HomeVoetbalnieuws-leidenWoubrugge moet nog vol aan de bak

Woubrugge moet nog vol aan de bak

-

ts-woubrugge(Zaterdag,4A)- Eerder werd op deze website, in de header, de wedstrijd van Woubrugge tegen DoCoS beschreven. Dat duel eindigde zonder winnaar: 2-2. Gisteren kwam Woubrugge andermaal in de wei en werd er verloren van Blauw Zwart. De ploeg van Arie van Duijn viel wat terug naar plaats drie en moet alert blijven in de slotfase van de competitie om straks niet met lege handen te staan.

Eerst nog een korte reactie van Van Duijn op het duel van zaterdag, waarin zijn ploeg op karakter zich naast DoCoS knokte. ,,Ik vind niet dat we dat enkel op karakter hebben gedaan. Inzet en strijd is nu eenmaal ook een manier om te winnen van je tegenstander. Bovenal vind ik dat DoCoS zijn zaakjes prima voor elkaar heeft. Een goed georganiseerd team. Ik kan niet anders dan hen de complimenten geven. In elk geval hebben ze niet van ons kunnen winnen dit keer, maar zij zijn de terechte kampioen straks.”

Maandag moest Woubrugge op bezoek bij Blauw Zwart. Een concurrent om de plaatsen ‘best of the rest’. Andermaal was het niet warm en van het spel werd Van Duijn ook bepaald niet opgewarmd. ,,Simpel gesteld: Blauw Zwart was heel slecht en wij slecht. Maar zij hebben drie punten en wij niets.”

Woubrugge begon nog redelijk aan het duel, met dit keer Jimmy van der Weijden in de punt op de plaats van Ferdy Dreef. Na een minuut of twaalf was het echter raak voor de formatie uit Wassenaar. Een misverstand tussen de vrije verdediger en de doelman zorgde voor de 1-0. ,,Die bal moet voor mijn doelman zijn. In dat gebied moet hij heersen en hij moet communiceren.”

De achterstand bracht met zich mee dat Woubrugge meer moest ondernemen en dat gebeurde ook wel. Tot veel uitgespeelde kansen kwam het echter niet en eigenlijk mocht enkel Bob van der Geijn aanspraak maken op een serieuze doelpoging. De doelman van de thuisploeg liet zich echter niet in verlegenheid brengen.

,,In de rust heb ik de groep aangegeven dat ze de rug moest rechten, want het was nog niet gespeeld. Een nederlaag zou ons niet best uitkomen, want ploegen als VVSB en Blauw Zwart zitten ons op de hielen en daar komt LSVV’70 nu ook nog bij. Naar mijn idee moesten we toeslaan over de flanken, want daar was Blauw Zwart kwetsbaar. Helaas heb ik er weinig van terug gezien na de rust.”

Een minuut of twintig voor tijd leek groenwit op te kunnen veren, maar een inzet van Chris Verhoef werd in de kiem gesmoord. ,,We misten het overzicht en het vernuft en ik ben van mening dat we blind aan het voetballen waren. Zo kon Blauw Zwart dus overeind blijven.”

Dat laatste was ook in de slotfase het geval, ondanks het feit dat de gastheer ondertussen met tien man stond na een tweede gele kaart voor dezelfde speler. Zoals zo vaak was het uitgerekend de thuisploeg die scoorde en daarmee was de teleurstellende middag voor Woubrugge een feit. De komende twee weken kan Woubrugge met LSVV’70 en VVSB op het programma weer aan de bak. De nacompetitie gloort nog steeds, maar het kan ook nog mis gaan voor de ploeg die de voorbije maanden louter overwinningen kon bijschrijven. ,,Van dat laatste zijn we ons bewust. We zetten hier een streep onder en focussen ons op de komende wedstrijden. Er valt nog genoeg te halen.”