HomeVoetbalnieuws-leidenArie van Duijn: ,,Achtervolgen, niks morsen en hopen”

Arie van Duijn: ,,Achtervolgen, niks morsen en hopen”

-

ts-woubrugge(Zaterdag,4A)- Woubrugge deed afgelopen zaterdag wat het moest doen: winnen bij staartploeg Wassenaar (0-3). De gastheren van de voorbije speelronde wachten nog altijd op de eerste overwinning en bleven tot dusverre steken op twee punten. Woubrugge wacht ook. En wel op misstappen van DoCoS en VVSB, die vooralsnog de dienst uitmaken in 4A. Woubrugge is en blijft derde na een niet al te grootse wedstrijd.

Trainer Arie van Duijn moest in de rust weer flink aan de bel trekken om zijn manschappen scherp te krijgen voor de tweede helft, want na vijfenveertig minuten was er nog niet gescoord aan de Charlottestraat. De oefenmeester bracht met Ferdy Dreef een extra puntspeler in en dat bleek achteraf Woubrugge over de hobbel heen te brengen.

,,Hoewel de spelers ruimschoots gewaarschuwd waren dat ze het niet te laks moesten opnemen, was het heel slecht in de eerste helft. We wisten dat zij zich massaal zouden terugtrekken en in dat soort wedstrijden moet je het veld dus breed houden, de bal het werk laten doen en vooral tempo spelen. Van dat alles was niets te zien en daardoor konden zij zich eenvoudig staande houden. Sterker nog, zij kregen eigenlijk de beste kans omdat Dave de Wit uitgleed. Dat leverde een 1 tegen 1 op naar onze keeper, maar gelukkig scoorden ze niet. Overigens was het ook zo ongeveer het enige dat zij in aanvallend opzicht hebben laten zien. Onze doelman heeft na rust letterlijk geen bal meer gekregen.”

Ferdy dreefAan de 0-0 stand halverwege had Woubrugge niets en dus moest de druk worden opgevoerd. Eindelijk werden de bezoekers scherper en Wassenaar werd bij de keel gegrepen en niet meer los gelaten. Invaller Dreef zorgde acht minuten na rust voor de voorsprong en Van Duijn werd vanaf dat moment gerust op een goede afloop.

,,Als je hier op voorsprong komt dan weet je haast zeker dat je met drie punten naar huis gaat. Wij werden alleen maar sterker en zij konden alleen maar tegenhouden. Mijn andere wissel, Robin Stoof, had een aandeel in de 0-2. Op zijn assist kon Bob van der Geijn scoren. Vijf minuten later maakte Stan Verwoerd de 0-3 en vanaf dat moment kregen we nog grote kansen op een score van 0-6 of zo, maar helaas stokte de productie na ons derde doelpunt.”

Van Duijn die dus allerminst tevreden was over de eerste helft, kon met wel meer tevredenheid terugblikken op de tweede helft. ,,Laten we het houden op gematigd tevreden. Zo goed was het al met al niet en van Wassenaar moeten wij simpelweg winnen. Maar goed, dat moesten we ook van en paar andere clubs, maar dat lukte niet. Dus wat dat betreft hebben we nu in elk geval onze plicht vervult.”

Woubrugge nam wat afstand van de volgers, omdat Blauw Zwart en Leidsche Boys remiseerden en Football Factory onderuit ging bij LSVV. ,,Dat is mooi meegenomen, maar we kijken toch vooral naar boven. Zoals ik al eerder zei, houden we het geloof op meer dan de derde plaats. We krijgen onze concurrenten ook nog, maar voorlopig zullen we in eerste instantie alles zelf moeten doen. Hopelijk wordt ons geduld beloond, maar het blijft de vraag of DoCoS en VVSB gaan meewerken, zeg maar. We zijn behoorlijk fit uit de winterstop gekomen, maar het wordt nu afwachten wanneer we weer kunnen spelen. Jammer voor het ritme, maar daar hebben alle clubs last van.”

Opstelling Woubrugge: Van Zeijl, C. Molleman, De Wit, Verhoef, Ellinkhuizen, Elsgeest, Van der Geijn, Van de Hoorn, Verwoerd, Van der Weiden, Burgman.

Menno van der Ley, Robin Stoof en Ferdy Dreef vielen in bij de ploeg die vaste doelman Lars van Halteren moest missen vanwege en schorsing.