ts-woubruggeKomende zaterdag begint Woubrugge aan de nacompetitie. De ploeg van Arie van Duijn gaat op bezoek bij VVSB, dat al wel in de ring kwam. De ploeg van Jos Taskin startte al wel, maar werd in het eerste duel ondersteboven gespeeld door Sportief (5-0). Woubrugge lijkt dus twee zeges nodig te hebben om het tweede doel van het seizoen te bereiken.

 

VVSB, dat via een achterdeur mocht meedoen aan de nacompetitie, trad in Noorden aan met veelal spelers van het tweede, derde en vijfde. Niemand bij VVSB had nog gerekend op een verlenging van het seizoen en daardoor miste Taskin vrijwel zijn voltallige basis. Taskin was er zelf ook niet bij, maar liet weten dat de nederlaag hem weinig deed. ,,Als je als vijfde eindigt dan hoef je je geen illusies te maken dat je iets te zoeken hebt in de derde klasse. Dus dat we verloren hebben, omdat we dus ook zwaar gehavend waren, zegt me niets.”

 

Dat neemt niet weg dat Sportief dus flink kon profiteren, hoewel net zo makkelijk de dubbele cijfers haalbaar waren geweest. Dat impliceert dat Woubrugge dus in de achtervolging moet in de doelpunten. In het derde treffen moeten de groenwitten dan op eigen veld de zaak klaren. Zover is het dus nog lang niet. Van Duijn had na de laatste competitiewedstrijd al laten weten dat hij liever zelf als eerste had gespeeld met zijn ploeg.

 

Die mening werd kracht bijgezet door het feit dat Woubrugge komende zaterdag niet compleet kan zijn. Ferdy Dreef zit nog een schorsing uit en sterkhouder Stan Verwoerd is er niet bij vanwege een sleutelbeenbreuk. Daar komen echter ook Bob van der Geijn, Robin Burgman en Martijn Luling bij. Zij zijn een weekend weg. Van Duijn: ,,Vervelend, maar ik richt me graag op de spelers die er wel zijn. Die moeten het gaan doen de komende wedstrijden. Er staat nog steeds een prima groep, waarin ik veel vertrouwen heb. Enkel wordt het misschien lastiger met wisselen. Maar goed, het is niet anders. We hadden graag kampioen geworden, maar DoCoS pakte terecht de titel. De doelstelling om alsnog te kunnen promoveren hebben we nu voor 50% binnen. We zitten wat mij betreft op de helft.”