ts-woubruggeWoubrugge bewees dat het nog geen kinderspel is om eenmaal gedegradeerd uit de derde klasse om rap terug te keren na een verblijf in de vierde klasse. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van Arie van Duijn voor de tweede keer in een week en daardoor kon Sportief het complex van de groenwitten tijdelijk in beslag nemen. Die ploeg zet wel een volgende stap op de ladder na een 2-3 zege op Van Duijn’s formatie.

 

Het kwaad was al eerder geschied. Tegen een zwaar uitgekleed VVSB werd een dramatische wedstrijd afgeleverd, waarbij de paarsgelen aan het langste eind trokken (1-0). Daarmee waren de Noordwijkerhouters al wel uitgeschakeld (zij verloren al eerder van Sportief met 5-0, red.), maar Woubrugge stond door de nederlaag voor de loodzware klus om Sportief minimaal met drie goals verschil te ringeloren. In dat geval zouden de ploegen op gelijke hoogte komen. Een verschil met vier doelpunten zou reden geven tot een knalfeest, die tot in de laatste uurtjes zou doorlopen en waarbij  de buren uit Hoogmade de slaap lastig hadden kunnen vatten.

 

Arie van duijnZover kwam het niet, hoewel Woubrugge er wel alles aan deed om op zoek te gaan naar de allerlaatste strohalm. Van Duijn had er vooraf ook nog vertrouwen in en koos voor een aanvallend strijdplan. Hij kon ook niet veel anders. ,,We wilden Sportief snel overrompelen en hen in paniek brengen. Dat het accent op de aanval lag, was evident en ook simpelweg een must. Dat wil echter niet zeggen dat je als een kip zonder kop te werk moet gaan. Ik ben van mening dat we dat goed hebben ingevuld. Enkel maakten we voor rust twee kapitale fouten door balverlies te leiden op het middenveld en dat was dodelijk. Halverwege was het 2-2 en toch geloofde ik er nog steeds in. Voor rust kwamen we namelijk echt wel tot kansen. Even na rust kregen we een hele grote kans op 3-2 en dat was voor mij het keerpunt. Als die bal er in vliegt dan hadden we Sportief aan het wankelen kunnen krijgen. Daarna zag je dat het geloof wegzakte aan onze kant. We moesten meer en meer risico’s nemen en dan weet je dat je ook nog kunt verliezen. Dat gebeurde ook, maar het is voor iedereen duidelijk dat we onszelf in de voet hebben geschoten bij VVSB. Pak je daar ondanks het slechte spel een punt dan was de opdracht niet geheel hetzelfde geweest. Wel winnen, maar 1-0 of 2-1 was genoeg geweest. Nu moesten we dik winnen en uiteindelijk zijn we daar niet dicht genoeg bij in de buurt geweest. Heel jammer, maar het is niet anders.”

 

Na ruim een kwartier kwam de ploeg uit Woerdense Verlaat op voorsprong, maar Joris van der Hoorn egaliseerde enkele minuten later. Andermaal een fout bij de thuisploeg werd daarna afgestraft, maar nu zorgde Marc Molleman nog rapper voor evenwicht. Zo bleef Woubrugge levend, maar de gekoesterde voorsprong kwam er niet. Vooral Robin Burgman mocht zich dat aanrekenen. Met Robin Stoof erbij aan het front nam de druk na de thee toe, maar de 3-2 viel niet. Van Duijn had in de rust aangegeven dat hij het teken zou geven om alles of niets te gaan spelen in de tweede helft. Dat moment kwam er en dus moest Sportief tegenhouden. De counter bleef evenwel niet ontbloot van gevaar en ruim tien minuten voor tijd ging het licht definitief uit toen Lars van Halteren werd geklopt.

 

,,Ik heb mijn groep na afloop een groot compliment gegeven. Natuurlijk zijn zij en ik zeker teleurgesteld dat het niet is gelukt, maar anders dan tegen VVSB is er nu alles aan gedaan. Meer kan en mag ik niet verwachten. De groep heeft stappen gemaakt dit seizoen en daar ben ik trots op. Een prijs als beloning zou mooi zijn geweest, maar het houdt ons meer dan strijdvaardig voor het volgende seizoen. Ik denk dat het genoeg zegt dat iedereen blijft. Kennelijk hebben de gasten het naar hun zin met mijn aanpak. Dat was in het begin afwachten hoe dat zou uitpakken, een Katwijker in dienst van een dorpsclub als Woubrugge. Het is goed uitgepakt. Eeuwig zonde van onze slechtste beurt van het seizoen tegen VVSB. Dat heeft ons genekt. Maar wat ik zeg; de groep blijft en er komen een paar leuke spelers bij. Volgend seizoen doet Woubrugge weer van zich spreken. Dat is niet alleen wat ik wil, maar ik voel dat de club ook weer toe is aan de derde klasse”, zo oordeelt Van Duijn.

 

Uiteindelijk werd er wel gefeest. Een feestavond stond al gepland. ,,En het werd ook een gezellige avond. We hebben natuurlijk geen waardeloos seizoen gedraaid, maar enkel moest de knop even om in de avond. Bij winst? Tja, dan had ik er nu nog gezeten.”

 

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, C.Molleman, Verhoef, De Wit, Luling, Burgman, Wolvers, Van der Weiden, Van der Hoorn, M.Molleman, Van der Ley.