derby days streek(Zaterdag,3A)- – Dit seizoen lijkt Koudekerk op het eigen kunstgrasveld een onneembare vesting. Diverse ploegen kregen er al van langs aan de Gruttolaan en voor Lugdunum was dat niet anders afgelopen zaterdag. De Leidse zag de teller oplopen tot 8-2 en droop af.

 

Er zijn van die dagen in het leven dat je achteraf bezien maar beter in bed had kunnen blijven liggen. Het overkwam Lugdunum, waarbij zo ongeveer alles fout ging. De dag voor Koudekerk kon daarentegen juist niet meer stuk. Het zat mee, vrijwel alles lukte en voor de vijfde keer werd een tegenstander roemloos naar huis gespeeld. En niet voor het eerst dit seizoen ging dat voor de uitdager gepaard met het schaamrood op de kaken.

 

Akke Pennin Koudekerk-Lugdunum 9 november 2013 resultaatAl na vierenzestig seconden werd de toon gezet door de ploeg van Alex Redel. Abdelhak Bouchnafa werd op kinderachtige wijze opzij gezet door Mitchel Jansen en daarna was het voor Akke Pennin (op de foto in duel met Peter du Prie) een koud kunstje om al verandering op het scorebord aan te brengen. Het bleek de opmaat voor een vernedering. De aanleiding voor de 2-0, een strafschop na een als opzettelijk opgevatte handsbal van Nino Poulina, was nog discutabel maar het beklag was zo ongeveer het laatste wat van Lugdunum-zijde gehoord kon worden. Weliswaar kregen de bezoekers ook wat mogelijkheden, maar zoals gezegd lukte er simpelweg niets bij de gasten.

 

Koudekerk kon naar hartenlust verder werken aan het doelsaldo. ,,Bij 4-0 halverwege heb ik enkel maar gevraagd aan de spelers om de score zo beperkt mogelijk te houden en geen onnodige kaarten te pakken. Meer zat er niet in”, stelde Lugdunum-trainer Hennie de Klerk pijnlijk vast. De oude rot in het vak was van mening dat de ontering met de zwakte van zijn eigen team te maken had in deze tweestrijd.

 

,,Daarmee doet hij ons dan ernstig tekort, want ik heb toch echt een heel sterk Koudekerk gezien. Enkel in de laatste fase verslapten we, maar voor het overige is Lugdunum niet door zichzelf verslagen en hadden we ook boven de tien goals kunnen uitkomen”, counterde Redel.

 

Lugdunum doolde in elk geval anderhalf uur. Gelegenheidsback Elvin van Diermen snakte al vroeg in de wedstrijd naar adem, maar dat kreeg hij niet van de met assists strooiende Mark van Leeuwen. Bouchnafa en Onur Artak hadden een dag in defensief opzicht eveneens niet, hoewel Artak onbedoeld op fraaie wijze zijn eigen doelman klopte voor de 6-0. Zo verdronken wel meer ‘kikkers’, maar dat had weldegelijk ook te maken met de felheid en overtuiging bij de thuisploeg. Toeval kan het onmogelijk zijn wanneer er na vijf thuiswedstrijden al achtentwintig doelpunten zijn afgeleverd door de withemden.

 

Koudekerk speelde zich met de overwinning stevig in de top van de ranglijst en het zou wel eens een kleuriger seizoen kunnen worden dan in de voorbije jaren. Redel heeft beter materiaal tot zijn beschikking dan zijn voorganger Marcel Valk, maar kan tot nu toe enkel in uitwedstrijden nog niet overtuigen.

 

Lugdunum moet de wonden likken en hopen dat het spoedig weer kan beschikken over de sterkste opstelling. Dat laat onverlet dat preses Phil Verstraaten sprak van een ‘aanfluiting’ en daar viel geen speld tussen te krijgen. Pennin was uiteindelijk verantwoordelijk voor vier treffers en naast Ortuk klaarden Sydney de Schepper (penalty), Rick van Tol en Jansen de klus met nog meer cachet. Dat Lugdunum nog tweemaal mocht scoren kon het Leidse bloeden al lang niet meer stoppen.

 

Koudekerk- Lugdunum 8-2 (4-0). 2.Pennin 1-0, 16. De Schepper 2-0, 18. Jansen 3-0, 32. Van Tol 4-0, 62. Pennin 5-0, 70. Ortak (e.d.) 6-0, 72. Pennin 7-0, 77.Pennin 8-0, 78. Du Prie 8-1, 85.Ataseven 8-2. Scheidsrechter: Lingen. Toeschouwers: 200.

Koudekerk: Kneulman, Vonk (68.Van der Hoorn), Vergunst, De Schepper, Van Heijningen (57.Koot), De Best, De Groot, Jansen, Van Tol (60.Van Tulder), Pennin, Van Leeuwen.

Lugdunum: Labrie, Van Diermen, Du Prie, Bouchnafa, Ortak, Poulina, Van de Akker, Van der Reijden, Khalid, Tolud (74.Ataseven), Vrede.

 

Bron: LD/HK.

Note redactie: een ruime nabeschouwing van deze wedstrijd volgt later vandaag!!