maag. ,,We waren toen zoveel beter”, weet Roodenburg-speler Abdul Farhane te vertellen. ,,We gaven een paar doelpunten onvoorstelbaar knullig weg. Dat kan gewoon niet, ook niet op ons niveau.”

 

,,Je kunt rustig stellen, dat we tot op het bot gemotiveerd waren en dat kon je vanaf de eerste minuut aan ons spel terugzien. Altior heeft niet echt een kans gekregen. Dat was onze kracht van vandaag; het collectief. Ik kan echt geen man of the match aangeven. Ons sterke spel vertaalde zich pas laat in een doelpunt via een droge, geplaatste schuiver van onze specialist  Nasr El Guari. De keeper kon er alleen maar naar kijken en de bal uit het doel vissen. Vorige week scoorde Nasr twee keer uit een vrije schop. Die jongen heeft echt de beschikking over een goede traptechniek. Dat is een extra wapen voor ons.”

 

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks: Roodenburg was heer en meester, maar wist aanvankelijk niet te scoren. Dat lukte uiteindelijk in de slotfase wel via een penalty. De keeper van Altior werd uitgekapt en een speler van de ploeg uit Langeraar zag geen andere mogelijkheid dan de bal met de hand uit het doel te halen. Met rood moest hij terecht van het veld. Abdul Farhane maakte van de geboden kans gebruik en benutte de penalty: 0-2.

 

,,We doen nog volop mee in het gevecht om het periodekampioenschap. Ja, het is nog een lange weg, maar ik acht ons zeker kansrijk. De vierde plek is ons uiteindelijke doel. Dan doe je mee aan de nacompetitie en dat is gewoon heel aantrekkelijk. Er gaan clubs van de zaterdag naar de zondag en dat biedt extra ruimte op promotie. Ook voor ons biedt dat mogelijkheden. Op dit moment staan er zes ploegen met negentien punten in de middenmoot. Ik heb dat nog nooit meegemaakt.”

 

Het optimisme van Farhane is niet onterecht. In deze klasse zijn SEP en Van Nispen de betere ploegen en staan ongenaakbaar op plaats een en twee. De rest kan niet alleen van elkaar winnen, ze doen het ook met regelmaat. Als Roodenburg van directe concurrenten weet te winnen kan het nog mooi worden op Noord.

 

Trainer Robin van Wieringen was bijzonder in zijn schik met de wedstrijd van vandaag. ,,Een toppot”, concludeerde  hij. ,,Ook ik zit met een gammel lijf vanwege een griep op de bank, maar ik heb ondanks de kou genoten vanaf die plaats. Abdul is veel te bescheiden. Hij speelde weer prima en  schakelde de spits weer simpel uit. Meer dan dat: hij is echt het verlengstuk van de trainer en dat maakt hem een belangrijk man voor ons. Menig trainer zou willen werken met zo’n type speler. Ik kijk alweer uit naar zondag. DoCoS staat dan voor de deur. Die lusten we ook wel.”