oegstgeest(Zaterdag, 3A)- Daar waar Oegstgeest vrijuit zonder zorgen of pretenties kon voetballen, stond er voor het bezoekende Floreant nog het nodige op het spel. Ondanks dat het al een periodetitel in de knip heeft(twee zelfs) is de hoofdprijs nog steeds het meest begerenswaardig. Na het bezoek aan de Voscuyl wordt het perspectief vager en vager. De mannen uit Boskoop zijn de laatste tijd het spoor enigszins bijster.

 

Ramon BakkerDe titelkansen van Floreant zijn na het tweede 1-1 gelijke spel achter elkaar (vorige week tegen Rohda ’76 ook al, red.) behoorlijk aan het slinken. Verantwoordelijk voor deze laatste uitslag was gastheer v.v.Oegstgeest dat op de valreep op de eigen Voscuyl een méér dan verdiende remise tegen deze op papier sterkere opponent uit het vuur sleepte. Volgens de vandaag als laatste man opererende Ramon Bakker

een terechte uitslag. ,,Een  prestatie van het hele team”, is de visie van de verdediger die er echter voorzichtig aan toe voegt dat het ‘ietsje meer had mogen zijn’. Er is toch een lichte ondertoon van teleurstelling bij hem te bespeuren.

 

En daar bedoelt Bakker dan mee dat zijn team zich in het eerste kwartier al een paar aardige kansen wist te scheppen maar niet tot scoren kwam. Doch realiseert hij zich ook terdege dat als je na een 0-1 achterstand in de 90e minuut door Arjan Ciere via een Boskoops been alsnog langszij komt, je niet mag mopperen. Dat deed Ramon dan ook niet al heeft hij nog steeds twijfels of de treffer van Floreant niet naar buitenspel geurde. ,,Maar ik ben er niet helemaal zeker van”, geeft hij toe.

 

Goed, een fraaie teamprestatie dus in een sportief verlopen duel. Was er in de ogen van Bakker niemand die er echt bovenuit stak vandaag? Lachend: ,,Joep Zenden vond ik de beste, na mij dan, hahaha.” Grapje. Ramon Bakker was inderdaad tevreden over zijn eigen optreden. ,,Ik vond dat ik die spits goed in de tang had en hem weinig kansen heb gegeven”, oordeelde hij zich zelf een goede waardering toe na een wedstrijd waarover hij alles bij elkaar genomen toch tevreden op terug kijkt. Ook al had het ‘ietsje meer mogen zijn’.

 

Trainer van den Wijngaard was stelliger en minder bescheiden over de puntendeling. ,,Voor rust hadden we al met twee of drie goals verschil afstand moeten nemen. Een zege had de verhouding, zo vind ik, dus meer recht aan gedaan. Natuurlijk valt onze goal pas laat, maar Paul (Pikaar, red) was het er als trainer van Floreant volstrekt over eens dat dit ons minimaal toekwam. Zij kwamen vanuit het niets op 0-1 en dat was tevens hun enige kans. Na dat doelpunt veranderde er ook weinig. Wij maakten het spel. Na rust zijn we aanvallend gaan wisselen en dat sorteerde gelukkig effect. Ik houd hier al met al wel een goed gevoel aan over. De positie blijft teleurstellend en we zitten niet meer op het vinkentouw. Maar met deze groep kunnen we verder. Het ziet er ook naar uit dat we er kwaliteit bij krijgen en in die wetenschap heb ik er alle vertrouwen in dat we meer beloond zullen worden dan in dit lopende seizoen.”

 

Opstelling Oegstgeest: Van der Steen, Van Heijningen, Tetteroo, Bakker, Hachmang, Jonk, Nonhebel, Cuvelier, Den Hollander, Zenden, Van Bommel.