derby days streek(Zaterdag, 3A)- Koudekerk was de laatste weken aan een opmars bezig en VV Oegstgeest had de lift naar beneden juist te pakken. Aan de Gruttolaan werd er weer eens met de voetbalwetten gedold. Koudekerk mocht ‘blij’ zijn met de 1-6, terwijl Oegstgeest ook in de dubbele cijfers terecht had kunnen komen. Voetbal blijft onvoorspelbaar en dat is maar goed ook, wel zo leuk.

 

Rob van den Wijngaard had de voorbije maanden nog al eens een moppersessie na afloop van weer een verloren partij. Niet dat zijn ploeg altijd slecht speelde, vaak juist niet zelfs, maar van scoren kwam te weinig met alle gevolgen van dien. Zaterdag wist hij niet wat hij zag.

 

,,Aan de ene kant niet, maar anderzijds kwam het er nu wel uit. Daar waar het in heel veel wedstrijden verstopt bleef. Dat mijn ploeg kan voetballen heb ik al eerder gezien dit seizoen, maar dikwijls vergaten we de punten in de pocket te steken. De uitvoering tegen Koudekerk was eigenlijk een bevestiging van wat we kunnen. Helaas zijn de boys zich er niet altijd bewust van.”

 

Collega Marcel Valk was zoals altijd realist genoeg bij een terugblik op de prestatie van zijn formatie. ,,We hoopten nog de 0-0 te halen bij de rust na de rode kaart van Simon (Van Leeuwen, red.), maar in de slotseconden ging die er alsnog in. Niet dat we ergens recht op hadden, maar in de eerste helft ging het op zich nog wel met een wat positieve insteek. Na de pauze hadden we simpelweg niets meer in te brengen. We liepen na de 0-2 enkel en alleen maar achter de feiten aan en volledig uit de formatie. Dat kwam ons duur te staan en Oegstgeest, dat in mijn ogen te laag staat, sprong daar prima mee om. De tweede helft hadden we beter schriftelijk kunnen afdoen. De minuten duurden erg lang. Bij 0-6 vreesde ik voor meer tegengoals, maar die bleven ons bespaard.”

 

Van den Wijngaard: ,,Als ik alle complimenten moet optellen die we regelmatig krijgen dan hebben we er daar meer van dan punten. Ik hoor ook regelmatig dat wij met Be Fair het beste voetbal spelen. Maar de cijfers liegen niet. Be Fair is eerste en wij staan in de middenmoot. Te regelmatig kregen wij het spel en de tegenstander de punten. Natuurlijk zegt het wel iets en kunnen we er op termijn verder mee. Onze spelopvatting wordt geroemd en daar mogen we tevreden over zijn. Over het puntenaantal ben ik dat duidelijk niet. Dit keer vond ik het krachtsverschil bij elf tegen elf al groot en na hun opzichtige overtreding en rode kaart hebben we de trekker gelukkig veel vaker kunnen overhalen. Wat er nog te halen is? Als we de laatste vijf wedstrijden winnen dan hebben we misschien nog iets. Dat is echter wel een vereiste, anders is het gedaan. En in dat geval een goede leerschool voor volgend seizoen.”

 

Mark van Bommel

Voor de deze keer moeilijk te temmen Voscuyl-ploeg scoorden Joep Zenden (2), Mark van Bommel (2, tevens foto), Remon van Heijningen en Jesper Cuvelier. Volgende week komt Floreant naar Oegstgeest toe. De nummer twee. Kan VVO dan de competitie beslissen in het voordeel van Be Fair? ,,Dat denk ik wel, ja”, blaakt de oefenmeester na de klinkende overwinning van zelfvertrouwen jegens zijn volgelingen.

 

Koudekerk zal in de resterende wedstrijden nog vol aan de bak moeten om boven de streep te blijven. Valk: ,,Het is twee voor twaalf. Van Haagse Hout moeten we nu echt winnen volgende week. We zitten anders regelrecht in de nesten.”