derby days streek(Zaterdag,4A)- Kevin te Hennepe, de linkshalf van VV Leiden, was luid en duidelijk over de met 0-4 verloren pot tegen Woubrugge. Het was van Leidse kant niet best geweest tegen de opponent die zo graag eens de terugkeer naar derde klasse wil bewerkstelligen. Natuurlijk zou het vorig seizoen gedegradeerde Leiden dit ook willen, maar deze doelstelling wordt bij de Morsbewoners niet hardop uitgesproken.

 

,,Een periodetitel zou op zich al leuk zijn”, oppert Te Hennepe voorzichtig. Na de 0-4 nederlaag van zaterdag mag deze doelstelling voorlopig even in de ijskast worden gereserveerd. ,,Vandaag was het niet best. We werden eruit gecounterd.”

 

De thuisclub verloor tot overmaat van ramp in de tweede helft ook nog Rian Rosier, die na twee keer geel met de rode prent tot gevolg vroegtijdig mocht gaan douchen. De nederlaag smaakte bij Te Hennepe als bedorven vlees. Zo betitelde hij het niet, maar het kwam er wel op neer. ,,Wij waren voetballend beter en Woubrugge speelde antivoetbal.”

 

Een boute uitspraak. ,,De uitslag was niet volgens het spelbeeld en dus geflatteerd”, is Te Hennepe’s visie. ,,Bovendien viel Roland Middelkoop nog uit en zelfs met negen man kregen we nog de beste kansen, Maar ja, de wedstrijd was natuurlijk al beslist.”

 

Al met al houdt hij er geen prettige herinneringen aan over. Aan de wedstrijd die ontsierd werd met veel gele prenten en dus ook die rode voor Rosier. ,,De scheids was er vandaag niet helemaal bij”, schuift Te Hennepe een (klein) deel van de nederlaag op de leidsman af. Maar hij is reëel genoeg om ook de hand in eigen boezem te steken.

 

,,Mijn eigen spel was vandaag niet goed, het kan beter”, is hij kritisch over zichzelf. Dat valt te prijzen van een teleurgestelde sportman, die zijn team met een 0-1 achterstand de rust in zag gaan. Na de thee werden de gastheren getrakteerd op het door Te Hennepe bestempelde antivoetbal van de mannen uit de polder. Het was wel efficiënt want de bezoekers counterden zich naar een royale 0-4 zege op de Mors. Ondanks deze ‘zure’ nederlaag blijft Kevin optimistisch. ,,Het komt wel goed.”

 

Andere kant van de medaille

 

Bij Woubrugge verkeerde iedereen logischerwijs in jubelstemming na de eclatante zege. Toch weigerde Martijn van Luling van een eenvoudige zege te spreken. ,,Het was zeker geen makkie tegen Leiden, zeker niet in de eerste helft. In de tweede helft werd het helemaal een pittige partij.”

 

Een korte en bondige analyse van de winnende voetballer van Woubrugge, het team dat zo graag weer een stapje omhoog wil maken. ,,Dat is ook onze doelstelling. We hadden een matige start maar ik geloof in onze kansen.”

 

Hoewel Leiden zich kranig verweerde, was de zege voor Woubrugge zeker verdiend. ,,Ik denk het wel”, blikt Van Luling terug. ,,Wij hadden volgens mij een overwicht en ik vond het zelf geen vervelende wedstrijd, ondanks de commotie die er even ontstond. Leiden was voetballend zeker niet minder in deze voor ons vooraf ingeschatte lastige pot.”

 

De verdediger, die over zijn eigen optreden ‘redelijk tevreden’ was, schrijft de overwinning op het conto van het hele team. Jorris van der Hoorn (2), Bob van der Geijn en Ferry Dreef waren verantwoordelijk voor de winnende productie. ,,Eigenlijk had ik een dergelijke uitslag niet verwacht’, bekent Luling openhartig. ,,Maar ik vond de overwinning wel verdiend. We stonden in het begin wel even onder druk maar we gaven toen niets weg.” De opdracht die trainer Arie van Duijn zijn mannen had meegegeven was om zakelijk te spelen. Zijn discipelen hadden op De Mors dus de zaakjes aardig voor elkaar en oogsten een goed rendement.

 

Op de ranglijst is Woubrugge nu de nummer vijf met elf punten uit zes wedstrijden. De ploeg van Maurice Jansen, VV Leiden dus, won drie keer en verloor even zo vaak en staat dus op negen punten en dat staat gelijk aan een positie in de middenmoot.