oegstgeest(Zaterdag,3A)- VV Oegstgeest heeft op de valreep de grootste zege neergezet van het jaar 2013. Vorig seizoen werd Kamerik nog gebruikt als speelbal (6-0), maar afgelopen zaterdag werd Sportief met 7-0 huiswaarts gestuurd. De ploeg van Rob van den Wijngaard steeg daardoor naar de vierde plaats en Roodenburg werd verdrongen naar de vijfde stek.

 

Daags voor het treffen nam de club afscheid van clubicoon Willem Hoogstraten, die een week eerder overleed. Hoogstraten vervulde legio functies op de Voscuyl in de loop der jaren en zal node worden gemist. Vanzelfsprekend werd er ook zaterdagmiddag stil gestaan bij het wegvallen van een echte Oegstgeest-man.

 

Tweevoudig doelpuntenmaker Bob den Hollander: ,,We droegen rouwbanden en vrienden van Willem hebben we betrokken voor aanvang van de wedstrijd bij een minuut stilte. Indrukwekkend. Hij was ook bevriend met mijn vader, dus het was voor ons net nog wat heftiger.”

 

Oegstgeest haperde wat bij het begin van de wedstrijd, maar nadat Sportief enkele kansjes gehad verprutst nam de ploeg van trainer Rob van den Wijngaard, die zelf ontbrak, het heft in handen. Roy Dijkstra opende de score, waarna Sportief het eigen doel trof en Den Hollander, ook verantwoordelijk voor de 5-0, de ruststand bepaalde. Na de pauze nam Remco Visser de vierde en de zesde treffer voor zijn rekening, terwijl nieuwkomer Gino Opdam vanaf de stip de eindstand bepaalde.

 

,,Je moet niet vragen hoe het veld er nu bij ligt, maar dit was na alle gebeurtenissen wel een lekkere manier om de eerste seizoenshelft af te sluiten. Het is jammer dat we zo matig zijn begonnen aan het seizoen, waardoor de nummers een en twee erg ver weg staan. Nacompetitie moet er echter wel in zitten”, blikte Den Hollander vooruit. Oegstgeest heeft nog maar drie punten achterstand op Kagia, de nummer drie. Van de laatste negen wedstrijden verloor de ploeg van De Voscuyl er twee, terwijl de andere zeven ontmoetingen in winst werden omgezet.

 

Bob den HollanderDen Hollander (foto), eind vorig seizoen nog begeerd door eersteklasser FC Rijnvogels, heeft altijd vertrouwen gehouden in een opmars na een zeer teleurstellende start van de competitie. ,,Het frustreerde enorm dat de punten uitbleven, want we hadden vanaf het begin een prima groep staan. Geleidelijk aan wonnen we aan vertrouwen en zo hebben we een opmars ingezet. De laatste weken gaat het steeds beter en ik verwacht dat we die lijn voort kunnen zetten na de winterstop. Waarom? Nou, ook al omdat we dan weer meer compleet raken. Opdam maakte zijn eerste minuten, Joep Zenden sluit straks ook weer aan en als het meezit ook Ramon Bakker. Met die groep moeten we heel lang voor een prijs kunnen meespelen. Enkel is het niet gunstig dat het veld na zaterdag nog slechter is geworden. Wij zijn een voetballende ploeg en op dit veld is dat vrijwel niet mogelijk.”

 

Zoals gezegd had Den Hollander in Katwijk kunnen spelen. ,,Mijn eerste gevoel bij FC Rijnvogels was prima en ik leek de overstap te maken. Ik zou eerst in het tweede gaan ballen en daar rijpen. Ik heb dat transparant met onze trainer besproken en die gunde mij de overstap. Aan de andere kant stelde hij ook dat ik dit seizoen heel belangrijk zou gaan worden voor Oegstgeest. Uiteindelijk besloot ik dit seizoen nog te blijven. Voor nu is dat een prima keuze, want ik heb het erg naar mijn zin en ben mij aan het ontwikkelen. Als er weer belangstelling komt dan hoor ik dat wel en zal ik de deur niet meteen dicht doen. Ik wil hogerop, maar dat is voor latere zorg. We zitten nu met Oegstgeest in de lift en er valt wat te halen. Daar gaan we voor en verder zie ik het daarna wel”, oordeelt de talentvolle Den Hollander.