artikel image woubrugge 2(Zaterdag, 4A) – Woubrugge is er niet in geslaagd een eerste stap richting de derde klasse te zetten. De ploeg van Arie van Duijn ging in het eerste duel in de nacompetitie met 1-0 onderuit tegen VVSB, de nummer vijf uit de reguliere competitie. In Noordwijkerhout maakte Roy van den Bosch de enige treffer voor de thuisploeg. ,,Deze wedstrijd was een drama’’, aldus Woubrugge-aanvaller Joris van der Hoorn. ,,Zeker één van de slechtste wedstrijden van het seizoen.’’

 

Van der Hoorn zag het eigenlijk al aankomen in de aanloop naar het duel van afgelopen zaterdag. ,,De twee trainingen van vorige week waren niet spectaculair van niveau. We waren misschien toch allemaal een beetje gespannen. De opdracht was om in ieder geval niet te verliezen, zodat we tegen Sportief nog een redelijke kans  zouden hebben. Nu moeten we minimaal met 3-0 winnen, anders is het definitief over. Er werd na de wedstrijd nog gezegd dat we met 7-0 moesten winnen, maar dat is natuurlijk niet zo.”

 

VVSB verloor immers de eerste poulewedstrijd in de nacompetitie met 5-0 bij Sportief. De Noordwijkerhouters speelden in die wedstrijd met een gehavend team, aangevuld met spelers van het tweede en het derde. Volgens VVSB-trainer Jos Taskin heeft zijn ploeg dan ook eigenlijk niets te zoeken in de derde klasse, vandaar dat de afwezigheid van een aantal basisspelers er volgens hem weinig toe deed. Voor Woubrugge wordt het nu reëel gezien een zware dobber om te promoveren als gevolg van de 1-0 nederlaag en de andere uitslag tussen VVSB en Sportief.

 

Competitievervalsing door VVSB is het volgens Van der Hoorn niet. ,,Ik hoorde dat er een aantal jongens naar een festival waren. Dat hebben ze waarschijnlijk al lang van tevoren gepland. Ja, en die hadden niet gerekend op de nacompetitie en ook niet in dat weekend. Dus er is wel wat bij voor te stellen. Daarnaast waren er tegen ons ook een aantal jongens niet bij van het eerste elftal. We hadden gewoon minimaal gelijk moeten spelen.”

 

In een matige wedstrijd van beide kanten was er geen team dat aanspraak maakte op de winst. Na de 1-0 van VVSB op slag van rust, moesten de bezoekers in het tweede bedrijf vol op de aanval spelen. Voor de 1-0 was Woubrugge al wel één keer dichtbij de openingstreffer geweest, toen de bovenkant van de lat werd geraakt uit een ‘lucky’ shot (Dave de Wit, red). Van der Hoorn vond overigens dat de goal niet goedgekeurd had mogen worden. ,,Chris (Molleman, red.) werd in zijn rug geduwd, waardoor hij moeilijk bij de bal kon. Het was uiteindelijk een lullig doelpunt.”

 

De aanvallende wissels na rust waren niet voldoende om het de defensie van de gastheren erg lastig te maken. Dat had wellicht ook wel te maken met de afwezigheid van een aantal vaste krachten bij Woubrugge. Zo was Ferdy Dreef er niet bij vanwege een schorsing (volgende week tegen Sportief is hij ook nog geschorst, red.), konden Robin Burgman, Bob van der Geyn en Martijn van Luling niet aanwezig zijn en was ook Stanley Verwoerd niet beschikbaar wegens zijn sleutelbeenblessure (opgelopen in de wedstrijd tegen SVOW, red).

 

,,We hebben eigenlijk geen 100% kansen gecreëerd in deze wedstrijd’’, weet Van der Hoorn. ,,Dat zegt wel genoeg over hoe wij speelden. Niets lukte gewoon. Hopelijk kunnen we het volgende week tegen Sportief goed maken. Voor eigen publiek moet dat mogelijk zijn. Het hele dorp leeft mee. We kunnen in ieder geval weer beschikken over Bob (van der Geyn, red.), Robin (Burgman, red.) en Martijn (van Luling, red.). Het kan dus nog, ik geloof daarom nog steeds in de derde klasse, maar we hebben er tegen VVSB misschien wel te makkelijk over gedacht. We dachten VVSB wel even te kunnen pakken, zeker na het zien van de wedstrijd Sportief – VVSB. Tegen Sportief moeten we echt alles op alles zetten. Ik zal er in ieder geval vol voor gaan. Als we deze week goed trainen, geef ik ons een grote kans.’’

 

Trainer Arie van Duijn gooit de handdoek ook nog niet, maar weet dat de overlevingskansen flink zijn geslonken. ,,Ik vrees dat de kans nog 5% is, maar dat is 5% meer dan niets. We zullen alles of niets moeten gaan spelen, waarbij we de hoop hebben om snel te scoren. Voor eigen publiek hebben we wat recht te zetten na deze zeperd. Niemand had rekening gehouden met een nederlaag tegen VVSB, maar we hebben ontzettend zwak gespeeld. Ik geloof zelfs dat er bij hen jongens mee speelden uit het vierde of vijfde elftal. Dat zegt dus veel over ons. We hadden een verschrikkelijk slechte dag. Maar we zijn nog niet dood. Sportief kan volgende week ook zo’n dag hebben. Ik heb ze gezien tegen VVSB en het is geen topploeg. Wel spelen ze gedegen en er lopen ervaren jongens rond. Die hebben wij er ook bij en ik vind dat zij vooral de kar moeten gaan trekken komende zaterdag. Hoop doet leven, maar het wordt bijzonder lastig.”

 

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, Kroes (72. Prangers), Wolvers, De Wit, C. Molleman, Van der Weiden, Verhoef, Van der Ley, Van der Hoorn, Buntsma (54. Molenkamp), M. Molleman.

Doelpuntenmaker: 42. 1-0 Roy van den Bosch