ts-woubrugge(Zaterdag,4A)- In Woubrugge kan met een goed gevoel aan de voorbereidingen op het kerstdiner worden begonnen. De plaatselijke voetbaltrots zette laagvlieger Warmunda opzij en blijft daarmee in de race voor de titel. De zege kreeg overigens pas in de slotfase gestalte. ,,Ik heb lange tijd met een onrustig gevoel op de bank gezet”, aldus trainer Arie van Duijn.

 

Terwijl Warmunda bezig is aan een overlevingstocht in de vierde klasse A fantaseert Woubrugge over promotie naar de derde klasse. Sterker nog, de groen-witten steken niet onder stoelen of banken dat ze het liefst de kortste route nemen naar de derde klasse. De vooruitzichten zijn goed met een plek in de top vijf. ,,Voorsorteren voor de nacompetitie? Welnee. We gaan voor de hoofdprijs. Alle teams in de top van de ranglijst verspelen punten, dus ik wil het wel nog wel eens zien na de winterstop”, meent Van Duijn.

 

2013 Woubrugge - Arie van DuinDe vereniging is er volgens hem klaar voor, nu alleen nog medewerking krijgen van de andere teams. En ja, alles is nog mogelijk in een competitie die thans wordt gedomineerd door drie teams die hun wortels hebben liggen in het zondagvoetbal: Leidsche Boys, UVS en VVSB. Halverwege de competitie valt moeilijk te voorspellen wie de beste kaarten in handen heeft. Leidsche Boys beschikt over een flinke dosis ervaring, UVS zag veel ‘zondagvoetballers’ overkomen terwijl Woubrugge resultaat boekt door wekelijks de mouwen op te stropen en voor elke meter te knokken. Het zou wel eens een warme lente kunnen worden.

 

Toegegeven, met kunst en vliegwerk voegde Woubrugge zaterdag drie punten toe aan haar totaal. Vooraf leek er geen vuiltje aan de lucht gezien de prestaties van Warmunda in thuiswedstrijden. De Warmondse ploeg wacht nog steeds op haar eerste thuiszege. ,,Normaliter moet je tegen een laagvlieger als Warmunda met twee vingers in de neus kunnen winnen. Dat gevoel verdampt echter als je ongeïnspireerd en ongeconcentreerd aan een wedstrijd begint”, luidde de analyse van Van Duijn.

 

De Katwijker stoorde zich aan de wedstrijdmentaliteit en zat daardoor alles behalve ontspannen naar het duel te kijken. Toch leek alles in kannen en kruiken na de vroege openingsgoal van Chris Verhoef. Het spel golfde daarna over en weer maar tot uitgespeelde kansen leidde het amper. Woubrugge acteerde op halve kracht en leek uit te stralen dat het allemaal wel goed zo komen. Vlak voor de theepauze deelde de thuisploeg echter een waarschuwing uit door een vrije trap op de lat te schieten. ,,Dat had ons wellicht moeten doen schrikken, maar we bleven op dezelfde voet doorgaan.”

 

Volgens Van Duijn zorgde een complex van factoren voor een futloos spelend Woubrugge. ,,Wintermoeheid, een kille ambiance en andere oorzaken zorgden ervoor dat we niet lekker in ons vel zaten. Ook het feit dat we ons pas laat konden omkleden droeg niet bij aan een lekkere start van de wedstrijd.”

 

Toch steekt de trainer ook de hand in eigen boezem. Woubrugge speelde onder haar kunnen en liet Warmunda zelfs brutaal de leiding nemen via Rob van Bezouwen en Dirk Leenen. De voorsprong werd behaald in een fase waarin Warmunda, na een rode kaart, met tien spelers verder moest. ,,Vanaf dat moment waren we wel bij de les. We gingen meer risico’s nemen  wat een doelpunt opleverde van Jorris van den Hoorn. Vijf minuten voor tijd prikte Ferdy Dreef de derde binnen waarna Chris Molleman voor het slotakkoord zorgde”, blikt Van Duijn terug.

 

De kalkoen kan uit de verpakking gehaald worden en in de oven worden gezet. Van Duijn is niet ontevreden met de huidige klassering, maar beseft wel dat in de tweede seizoenshelft alles mee moet zitten. ,,Nee, bij Woubrugge hebben we geen luxueus trainingskamp. Gewoon in de eigen omgeving uitrusten en voorbereiden op de volgende ronde. We gaan er alles aan doen om het hoogste te bereiken. Qua punten liggen we op koers en neem van mij aan dat de kampioen gaat komen uit de huidige top vijf van de ranglijst.”

 

Jaap Kloos