oegstgeestAan het einde van het seizoen zullen de wegen van Rob van den Wijngaard en voetbalvereniging Oegstgeest scheiden. De oefenmeester van de derdeklasser heeft zijn besluit vorige week donderdag bekend gemaakt aan het bestuur en gisteravond lichtte Van den Wijngaard zijn spelersgroep in. De Leidenaar heeft na dit seizoen twee jaar op de bank gezeten op De Voscuyl.

 

De ex-trainer van FC Lisse, VEP, Alphia en UNIO over zijn besluit de club te verlaten. ,,Puur een gevoelskwestie. Laat er geen misverstand over bestaan: ik heb het vanaf het begin naar mijn zin gehad op de club en dat is nog steeds zo. Er lopen hier aardige mensen rond en het is prettig werken. Ik zal er ook alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen met de groep. Vorige week heb ik op zakelijke wijze de mededeling gedaan en morgen zal ik een en ander nog toelichten bij het bestuur. Maar bovenal heb ik mijn besluit in elk geval dus gemaakt op gevoel.”

Wijngaard resultaatEerder gaf Van den Wijngaard al te kennen dat de huidige accommodatie en de trainingsfaciliteiten niet in het voordeel werken van een optimaal werkklimaat. ,,Dat is zonder meer waar, maar tevens volledig buiten de macht van het bestuur. Dit probleem ligt bij de gemeente en dat is feitelijk al jaren zo.”

 

Van den Wijngaard zal dus op zoek moeten naar een andere club en VV Oegstgeest zal een opvolger moeten aanwijzen. De trainer heeft nog genoeg ambitie. ,,Ik mag met mijn papieren coachen tot en met de tweede klasse. Dat is dus een stapje hogerop, maar dat wil niet per definitie zeggen dat dit bepalend is voor mijn keuze. Een derdeklasser kan ook de ambitie hebben om stappen te maken. Voorlopig focus ik mij volledig op dit seizoen. Ik heb de spelersgroep kort ingeseind en ben toen meteen aan het werk gegaan met de training. Ik wil hoe dan ook winnen zaterdag (hekkensluiter Sportief komt op bezoek, red.) en zo met een goed gevoel de winterstop in gaan. Vervolgens gaan we ons opmaken voor de tweede seizoenshelft en zien of we onze huidige positie kunnen verbeteren. Ik zie zeker mogelijkheden, maar daarbij zou het helpen als we niet te wisselvallig blijven.”

 

Oegstgeest is vooralsnog vijfde met negentien punten uit twaalf wedstrijden. Er werd zes keer gewonnen, vijf maal verloren en tot op heden werd eenmaal gelijk gespeeld. Dat was in de uitwedstrijd tegen DWO, de lijstaanvoerder van 3A op zaterdag.