oegstgeest(Zaterdag,3A)- Oegstgeest kan vooralsnog geen echte rol van betekenis spelen in de derde klasse. Maar dat het wat in haar mars heeft, werd afgelopen zaterdag op de Voscuyl duidelijk geëtaleerd. Toen nog medekoploper Semper Altius uit Rijswijk kwam van een koude kermis thuis en werd met liefst 5-0 verslagen. Een begin van een ommekeer? Het was de tweede zege op rij en daarmee is VVO niet meer terug te vinden in de kelder van deze klasse.

 

De eindstand was al bij rust bereikt. ,,Na de rust hoefden we niet zo nodig meer”, blikt  verdedigende middenvelder Guido Leugering terug. ,,Zij wilden wel, maar het vermogen om het ons echt lastig te maken ontbrak bij hun. Deze overwinning kwam als geroepen. Het werd tijd en geeft weer veel vertrouwen. In ieder geval ben ik tevreden over deze wedstrijd, waarin Joep Zenden in mijn ogen toch wel de uitblinker was.”

 

Feest VVO resultaatWas de uitslag verrassend? De van UVS overgekomen Leugering vindt eigenlijk van niet. ,,In de eerste helft lukte vrijwel alles. Onze keeper (Teun Guyt, red.) hield er een paar uit en onze kansen werden goed benut.” Door treffers van Jelle van Aerle (2), Joep Zenden (2) en Roy Dijkstra zaten de mannen van Rob van den Wijngaard al op rozen toen de thee werd genuttigd.

 

De thuisclub verzuimde in de tweede helft om de score nog verder op te vijzelen. Zoals eerder reeds vermeld hoefde het volgens Guido, die naar eigen mening een redelijke wedstrijd speelde, niet zo nodig meer. ,,Ik moet nog even wennen aan mijn positie en heb daardoor niet alles wat ik eigenlijk kan al laten zien.”

 

Dit houdt dus een belofte in. Leugering weet zelf waartoe hij in staat is en ‘als team weten we ook wat wij kunnen’, zegt hij. ,,We trainen hard, de sfeer is goed en dat zie je op het veld terug.” Goed genoeg om het team weer op de vergeelde kaart te zetten? We gaan het zien de komende maanden.

 

Trainer Van den Wijngaard had genoten van zijn ploeg. ,,Winnen is één, maar de manier waarop spreekt mij zeker aan, ja. We hebben vooral voor rust fantastisch gespeeld.Vanaf het eerste moment hebben we de tegenstander bij de kladden gegrepen en we hebben het niet of nauwelijks meer los gelaten. Hun trainer heeft zijn team in de rust omgegooid, puur om de schade verder te beperken. Dat zegt wel iets over ons spel dit keer. Er was beleving, enthousiasme en voetballend vermogen. Het kwam allemaal samen.”

 

Aan het begin van het seizoen haperde het flink bij de ploeg van Van den Wijngaard, maar de gang lijkt er in te komen. ,,Bij die nederlagen raakte ik niet in paniek en nu ga ik ook niet opeens lopen blèren omdat we twee keer op rij hebben gewonnen. De weg is nog lang, maar duidelijk mag zijn dat deze zege op een belangrijk moment is neergezet. We hebben nu even rust en pakken die toch even met een ander gevoel dan dat we nu weer verloren zouden hebben.