ts-woubruggeOp woensdag 15 mei is voor de E en F-pupillen van voetbalvereniging Woubrugge een voetbalclinic georganiseerd. Gelukkig was het woensdagmiddag 15 mei droog en scheen het zonnetje en konden 96 kinderen zich van 17.00 uur tot 19.00 uur uitleven bij 10 verschillende spelonderdelen.

 

Nadat in de middag eerst alle onderdelen op veld 2 uitgezet waren, stroomden vanaf 16.00 uur de eerste kinderen al het voetbalterrein van Woubrugge op. Om 16.30 uur was het een drukte van belang en waren de meeste kinderen en ook de spelers van de selectie aanwezig. De spelers van de selectie waren deze middag de spelbegeleiders bij de verschillende spelonderdelen.

 

Woubrugge Jeugd resultaatRond 16.45 uur gingen spelers en spelbegeleiders naar veld 2, waar de bedoeling van die middag uitgelegd werd aan de kinderen. De spelers waren in 20 verschillende groepen ingedeeld. De eerste 10 groepen waren spelers geboren in 2002 en 2003, de E pupillen dus. En de laatste 10 groepen waren de spelers geboren in 2004, 2005 en 2006.

 

De spelers kregen per groep van 4 of 5 kinderen een scorekaart mee, waar per onderdeel de behaalde punten van de groep op genoteerd konden worden. Bij het latje trappen kon je punten scoren door op de lat of op de paal van het doel te trappen. Bij de verschillende partijvormen, scoorde je weer punten door te winnen, maar ook door doelpunten te maken. Verder was er ook nog een onderdeel waar je punten kon scoren door de bal in een vak te schieten. Als uitsmijter was er het penalty schieten. Met als scheidsrechter Martijn de Zwart, reservekeeper van ADO Den Haag. Helaas kon Martijn vanwege een lichte blessure deze middag zelf niet keepen. Maar zijn aanwezigheid was al een leuke bijkomstigheid voor de kinderen.

 

Na 2 uur voetballen werden de punten van alle groepen opgeteld. Bij de F pupillen was groep L de winnaar met daarin Bas van Bruggen, Jort de Groot, Rens van der Laan, Jens Beck en Sven Bakker. Bij de E pupillen waren de mannen van groep A degene met de meeste punten. Hierin zaten Riko Buntsma, Freek Bleijenberg, Job Reitsema, Jesse Schouten en Mark Dijkshoorn.

 

Om de individuele winnaar per leeftijdsgroep te bepalen werden door de winnende groep van de F- en E pupillen 3 penalty’s genomen op keepers Dennis en Tom. De finale werd gehouden op het hoofdveld, zodat alle kinderen en de vele opgekomen ouders de spannende finales goed konden zien. Bij de F pupillen bleek uiteindelijk Jort de Groot van de F2 de koelbloedigste. Bij de E pupillen kwam Mark Dijkshoorn van de E5 toch wel verrassend als winnaar uit de bus. Jort en Mark kregen uit handen van Martijn de Zwart als prijs een mooie bal met de handtekeningen van de spelers van de selectie die aanwezig waren.

 

Tenslotte werd er nog een mooie groepsfoto gemaakt en gingen na deze mooie voetbalmiddag alle kinderen met een zakje chips en een AA om 19.15 uur weer richting huis.