donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenWoubrugge verrast bij Leidsche Boys

Woubrugge verrast bij Leidsche Boys

-

nabeschouwing167x60(Zaterdag,4A)- En toen bewees Woubrugge dat het zo op het oog onaantastbare Leidsche Boys te kloppen was. Doelpunten van Joris van der Hoorn en spits Ruud van der Sar bracht de Leidenaren op de knieën. De afgelopen weken liet Leidsche Boys vaak goed voetbal zien, maar wat men zaterdag op het terrein aan de Voorschoterweg toonde was niet goed genoeg en Woubrugge profiteerde daarvan.

Leroy BrooksDe eerste helft was weinig enerverend. Woubrugge pakte Leidsche Boys vroeg aan en het was vooral middenveldspel wat het publiek te zien kreeg. Een enkele keer moest keeper Kevin Wassenaar van de Boys optreden op bijvoorbeeld een schot van Ruud van der Sar of zorgde de technisch zeer vaardige Bilal Karasahin voor problemen in de Woubrugse defensie. In de laatste minuten kwam er meer venijn: Woubrugge-speler Michel Wolvers raakte de bovenkant van de lat en Leroy Brooks (foto) deed hetzelfde aan de andere kant. De (fysieke) speelwijze van Woubrugge kostte veel kracht en Leidsche Boys zou dan toeslaan was de verwachting.

De eerste vijf minuten van de tweede helft leek dit vermoeden te bevestigen. Uit een voorzet van Karasahin scoorde Ismael Housny van dichtbij de 1-0 en even later schoot Karasahin een volley nipt over. Het was echter Woubrugge dat scoorde. Een behoorlijk misverstand in de defensie van de Leidenaren bood Joris van der Hoorn een kans die hij niet liet lopen. Met een gerichte schuiver scoorde de dit seizoen toch al makkelijk scorende aanvaller de gelijkmaker. De dreiging van Leidsche Boys viel weg en gaandeweg kreeg Woubrugge het betere van het spel.

,,Breien, er wordt te veel gebreid”, mompelde een Leidse toeschouwer. Een keer moest keeper Lars van Halteren reageren op een goed schot van Tim de Cler, maar daar bleef het eigenlijk bij. Een gelijkspel leek in de maak, maar vijf minuten voor tijd leverde Marco van der Heuveln een knappe en strakke voorzet af die door Woubrugge spits Van der Sar even knap werd binnengekopt. Een achterstand was een nog niet of nauwelijks bekende situatie voor Leidsche Boys. Het gemopper op elkaar, de scheidsrechter en het stevige spel van Woubrugge was niet van de lucht. Dat ging ten koste van de concentratie. Desondanks werden het nog een paar hectische minuten voor het doel van Woubrugge. Voor een van de centrale verdedigers van de thuisploeg, Khalid Mayaad,  werd het allemaal wat te veel: binnen een paar minuten kreeg hij twee keer geel en kon vertrekken.

Niet lang daarna vielen de Woubrugge spelers elkaar in de armen na de onverwachte maar zo gekoesterde zege. De spelers van Leidsche Boys dropen af met sippe gezichten. Ze staan nog bovenaan, maar de concurrentie nadert. Een geruststelling mag de wetenschap zijn, dat ze veel beter en efficiënter kunnen voetballen dan ze lieten zien tegen de formatie van Arie van Duijn.

2013-woubrugge-Ruud van der SarMatchwinner Ruud van der Sar (foto) ziet in de overwinning een voortzetting van het goede spel van de laatste weken: ,,In de eerste helft speelden we afwachtend. We kennen de individuele kwaliteiten van een paar jongens van Leidsche Boys en we probeerden vooral hun middenveld het voetballen te beletten. Dat lukte ons aardig en we merkten dat de frustratie bij hun in het team sloop. Die 1-0 was toch een klap, maar al snel en eigenlijk uit het niets, maakten we de gelijkmaker. Daarna waren we misschien zelfs de betere ploeg. We voelden de irritatie bij Leidsche Boys. Dat was overduidelijk in ons voordeel. Een gelijkspel hadden we ook een mooi resultaat gevonden, maar toen ik de tweede maakte was dat natuurlijk fantastisch. Hectiek alom in de laatste vijf minuten; onze verdediging bleef echter de rust houden.”

Van der Sar ziet zijn team echter niet als titelkandidaat. ,,In het begin hebben we onnodig punten laten liggen. De laatste weken zitten we in een flow en gaan we beter voetballen.” Arie van Duijn is het helemaal met hem eens. ,,Vandaag winnen we van de koploper, maar dat maakt ons geen titelkandidaat. Dat zijn toch de Boys en UVS. Vandaag winnen we doordat wij een beter collectief waren. Als we zo doorgaan wordt het een mooi seizoen.”

Zijn collega Henk de Cler ziet ook een mooi seizoen in het verschiet: ,,Ik geloof in dat kampioenschap. Het is natuurlijk een domper van jewelste dat verlies. Dat kwam niet helemaal onverwacht. Er liepen al weddenschappen dat we vandaag zouden verliezen. Zoiets kan je best scherp houden: ‘’Wat verliezen??! Echt niet!” iets in die trant. We ging niet eens zo slecht, maar het voetballen werd ons eigenlijk onmogelijk gemaakt. Elke individuele actie eindigde in een overtreding van Woubrugse kant. Ze zochten de grens op. Dat kan ik hun niet verwijten, maar mijn voetbal is het niet.” Absoluut ontevreden is De Cler over de frustratie die in de ploeg sloop met het bijbehorende gemekker. ,,Na die veel te harde overtreding op Leroy Brooks kon ik de ploeg niet meer coachen. Te veel van ons waren meer bezig met hun irritatie dan met voetbal. Dat is jammer. Tegen een wedstrijd als vandaag kan je aanlopen, maar we eindigen echt wel bovenaan.”

Leidsche Boys – Woubrugge 1-2. 50. Housny 1-0, 55. Van der Hoorn 1-1, 85. Van der Sar 1-2. Scheidsrechter: A.Heemskerk. Toeschouwers: 50.

Leidsche Boys: Wassenaar, Oulgout, Housni, Aif Blal,Mayaad( 89.geel, 90 + 3 geel = rood),De Cler, Mizab, Schaafstra, Karasahin, Brooks (82. geel), Richard Schaafstra, De Boer, Bezzai (65.geel).

Woubrugge: Van Halteren, Molleman, De Wit, Verhoef, Verwoerd (Van der Geijn), Wolvers (62.geel), Heuveln, Verwoerd, Van der Ley (Dreef, 87.geel), Van der Sar, Van der Hoorn.