interview167x60Komende zaterdag is het feest in Woubrugge. Onze redactie ging poolshoogte nemen en liet de voorzitter aan het woord over hoe de vlagt erbij hangt en de komende happening. Sinds juni van dit jaar is hij de nieuwe man met de hamer bij de club in het groene hart van Holland. Een man in het dagelijkse leven in dienst van de overheid waar hij al diverse projecten ‘managede’. Met zijn kennis, ervaring en visie heeft Hans nu het ‘Project Woubrugge’ omarmd. Met een duidelijk uitgangspunt: ‘Teamwork’.

 

Hans en Hans

De ene Hans volgde de andere Hans op. Over zijn voorganger Hans van der Neut is Boer vol lof. ,,Tot het laatst aan toe heeft hij zich ingezet voor de club en heeft hij de zaak keurig over gedragen.” Van der Neut was ook de man die in Boer een goede opvolger zag. Het was eigenlijk louter toeval alhoewel sommigen beweren dat toeval niet bestaat in het leven. Boer was jeugdleider bij het team waarin zijn zoontje speelde. De kleine Boer was op een zekere dag pupil van de week en Hans en Hans raakten na afloop in de bestuurskamer met elkaar in gesprek. Van het een kwam het ander toen Van der Neut te kennen gaf dat hij de voorzittershamer op termijn wilde overdragen. In Hans Boer zag hij toen al de beoogde opvolger. De Algemene Ledenvergadering van de gezellige, echte dorpsclub (bijna 600 leden), stemde in met de voordracht voor de nieuwe preses en Boer kon aan de slag. Met een gedeeltelijk vernieuwd bestuursteam. In het woord team ligt opgesloten waarin het bij de nieuwe voorman om draait. Teamwork.

 

Voorzitter Woubrugge resultaatNiet vanzelfsprekend

Vanuit zijn achtertuin kan hij dagelijks zien hoe vrijwilligers op het sportcomplex hun diensten aan de club wijden. ,,Geweldig. Mannen die overdag soms nog hun werk hebben en ’s avonds al weer op het sportpark bezig zijn.”  Hans Boer steekt over hen de loftrompet. Teamwork. Zoals de spelers op de groene mat een team moeten vormen, het bestuur dit ook doet en de vrijwilligers als bijna vanzelfsprekend een ongecoördineerde eenheid vormen. Het fundament van een vereniging waar velen hun plezier aan kunnen beleven. Over vanzelfsprekend gesproken. Hans Boer: ,,Voor de leden en supporters lijkt het allemaal zo vanzelfsprekend dat de velden er goed bij liggen, de kleedkamers schoon zijn en buiten er alles zo netjes uit ziet. Maar niet iedereen beseft hoeveel werk daarin zit voor onze vrijwilligers.” Boer heeft nu zelf een vrijwillige taak op zich genomen. ,,Het is geen werk”, zegt hij bescheiden. Maar Hans beseft weldegelijk dat het toch een job is waarin de nodige tijd gaat zitten. ,,Maar als je daar je plezier in terug vindt, is het mooi om te doen. Het kan zoveel voldoening schenken.”

 

Visie

De kersverse voorzitter die zich samen met zijn ‘TEAM’ verantwoordelijk voor de club voelt, heeft een duidelijke visie. Binnen drie jaar een aantal zaken zien te realiseren. Structuur en samenhang binnen de club aan brengen met een menselijke maat. Een coördinator voor de jeugdafdeling om de jeugdopleiding handen en voeten te geven, een ‘technische supervisor’ voor de selectieteams en zowel de vrouwen- als herenselectieteams naar een hoger plan tillen. Het hoeft niet allemaal op stel en sprong maar de wens leeft om van Woubrugge 1 (heren) toch weer een stabiele derdeklasser te maken en mee te doen om de prijzen. Daartoe zal het team onder leiding van trainer Arie van Duijn dit seizoen er een schepje boven op moeten doen. Geen training overslaan en gezamenlijk de focus vast houden. ,,Vorig seizoen mislukte het in de nacompetitie”, blikt Hans Boer terug. Maar gedane zaken nemen geen keer. Met nieuw elan werd er aan het nieuwe seizoen begonnen waarin door het eerste vooralsnog geen hoofdrol wordt gespeeld, maar de stijgende lijn wel zichtbaar is en Arie met zijn mannen op het vinkentouw zit. Arie van Duijn die tijdens dit gesprek even binnen kwam wandelen: ,,Het seizoen duurt nog lang”, oordeelt de ex-speler van Quick Boys. De blik in zijn ogen verraadt geloof in eigen kunnen en enthousiasme. Dat maakt voetbal zo leuk.

 

Officiële opening gerenoveerde hoofdveld

Zaterdag 26 oktober zal er op feestelijke wijze worden gevierd waar de club trots op is. De officiële opening van het gerenoveerde hoofdveld. Een nieuwe mat, een nieuwe drainage, nieuw hek- en straatwerk. Voor niet-insiders ook zoiets als vanzelfsprekend. ,,Maar de meesten beseffen niet hoeveel werk daaraan vooraf is gegaan. Besprekingen met de gemeente Kaag en Braassem, de samenwerking met de stichting van andere verenigingen binnen de gemeente, de vele uren zelfwerkzaamheid binnen de club om de kosten te drukken en het project haalbaar te maken”, somt Boer op. Het resultaat van deze inspanningen zal met de hele vereniging worden gevierd. Elk lid is uitgenodigd om aanwezig te zijn. De jeugd zal in een voorprogramma in diverse spelonderdelen ‘aan de bal’ zijn. De muziekvereniging De Heerlijkheid zal voorafgaand aan de wedstrijd Woubrugge-DOSR haar muzikale noten over het complex rondstrooien alvorens wethouder Floris Schoonderwoerd de bal aan het rollen brengt. Na afloop van de regionale derby zal gezelligheid troef zijn in de kantine waar de supportersvereniging F-Side voor muzikaal entertainment zorgt en tijdens het nuttigen van een hapje en een sapje de sfeer op zeker weer uiterst gemoedelijk zal zijn. Het past bij de dorpsclub waar Hans Boer samen met zijn TEAM daar waar nodig toch een structuur met visie voor de toekomst wil realiseren. ,,Ik wil er veel energie in steken want alleen met toewijding gaat het ons lukken.” Duidelijke taal van een man een duidelijke visie en een doel.