HomeVoetbalnieuws-leidenNiet minder dan 31 doelpunten bij Woubrugge tegen Poortugaal

Niet minder dan 31 doelpunten bij Woubrugge tegen Poortugaal

-

ts-woubrugge(Districtsbeker)- Een telraam moest er zaterdagmiddag aan te pas komen bij een ontmoeting in de knock-out fase in categorie 2 van de bekerstrijd tussen Woubrugge en Poortugaal. In de reguliere speeltijd hielden de ploegen elkaar met 6-6 (!) in balans. Vanaf de stip moest de beslissing worden geforceerd en die viel uiteindelijk uit in het voordeel van de gasten. In de strafschoppenreeks werd het 9-10. Een middag derhalve die het predicaat ‘krankjorum’ meer dan verdiende.

Trainer Arie van Duijn kon er na afloop wel om lachen, maar baalde wel dat zijn ploeg tweemaal een marge van twee doelpunten had verspeeld. ,,En het mag duidelijk zijn, verdedigend was het niet al te best. Wel is het positief dat de invallers het prima gedaan hebben, we misten namelijk een aardig clubje spelers. Een A-en zelfs B-junior maakten hun opwachting en dat was natuurlijk leuk voor die knapen en voor de club zelf.”

Na een kwartier stond er al een 3-2 op het scorebord. Ferdy Dreef, Tom Buntsma en Robin Burgman scoorden namens Woubrugge. Daarna miste Poortugaal, dat qua spelopvatting grote overeenkomsten met Woubrugge bleek te hebben volgens Van Duijn, een strafschop en zorgde Dreef voor een comfortabele voorsprong bij rust.

Even na rust werd het echter alweer 4-3 na dom balverlies bij de thuisploeg. Vervolgens stond de al weken in prima vorm stekende Joris van der Hoorn op voor de 5-3 en even later de 6-4. Zijn tweede treffer viel twee minuten voor tijd. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar niets was minder waar. Poortugaal kwam alsnog langszij, hoewel de Katwijkse oefenmeester de mening toegedaan was dat de bezoekers bij de 6-6 de hulp kregen van de arbiter van dienst.

Overigens, alsof het allemaal nog niet genoeg was geweest, hadden beide teams ook al een rode kaart te pakken. Bij de gastheer moest Dreef eerder zijn biezen pakken dan zijn ploeggenoten. Zoals gezegd moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen en dat werd Poortugaal omdat uitgerekend uitblinker Ruud van der Sar als enige het net niet kon vinden. Al met al werd het dus 15-16 en verliet Woubrugge het bekertoernooi om zich nu weer volledig te richten op de titelstrijd in de vierde klasse A op zaterdag. In dat opzicht staan er voor Van Duijn en de zijnen enkele cruciale wedstrijden voor de deur.