derby days streek(Zaterdag,4A)- De paasdagen waren voor Woubrugge weinig succesvol verlopen, terwijl LSVV’70 juist zes punten had kunnen bijschrijven vorige week. In een onderling duel herstelde de ploeg van Arie van Duijn echter de orde (4-1), waardoor de nacompetitie voor de groenwitten een flink stuk dichterbij kwam en de studentenploeg juist weer plaats moet nemen in de wachtkamer.

 

Van Duijn was uiteraard in zijn nopjes, hoewel het aanvankelijk niet van een leien dakje ging. ,,In de beginfase zag ik dat mijn ploeg gespannen was. Er zat gen overtuiging in en dat had ongetwijfeld te maken met de tik die we opliepen tegen Blauw Zwart vorige week maandag. Ons eerste doelpunt brak het ijs en daarna hebben we de touwtjes stevig in handen genomen. Al met al een prima herstel van twee wedstrijden waarin we niet tot winst konden komen.”

 

Collega Wim Mugge legde zich na afloop eenvoudig neer bij de nederlaag. ,,Een verdiende overwinning voor Woubrugge. Nadat wij 2-1 maakten, moesten we alles of niets gaan spelen. Daar hebben zij prima van geprofiteerd. Wij rekenden onszelf ook van tevoren al niet rijk, want Woubrugge is gewoonweg een sterke ploeg. In onze reeks van overwinningen zaten veel ploegen die laag staan, maar dit was andere koek. Het was evident dat zij ook meer lucht hadden in de tweede helft. Bij ons ging het vlammetje, zoals wel vaker, uit. En het mag bekend zijn waar dat aan ligt.”

 

Van Duijn: ,,Onze kracht is juist dat wij een fitte groep hebben en dat het conditioneel wel goed zit. Ik vind LSVV zeker geen slechte ploeg. Voorin hebben ze er eentje uit de Efteling staan (de boomlange Alphert Christina, red.) en die is moeilijk te bespelen. Zij raakten ook nog de paal bij 2-1. Als die inzet er in gaat dan wordt het misschien een ander verhaal. Na een uur was hun batterij op en zo konden wij ons uiteindelijk naar een eenvoudige overwinning spelen.”

 

Robin Burgman was de aangever van het openingsdoelpunt van Joris van der Hoorn. Tien minuten voor rust legde Stan Verwoerd aan vanaf vijfendertig meter. ,,Die moet die keeper gewoon hebben. Een echte stripboekgoal”, lachte Van Duijn besmuikt. Even na rust kwam de Leidse ploeg naderbij via Joppe Gloerich. Daarna was het evenwel weer de beurt aan Woubrugge. Ferdy Dreef en opnieuw Van der Hoorn zorgden voor de eindstand aan de Bateweg.

 

De Katwijkse oefenmeester: ,,We krijgen nu VVSB. Als dat goed afloopt dan kunnen wij ons gaan opmaken voor de nacompetitie. We willen allemaal graag en de derde klasse wordt volgend seizoen erg leuk om in te spelen. Het zou mooi zijn om er tussen te zitten. We hebben nu een stap gezet, maar niet meer dan dat.”

 

Mugge: ,,Voetballend zijn wij niet minder dan Woubrugge, maar op andere facetten waren ze in deze wedstrijd verder. Heeft VVSB verloren? Dan is er in principe nog niets aan de hand. Ik kan deze nederlaag wel een plaats geven, want je weet nu eenmaal dat je ook weer een keer verliest na een reeks van louter overwinningen.”

 

LSVV’70 heeft op papier nog vier wedstrijden met grote winstkansen gezien de stand op de ranglijst, maar treft op de slotdag nog wel Blauw Zwart. Ook al een ploeg die niet vroegtijdig klaar wil zijn met dit seizoen.

 

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, Lurling (hij verving de geschorste Chris Molleman, red.), De Wit, Verhoef, Van der Ley (hij verving Mathijs van Ellinkhuizen), Verwoerd, Van der Weijden, M. Molleman (T. Buntsma), Van der Hoorn, Burgman, Dreef.