oegstgeest(Zaterdag, 3A)- VV Oegstgeest speelde pas elf wedstrijden en is daarmee dus nog niet op de helft van de competitie. Toch kan de conclusie worden getrokken dat de formatie van Rob van den Wijngaard wekelijkse nogal wisselvallig presteert. Vijf keer werd gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en driemaal moesten de bewoners van De Voscuyl de punten afstaan aan de opponent. Van den Wijngaard mopperde al wel diverse keren over zijn ploeg, maar heeft het bovenal naar zijn zin in zijn eerste jaar en zal ook volgend seizoen de geelroden aan de hand nemen.

 

Van den Wijngaard is niet een trainer van al teveel conclusies en doelstellingen. Daar heeft hij wel een verklaring voor. ,,In de eerste plaats zijn we nog niet op de helft en kan er na de winterstop nog heel erg veel gebeuren. Daarnaast is het sowieso lastig om te weten waar je staat als je bij een nieuw club begint. Eerst moet je zien welk vlees je in de kuip hebt en daar gaat tijd overheen. Tel daarbij op dat de tegenstanders ook compleet nieuw waren voor mij, want ik zat bij UNIO en dus in een hele andere wijk. Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat we een wisselvallige reeks hebben neergezet. En dan doel ik met name op de wisselvalligheid tijdens een wedstrijd. Zo hadden we her en der een voorsprong met aanvaardbaar voetbal bewerkstelligd en zo gaven we wedstrijden weer (bijna) weg. Heel verwonderlijk vind ik dat niet, want er staat een jonge groep en die gasten kregen met mijn komst ook te maken met een andere speelstijl. Dat vergt tijd en daardoor zijn de resultaten niet overal even goed geweest. Het zou een meevaller zijn geweest wanneer de puzzelstukjes nu al in elkaar zouden zijn gevallen.”

 

De oefenmeester vindt wel meer verklaringen voor de ups en downs van zijn groep. ,,We spelen aanvallend agressief en dat kost kracht, zowel fysiek als mentaal. Soms zijn we niet in staat dat continue op te brengen en dan komen we in de problemen. We hebben eigenlijk nog geen fenomenale wedstrijd gespeeld, maar ook nog geen duel waarvan ik het schaamrood op de kaken heb gekregen. Deze jonge groep heeft ook te maken gehad met tegenslagen en ik denk alles bij elkaar genomen dat de huidige positie wel zo ongeveer te verwachten was. Natuurlijk krijg ik als trainer niet overal de vinger op de zere plek, want in voetbal heb je nu eenmaal niet overal grip op. Wedstrijden in de Champions League kantelen soms ook om onbegrijpelijke redenen, dus dat kan ook gebeuren op het niveau van de derde klasse.”

 

Oegstgeest hervatte de training afgelopen donderdag en speelde afgelopen zaterdag een onderlinge wedstrijd op het nieuwe kunstgras van de Universiteit. Komende dinsdag wordt er geoefend tegen Teylingen. ,,Ook voor ons is het een mini-voorbereiding op de herstart van de competitie. Als ik de weersvoorspellingen mag geloven, trappen we zaterdag af tegen Haagse Hout en zullen we er weer moeten staan. Arjan Ciere en Frank Bergers komen terug van blessures en daardoor missen we enkel Frank Janszen, voor het overige is de boel fit. Na Haagse Hout hebben we enkel Zwammerdam nog niet gehad.”

 

De club en Van den Wijngaard waren er snel uit voor wat betreft de voortzetting van de verbintenis. ,,Daar was en ben ik blij om, want ik voel me in mijn element bij deze club. Enkel is het hoofdveld dramatisch slecht en dat baart zorgen, evenals de trainingsfaciliteiten. Daar kan het bestuur echter niets aan doen. De gemeente is daar debet aan. Wat dat betreft is het afwachten geblazen of het door kan gaan als we een thuiswedstrijd spelen, want er is heel veel water gevallen en de winter komt misschien nog.”

 

Rob van den WijngaardMeespelen om de bovenste plaatsen lijkt al kansloos, maar Van den Wijngaard heeft het vizier weldegelijk op de eerste vier gericht. ,,Ik schat in dat we wel aan de 48 punten moeten kunnen komen en wellicht zit er dan nog nacompetitie in. We zullen in elk geval een ultieme poging ondernemen om de aansluiting te vinden bij clubs als Roodenburg en DWO. Als we onze inhaalwedstrijd winnen komt Roodenburg meer in zicht. Van de nederlaag tegen hen baal ik eigenlijk nog het meeste. In mijn optiek hebben we in die wedstrijd de goals weggegeven en hebben we onszelf niet bepaald beloond. Los van het eindresultaat moeten we dit seizoen zien als een investeringsjaar. Nu moet het fundament worden neergezet voor stabiliteit. Van daaruit moeten we in staat zijn om dichter bij de top van de derde klasse te komen. Dat is nu simpelweg nog niet realistisch. Ik wil altijd zo hoog mogelijk eindigen, daar bestaat geen twijfel over. We spelen nog genoeg wedstrijden in elk geval om verder te groeien. Het is een interessante klus dit Oegstgeest.”