artikel image Roodenburg 1(Zaterdag,3A)- Roodenburg kwam op eigen veld niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen BSC’68. Over het resultaat was trainer Patrick Heijmans niet tevreden, maar wel over de instelling van zijn ploeg en voor het feit dat BSC nauwelijks gevaar kon stichten. Vooral Marcel Langerak en Mo Elhamami ontbeerden het geluk met inzetten tegen het aluminium. Roodenburg blijft nog wel volop in de race voor een verlenging van het seizoen, maar een zekerheidje is het allerminst.

 

Heijmans: ,,Soms stelt het resultaat teleur, maar ik vind dat de ploeg er alles aan heeft gedaan. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we voor de tweede keer de nul hebben gehouden op eigen bodem. Dat is ook goed voor het zelfvertrouwen, vooral van de verdedigers en de doelman. Ik heb welgeteld één moment gezien van gevaar voor ons doel en dat kwam nog door een misverstand tussen Hendrik Boelee en onze doelman. Voor de rest hielden ze enkel maar tegen. Ik bedoel het niet cru, want elke ploeg moet spelen op zijn eigen manier. Maar van zo’n ploeg zou ik geen trainer willen zijn. Anti-voetbal, meer kan ik er niet van maken. Natuurlijk gaat het voor de meeste ploegen nog om de punten, maar veel teams die onderin staan hebben nog de intentie om een goal te willen maken. Deze tegenstander zeker niet.”

 

Zoals gezegd raakte Langerak de paal en had Elhamami de pech dat de lat succes voorkwam. Ook Jeroen Hooidonk kreeg een prima kans en zo waren er nog wel meer mogelijkheden. Nogmaals de trainer: ,,Daarbij was het niet makkelijk om een elftal op de been te brengen. We hadden geluk dat het tweede niet speelde. Adem Aksoy is geblesseerd en Elhamami viel uit. Van Rian Rosier kon ik eveneens geen gebruik maken en dan wordt de spoeling wel erg dun voorin. Daarnaast misten we Alex Jansen en Jose Monfils en Youssef Harroui is amper fit te noemen (Giovanni Koelink viel net als Elhamami ook al uit, red.) Nee, dan vind ik dus dat we het zo slecht niet deden. Enkel dat ene doelpuntje bleef uit.”

 

Sluitpost Van der Pluym baalde stevig van het puntenverlies. ,,Als je ziet wat wij al hebben verspeeld dan mag je tot de conclusie komen dat we onszelf verschrikkelijk tekort doen. Van ploegen als BSC, Kamerik, Zwammerdam, VV Leiden en Haagse Hout moeten wij kunnen winnen, maar sla de uitslagen er maar eens op na. Tegen die ploegen hebben we zoveel punten laten liggen dat we nu erg moeten oppassen. Wanneer we volgende week van Lugdunum verliezen dan wordt het echt gevaarlijk. We staan inmiddels vijfde en Lugdunum kan op gelijke hoogte komen. Okay, we hebben nog een wedstrijd tegoed en kunnen ons ook weer opwerken naar plaats drie. Maar dat is wel tegen Floreant en dus niet bepaald een ‘makkie’. Er zijn nog heel veel scenario’s denkbaar, maar we kunnen nog overal naast grijpen. Daar moet ik niet aan denken, want we liggen al heel lang op schema voor de nacompetitie. Als alles dan zou vervliegen, zou ik daar beroerd van worden. Ik denk dat het treffen met Lugdunum cruciaal is. Als we verliezen kan het wel eens afgelopen zijn. Of we moeten in de resterende wedstrijd van de tweede periode dik winnen van Floreant.”

 

Van der Pluym kreeg nog een app van iemand bij BSC die hij daar kent. ,,Ze spraken van een gestolen punt. Dat is dan wel waar, maar zij hebben er ook alles aan gedaan. Dat wil zeggen, ze zakten in en wilden niet echt voetballen. Ik kan me dat echter wel voorstellen. Wij gaan ook loeren op een counter bij Lugdunum. Je moet voetballen naar je eigen kwaliteiten. Irritant voor een tegenstander, maar zo werkt dat nu eenmaal. In de eerste wedstrijd leverde die speelwijze een 4-1 overwinning op. Een nieuwe zege zou ons een eind op weg helpen richting de nacompetitie. Het worden spannende weken, zoveel is zeker. Ik vind dat de Leidse voetballiefhebber genoeg reden heeft om de wedstrijd van komende zaterdag te komen bezoeken. Beide teams moeten eigenlijk winnen. Dat is het verhaal.”

 

Opstelling Roodenburg: Van der Pluym, Ouwerkerk, Rhioues, Langerak, Hooidonk, Koelink, Van Kooperen, Bok, Harroui, Elhamami, Elbaroudi.