ts-roodenburgDe volgende in de rij: Roodenburg zondag. Hoe verliep het seizoen van de blauwzwarten? Een terugblik met eerstejaars seniorentrainer Robin van Wieringen. Het klinkt een beetje dubbel maar toch biecht Robin van Wieringen het eerlijk op. Voor het eerst had de oefenmeester een seniorenteam onder zijn hoede. ,,Het is me eigenlijk best mee gevallen, alleen de resultaten vielen helaas tegen. Maar het ging toch allemaal heel gemoedelijk”, voegt hij er direct aan toe.

 

Maar met gemoedelijkheid alleen kan je de strijd in de arena niet winnen. Waar ging het dan fout, is de vraag die dan onmiddellijk rijst. Van Wieringen denkt terug aan de derde periode waarin zijn pupillen voortvarend van start gingen en de eerste drie wedstrijden met volle bak aan de leiding gingen. Toen kwam het breekpunt in de thuiswedstrijd tegen ASC. Een prototype van een duel met twee gezichten. ,,Voor de rust speelden we de beste helft van het seizoen en we namen een 2-0 voorsprong. Maar na de rust bij de eerste tegengoal stortte het helemaal in elkaar. Onbegrijpelijk. We verloren met 2-5. Die tweede helft was dan ook direct het slechtste optreden wat ik mij kan herinneren”, baalt de trainer nog enigszins na. ,,Het was gelijk een breekpunt want daarna pakten we geen punt meer.” Het kan verkeren in de voetballerij. Dat heeft Robin dus aan den lijve ondervonden.

 

Ontwikkeling

Mag het voor de nog jonge trainer een ervaring zijn geweest in zijn eerste seizoen op sportpark Noord, ook voor enkele jonge spelers was het een kwestie van ontwikkelen. Tot zijn grote voldoening heeft Van Wieringen dit bij een aantal enthousiaste jongelingen kunnen waarnemen. ,,Het zijn jongens uit de B-jeugd die doorstromen omdat wij geen A-junioren hebben. Ook het komende seizoen zullen zij ons tweede elftal vormen waarin zij lekker hun balletje kunnen trappen”, schetst Robin de situatie. Hij zal op een paar van deze spelers wellicht een beroep moeten doen omdat er een paar jongens stoppen en aanvoerder en sterkhouder Abdoul Farhane naar de zaterdagtak overstapt. ,,Een goede ontwikkeling voor hem.” Maar Van Wieringen raakt hiermee wel een vaste waarde kwijt. Hij hoopt deze leemte met de komst van Youssef Bourigina weer op te vullen. ,,Een man met ervaring op het middenveld die ik best gebruiken kan”, voorziet de trainer.

 

Eigen plan

Voor het komende seizoen wil Robin een eigen plan trekken. Hij omschrijft het als “je kunt niet iedereen tevreden houden als je prestatiegericht wil voetballen”.  Het komt er gewoon op neer dat hij van zijn spelers verlangt  dat zij tegen onderlinge concurrentie kunnen en in zijn doelstelling mee willen gaan. ,,Minimaal een periode”, zegt Van Wieringen hardop. Die wil hij halen met een enthousiaste groep en de trainer wil niet afhankelijk zijn van sommige spelers. Een duidelijke zaak dus .Een goede start  en een goede organisatie en eigen jeugd. Sleutelwoorden die voor Robin van grote waarde zijn. Hij wil met een team aan de slag dat constanter presteert dan afgelopen seizoen. Een seizoen waarvan hij iets meer had verwacht en ook op had gehoopt. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en hoop doet immers leven!

 

Statistieken:

Totaal: 22-21-27-54 (11e)

Thuis: 11-13-18-26 (10e)

Uit: 11-8-9-28 (11e)

Periode 1: 8-8-10-17 (10e)

Periode 2: 7-7-7-15 (12e)

Periode 3: 7-6-10-22 (8e)

De nul gehouden: 3x thuis, 2x uit

Niet gescoord: 1x thuis, 5x uit

Grootste zege: 3-1, thuis tegen DoCoS

Grootste nederlaag: 6-0, uit bij Van Nispen

Seizoen 2011/2012: 24-27-63-60 (9e, drie punten aftrek)