ts-woubrugge(Zaterdag, 4A)- Woubrugge liet voor de winterstop diverse keren (onnodig) steken vallen, waardoor er voor de ploeg van Arie van Duijn niets anders resteert dan achtervolgen en hopen. DoCoS lijkt met een bloedgang op de titel af te stevenen en om plaats twee is er een gevecht gaande tussen VVSB, Woubrugge en Blauw Zwart. Afgelopen zaterdag deed Woubrugge wat het moest doen. DVC werd met duidelijke cijfers een kopje kleiner gemaakt: 5-0.

 

Centrale verdediger Dave de Wit vond het lange tijd niet zo eenvoudig gaan als de uitslag doet vermoeden. ,,Aanvankelijk liep het stroef bij ons. Er waren een paar hachelijke momenten voor ons doel, maar gaandeweg de eerste helft grepen we de macht en na rust hebben we het verschil kunnen maken, hoewel dat in die fase ook nog even duurde.”

 

Trainer Van Duijn had een voorgevoel dat het een lastige middag kon worden. ,,In de uitwedstrijd ging het ook niet vanzelf. We wonnen wel, maar DVC is best een stugge ploeg. Ik was er vooraf niet zo zeker van, hoewel de groep er wel alle vertrouwen in had. Gelukkig hebben we hen niet in de wedstrijd laten komen.”

 

Ferdy Dreef opende de score voor de groenwitten, nadat de doelman van de bezoekers een schot van Marc Molleman moest lossen. Daarna werd Woubrugge de baas op het hobbelige veld, maar miste de thuisploeg de scherpte in de eindpass volgens de trainer. ,,Als we op die momenten zuiniger zijn met de mogelijkheden is het voortijdig klaar en ga je lekker de rust in. Nu was het nog niet beslist en hield ik het gevoel dat het lastig kon blijven”, stelde van Duijn eerlijk.

 

Na een minuut of zeventig was het nog steeds slechts 1-0, maar kwam de uiteindelijke bevrijding. Marc Molleman, Dreef en Bob van der Geijn hadden al kansen laten liggen voor de 2-0, maar toen de treffer er wel uitrolde, was het over en uit voor DVC. Menno van der Leij werd de verlosser, waarna Van der Geijn en tweemaal Molleman de score een beter aanzien gaven.

 

Dave de witDe Wit: ,,Uiteindelijk ging het dus relatief makkelijk, maar onze onzorgvuldigheid speelde ons lange tijd parten. Met deze zege zetten we de juiste koers voort en ons doel blijft om te promoveren. De eerste plaats is ver weg, maar je kunt altijd hopen op misstappen van de koploper. Voor ons telt dat wij moeten blijven winnen. Het zou teleurstellend zijn wanneer we niet minimaal de nacompetitie bereiken. Iedereen gaat ervoor. Er wordt scherp getraind en de groep is heel fit. Deze trainer heeft daar wel voor gezorgd. Aan het begin was het even wennen met hem, maar hij is duidelijk en eerlijk. Daar kan ik wel wat mee. Natuurlijk kan je het eens of oneens zijn, maar hij zegt waar het op staat.”

 

Vorige week kwam Woubrugge niet in actie. En dat was maar goed ook. Van Duijn: ,,We moesten naar Blauw Zwart, maar om 08.15 ging bij mij de vlag uit. Toen bleek namelijk dat de wedstrijd was afgelast. Ik had een half elftal moeten missen, omdat er een trip naar Ierland was georganiseerd. Dit omdat er niet gespeeld zou worden in dat weekend. Uiteindelijk werd die wedstrijd dus ingelast, maar dus ook weer afgelast. Zeker tegen Blauw Zwart zou iedereen nodig zijn geweest, want dat is een directe concurrent.”

 

Op papier krijgt Woubrugge nu enkele ‘kleintjes’. Van Duijn: ,,Dat zegt me niets. Juist dan ligt er een gevaar op de hoek. We zullen er elke week moeten staan, want we willen tot de laatste snik blijven meedoen.”

 

Eind maart staan in het paasweekeinde DoCoS en Blauw Zwart op de rol voor Woubrugge. Wellicht een beslissend weekend. De Wit: ,,We hopen op een lang seizoen dus we zullen volle bak moeten geven. Ongeacht tegen wie. Iedereen bij ons wil naar de derde klasse, maar zo eenvoudig is dat nog niet. Het zou voor de club prachtig zijn, temeer omdat de groep waarschijnlijk wel bij elkaar blijft. Daarnaast komt er talent door vanuit de A-jeugd dus we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

 

Van Duijn meldde nog dat zijn groep fit en klaar is voor de laatste maanden, maar dat enkel komende week duidelijk wordt of Glen Elsgeest geopereerd zal moeten worden aan de kruisbanden. De verdediger/ middenvelder heeft al langere tijd knieklachten.

 

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, C. Molleman, Verhoef, De Wit, Ellinkhuizen, Van der Geijn, Verwoerd, Van der Leij, M. Molleman, Van der Weiden, Dreef.