nabeschouwing167x60(Zaterdag, 4A)- Aarlanderveen was eind november de laatste club die Woubrugge liet aftrappen (1-1). Daarna speelden de manschappen van Arie van Duijn zes wedstrijden en die werden allemaal gewonnen zonder dat er een tegendoelpunt te noteren viel. Afgelopen zaterdag klopten de groenwitten Football Factory met 0-4. De komende weken moet duidelijk worden of Woubrugge DoCoS nog serieus kan bedreigen. VVSB werd in elk geval gepasseerd en dus zijn er nog twee kampioenskandidaten over in 4A.

 

Toch was Van Duijn niet uitgesproken tevreden over het spel van zijn ploeg in Leiden afgelopen weekend. ,,Eerlijk gezegd was het niet om aan te kijken in de eerste helft. Het was gezapig en het zegt veel dat we het eerste schot pas na 28 minuten spelen afvuurden en dat was nog een losse flodder ook. De tweede helft zijn we nog wel redelijk begonnen, maar het echte verschil konden we pas maken in de laatste tien minuten. Dus ik kan niet zeggen dat het denderend was, maar voor een buitenstaander zijn het weer duidelijke cijfers. Dat valt niet te ontkennen.”

 

Wat heet?  In 2013 heeft Woubrugge een doelsaldo van 26 voor en nul tegen. Zes overwinningen op rij en dat leverde dus nu de tweede plaats op. ,,De nul houden staat hoog op ons verlanglijstje. Daar begint het mee. Daarbij moet je wel de tegenstanders in ogenschouw nemen. Leidsche Boys schatte ik wel hoger in, maar de andere ploegen, met alle respect, staan onderin en daar moeten wij altijd van kunnen winnen.”

 

Voor de winterstop lukte dat echter niet altijd. Er werden punten verspeeld tegen Aarlanderveen en van Football Factory werd zelfs verloren. ,,Daarvoor wilden we ook revanche halen. Het is bij hen altijd maar afwachten wie ze kunnen opstellen uit het studentengilde. We wonnen nu dus wel, maar eigenlijk heb ik me te druk moeten maken. Dus op de een of andere manier maakten ze het ons toch weer lastig.”

 

Joris vd hoornWoubrugge kwam zeven minuten voor de rust op 0-1 door Joris van der Hoorn, na prima voorbereidend werk van Ferdy Dreef. Twaalf minuten voor tijd viel het doek voor Football Factory. Menno van der Leij, jeugdspeler nog, scoorde. Zijn voorbeeld werd nog gevolgd door Dreef en Chris Verhoef.

 

,,De plicht was vervuld, maar het hield niet over. Zij stonden ook nog eens lange tijd met tien man en eigenlijk moet je de wedstrijd al voor rust beslissen. Zo spelend in het paasweekeinde vliegen we eraf, maar dat weet de groep zelf ook wel. Ik houd er geen rekening mee dat het dan ook zo moeizaam gaat. Wij zijn er klaar voor. Laat DoCoS maar komen.  Wij zijn voor de duvel niet bang.”

 

Eerder won DoCos vrij eenvoudig van Woubrugge. ,,Dat is waar, maar toen stonden we niet waar we nu staan. Het heeft even geduurd voordat de automatismen in het spel zaten, maar die zitten er nu aardig ingeslepen. Woubrugge moest een ander systeem gaan spelen en dat vergt nu eenmaal tijd. Verder denk ik dat wij onze betere wedstrijden juist spelen tegen de betere ploegen in deze klasse. Dus ik verwacht een spektakelstuk. Het leeft enorm. Als we winnen, kunnen we heel dichtbij komen.”

 

Collega-trainer (en speler) Pieter van Schie geeft Woubrugge een goeie kans. ,,Ze zetten niet voor niets de beste serie neer. Ik vind het een solide ploeg, met een aardige trainer aan het roer. Ze hebben misschien niet geweldig gespeeld, maar we konden ook nauwelijks gevaarlijk worden. Wel miste ik mijn beste mensen. Mo Naciri en Jason Chatziiouanou waren geschorst en dat scheelt een slok op een borrel. Verder is Markus Heilig terug naar Duitsland en Rocky Poulina kwam te laat en die kon ik enkel in laten vallen. Daarnaast kreeg Emmanuel Essel na een halfuur rood en dat was ook volgens het publiek van Woubrugge een te zware beslissing. Toch hebben we het lange tijd op 0-1 kunnen houden. Maar goed, wij moeten punten pakken van tegenstanders uit het rechterrijtje en die komen er nu aan. Ik denk dat wij in staat moeten zijn om nog een punt of tien of twaalf te pakken. Minimaal zelfs. Dan hebben we het goed gedaan. We hebben bewezen dit seizoen dat we onderin niets te zoeken hebben, hoewel het jammer is dat we een aantal wedstrijden hebben laten lopen. Ons doelsaldo ziet er daardoor niet uit.”

 

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, C.Molleman, Verhoef, De Wit, Van der Geijn, M. Molleman, Van der Weijden, Verwoerd, Van der Leij, Van der Hoorn, Dreef.