HomeVierde klasseRoodenburgTrainer Van Wieringen (Roodenburg, zo): ,,Met goede mentaliteit de 2e periode in”

-

ts-roodenburg(Zondag,4A)- Voorafgaand aan het duel bij Bernardus stond er voor de zondagtak van Roodenburg het nodige op het spel. De Leidenaars verkeren in de onderste regionen van de ranglijst, maar het gat met de middenmoot is nog te overzien. Tot op heden scoort de ploeg van coach Robin van Wieringen moeilijk en krijgt het relatief veel doelpunten tegen. Op bezoek bij Bernardus was dat niet anders: 3-1.

Ondanks de wat tegenvallende resultaten is de sfeer goed bij Roodenburg en staan de koppen dezelfde kant op. Dit is zeker de verdienste van trainer Van Wieringen, want in de voorbijgaande seizoenen werden er regelmatig wedstrijden verloren door een gebrek aan vechtlust. Nu is dat dus wel anders en staat er een frisse, jonge ploeg.

Zondag moest er op bezoek worden gegaan bij Bernardus. Gezien de ranglijst een belangrijk duel, omdat Bernardus tot nu toe slechts twee punten meer behaalde. Wel heeft de ploeg uit Hazerswoude Rijndijk al twee duels meer afgewerkt dan de brigade uit Leiden-Noord. Bij winst konden de Leidenaren de opponent dus passeren, maar na een gelijkopgaand duel stonden de blauw-zwarten met lege handen.

Van Wieringen sprak van een evenwichtig duel. ,,Ik vind dat je niet echt kunt spreken van een terechte nederlaag. Voetballend gezien ging het gelijk op en er waren voldoende kansen voor beide ploegen. We kwamen dan wel op een 1-0 achterstand, maar hebben de ‘koppies’ niet laten hangen. De gelijkmaker was een mooi schot in de verre hoek van Nelson Bukuru. Wel kwamen we in het laatste kwartier voor rust erg onder druk te staan. Bernardus kreeg een aantal goede kansen, maar onze keeper hield ons toen op de been. Ik moet hem dan ook zeker een compliment maken.”

Voor rust hielden beide ploegen elkaar dus nog in evenwicht, maar na de thee liep de thuisploeg uit naar 3-1. Volgens Van Wieringen verzuimde zijn ploeg zelf op voorsprong te komen: ,,Uiteindelijk verlies je dan met 3-1, maar het eerste kwartier na rust was duidelijk voor ons. We kregen een zeer grote kans op de 1-2, maar helaas werd voor de goal een verkeerde keuze gemaakt. Vervolgens kregen we kort na elkaar twee treffers tegen door persoonlijke fouten. Tien minuten voor tijd ging de bal nog op de stip, waardoor we de aansluitingstreffer konden maken. Helaas faalde onze spits, waardoor de wedstrijd definitief gespeeld was.”

Ondanks de nederlaag was Van Wieringen wel optimistisch. ,,We zijn niet goed aan de competitie begonnen, maar op het mentale vlak maken we zeker stappen. Het doel is dan ook om met deze goede mentaliteit de tweede periode in te gaan. We zijn dus op de goede weg en ik zie ook zeker een stijgende lijn in het voetballende aspect. Ook vandaag hadden we zeker niet hoeven te verliezen en tegen veel ploegen kunnen we prima mee. Daarnaast ben ik blij dat er nu een trainer voor het tweede elftal is aangesteld. Dat is een goede zaak voor zowel het eerste als tweede. Mijn focus kan nu weer volledig op het eerste team worden gericht.”