Nu bij veel clubs de budgetten bijgesteld worden, krijgt de eigen jeugd van een club meer kans zich in het 1e elftal te spelen. Dit is een goede zaak vind ik, eigen spelers behoren het fundament van het eerste elftal te zijn. Echte clubspelers waar de trouwe supporters zich mee kunnen identificeren. Zaak is wel eigen jeugdspelers goed te begeleiden richting het 1e elftal.

Een van de mogelijkheden hiertoe is het elftal onder de 23. Bij ARC doet dit elftal mee in een competitie van 8 clubs in de regio midden Nederland. De competitie wordt georganiseerd door de satelietclub van FC Utrecht, vv De Meern. En dit wordt serieus aangepakt. Wedstrijden vinden plaats op dinsdagavond en moeten gespeeld worden op het hoofdveld van de thuisspelende vereniging en bij afgelasting dient er uitgeweken te worden naar kunstgras. De duels staan onder leiding van arbitrale trio’s in opleiding welke afgevaardigd worden door de KNVB. Bij een gele kaart krijgt een speler een tijdstraf van 5 minuten. Een rode kaart houdt in een tijdstraf van 10 minuten, uitsluiting voor de rest van de wedstrijd van de betreffende speler maar hij mag wel vervangen worden zodat niet gelijk de hele wedstrijd wordt verpest zoals bij Arsenal-Bayern München pasgeleden.

Met ARC hebben wij al mogen spelen bij IJsselmeervogels, GVVV en DOVO. Thuis mochten wij ontvangen Huizen en Elinkwijk. Het waren heerlijke potjes tegen goede tegenstanders  waarin frank en vrij gevoetbald werd en de ontwikkeling van jonge spelers centraal staat. Uitslagen als 5-3 en 4-2 vormen eerder regel dan uitzondering. Voor jeugdspelers een ideale leerschool om kennis te maken met de wetten van het seniorenvoetbal.

Frank Bloemheuvel