oegstgeest(Zaterdag, 3A)- Na een leuke serie is VV Oegstgeest ondertussen bezig aan een forse terugval. Tegen het weinig imponerende Ariston’80 ging het andermaal fout voor de ploeg van Rob van den Wijngaard (2-0). Het ziet er naar uit dat de geelroden zich nu al volledig kunnen richten op het volgende seizoen. Een deceptie op De Voscuyl, omdat het er nog niet zo lang geleden naar uitzag dat VVO zich kon mengen in de subtop.

 

Derk HachmangDerek Hachmang (foto), de linkerverdediger van VV Oegstgeest, had weinig lovende woorden over voor de met 2-0 verloren wedstrijd tegen het Delftse Ariston’80. Zowel over de tegenstander als zijn eigen team was hij niet te spreken. ,,Wij creëerden helemaal niks. Ik geloof dat we amper een schot op doel hebben gelost”, betreurt hij de in zijn ogen toch onnodige nederlaag. We waren veruit het meest in balbezit, maar als je geen kansen weet te scheppen schiet je daar verder weinig mee op.”

 

Een off-day was het volgens Hachmang echter niet. ,,Nee, dat bepaald niet, ook al doet de uitslag anders vermoeden. We speelden zeker niet slecht, maar nogmaals: we scoren niet. Twee counters van een laf spelende tegenstander deden ons de das om. Die gasten speelden alleen maar de lange bal, er zat weinig voetbal in. Vlak voor de rust kwamen we tegen de verhouding in met 1-0 achter en we wilden er in de tweede helft gewoon vol met elkaar tegenaan gaan. Maar na een kwartier viel de 2-0 en toen werd het nog lastiger tegen een ploeg die niet echt wilde voetballen. De wil bij ons was er wel en we hebben de tegenstander ook onder druk gezet, maar we keffen enkel maar in plaats van te bijten”, is zijn analyse van een wedstrijd die maar snel moet worden vergeten. ,,Voor ons is het nu een grijs seizoen geworden.”

 

Trainer Van den Wijngaard: ,,We hebben er alles aan gedaan, maar het mocht niet baten. We verliezen hier door twee counters. Zuur. Meer dan dat. Ons positiespel was in orde, maar bij de zestien hield het telkens op. Het zelfvertrouwen is erg broos en het wordt er zo niet beter op. Natuurlijk moeten we scherper zijn voorin, maar dit heeft ook met de aanvoer vanaf het middenveld te maken. Dat was schaars en daar win je geen wedstrijd mee.”

 

Het seizoen lijkt er vroegtijdig op te zitten en het is nu de vraag wat Oegstgeest moet veranderen. De trainer weet het wel. ,,We moeten vooral de rust bewaren. Ik kan niemand iets verwijten, want er is hard gewerkt. We moeten nog acht keer vol gas geven, want een plek in de middenmoot is natuurlijk niet de positie die ik voor ogen had toen ik hier kwam. Maar op dit moment is het de plek die we verdienen, daar moet ik eerlijk in zijn. Als je verliest van zo’n matige tegenstander mag je niks claimen.”

 

De nuchtere oefenmeester wilde zich nadrukkelijk niet verschuilen achter het feit dat zijn ploeg enkele vaste waarden mist. Zo waren ook nu Arjan Ciere, Frank Janszen, Eric Schadee van Doorn en Joeri Kampijon niet van de partij. Volgende week ontvangt de middenmoter VV Leiden, dat enkel gebaat is bij een overwinning in de strijd tegen degradatie.