A-junioren


LANDELIJK

Eredivisie
In de eredivisie spelen 14 teams. Dichtstbijzijnde club is voor onze regio ADO Den Haag. Opvallend is dat er veel clubs zijn die hun jeugdteams gecombineerd hebben, zoals Feyenoord/Excelsior en  Willem II/RKC. De jeugdteams van FC Twente, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles spelen onder de gezamenlijke naam “VA Twente”.

In 2011 en 2012 werd  Ajax landskampioen. Feyenoord/Excelsior is landskampioen 2013. In 2014 staat Ajax, met nog 5 wedstrijden te spelen,bovenaan maar er zijn  maar liefst 4 andere kampioenskandidaten.

De KNVB-bekerwinnaar 2012 was SC Heerenveen. In de bekerfinale 2013 won PSV na verlenging met 3-2 van Feyenoord/Excelsior .

Eerste divisie
In de Eerste divisie spelen 12 teams, maar  daarbij zijn geen clubs uit onze regio.

Tweede Divisie
In de Tweede divisie (2x 12 clubs) vinden we 4 ploegen uit onze regio. In  afdeling A staat Quick Boys na 18 wedstrijden op de 2e plaats, 4 punten achter Zeeburgia. Maar omdat de Katwijkers de eerste periode hebben gewonnen komen zij in ieder geval uit in de promotiewedstrijden. In afdeling B doet UVS het goed, na 18 wedstrijden staan de Leidenaars 4e, slechts 3 punten achter koploper AFC. UVS heeft ook nog kans op een (eventueel vervangende) periodetitel.  Alphense Boys (10e) staat eind maart op een “herkansingsplaats” en strijdt dus tegen de degradatie en ARC staat vrij kansloos onderaan.

Derde Divisie
Er zijn 4 afdelingen van 12 clubs. Er zijn geen ploegen bij uit onze regio.

Vierde Divisie
Er zijn 8 afdelingen. In de Vierde Divisie B (13 clubs) speelt het vorig jaar gedegradeerde Rijnsburgse Boys. De Rijnsburgers hebben het opnieuw moeilijk en staan eind maart op de 10e  plaats, met even veel punten als de nummers 11 (Foresters) en 12  (Stormvogels) en met 5 punten achterstand op nr 9. Omdat de nummers 12 en 13 (nu DCG)  rechtstreeks degraderen en de nummers 10 en 11 moeten herkansen tegen de periodekampioenen uit de Hoofdklasse vechten de Rijnsburgers dus tegen een nieuwe degradatie.

REGIONAAL

Hoofdklasse
In Hoofdklasse D  spelen Noordwijk (in 2013 gedegradeerd), Katwijk en FC Lisse (beiden in 2012  gedegradeerd), Voorschoten ’97 (in 2013  gepromoveerd), DOSR  en Foreholte , daarnaast Alphense Boys A2.

Met nog 3 speelronden voor de boeg gaat de kampioensstrijd tussen Zoetermeer en Sportlust’46. Het goed gestarte  Voorschoten’97 staat 3e. Omdat de Voorschotenaren de eerste periode wonnen krijgen ze hoe dan ook nog een kans op de Vierde Divisie via de promotiewedstrijden. Katwijk (4e) en FC Lisse (5e) staan in de middenmoot. Noordwijk (8e) en Foreholte (9e)  staan in het rechterrijtje en hebben nog een paar punten nodig om zich veilig te spelen.  Alphense Boys A2 is 10e en als dat zo blijft spelen de Boys  degradatiewedstrijden, net als DOSR dat  onderaan staat maar toch nog een kans krijgt omdat Soccer Boys uit de competitie is en daardoor in ieder geval degradeert.

Eerste klasse
In afdeling 07 spelen  VVSB , DOCOS , Ter Leede,   SJC, Blauw Zwart en het gepromoveerde RCL en daarnaast ook het gedegradeerde  Quick Boys A2. 

Na 19 van de 22 wedstrijden heeft RCL de beste papieren met 4 punten voorsprong op SJC, de andere clubs zijn kansloos voor het kampioenschap.  RCL en SJC hebben allebei al een periodekampioenschap op zak. Quick Boys A2 (4e), Ter Leede (5e) en VVSB (6e) staan in de middenmoot, waarbij Ter Leede nog meedoet in de 3e periode.   DOCOS zal degraderen en Blauw Zwart moet met Scheveningen uitvechten wie meegaat naar de tweede klasse.

In afdeling 09 speelt Floreant, dat goed begon maar inmiddels is afgezakt naar de 10e plaats. Dat zal wel voldoende zijn om zich te handhaven.

Tweede klasse
Tot de herfstvakantie is er in de tweede klasse en lager voor de beker gespeeld. De competitie is pas in november begonnen.

In afdeling 01 (“Promotie-afdeling”)spelen  : ASC, UDO, Teylingen, FC Boshuizen, FC Rijnvogels.

Eind maart lijkt de strijd om het kampioenschap (en daarmee de promotie) te gaan tussen ASC (31 uit 12) en UVS A2 (24 uit 9).

In afdeling 06 spelen  GHC, Meerburg, SJZ, Alkmania, Alphen en Kickers’69. Met nog 4 wedstrijden te spelen staat Alphen 2 punten achter op ARC A3. SJZ en GHC staan ook in het linkerrijtje.

In de tweede klasse spelen ook een aantal tweede en derde elftallen.

Derde klasse en lager
In de derde klasse 04 vinden we o.a.  Warmunda en Valken’68.

In de derde klasse 07 speelt TAVV

In de derde klasse 08 spelen Oegstgeest, Gol Sport, Altior en ROAC.

In de derde klasse 09 spelen Hazerswoudse Boys, Bernardus, Koudekerk en Stompwijk.

In de vierde klasse 09 spelen Kagia en Van Nispen.

In de vierde klasse 13 spelen Woubrugge en Alphia.

Géén A-junioren hebben Roodenburg, Lugdunum, Leiden, Leidsche Boys, Football Factory, LSVV, FC Rijnland, SVOW en MMO. 

B-junioren

Het gaat hier om de groep spelers onder de 17 jaar. De wedstrijden duren 2 x 40 minuten. In de landelijke competitie was er in het seizoen 2011/12 een zeer ingewikkelde promotie/degradatieregeling die werd veroorzaakt door het besluit van de KNVB om de Eerste, Tweede en Derde Divisie sterk in te krimpen en een Vierde Divisie in te stellen. Tegelijk werden in 2012/13 de tweede B-elftallen van de betaald voetbalclubs (dit zijn meestal de eerstejaarsteams) in een aparte competitie ondergebracht.

LANDELIJK

Eredivisie
Net als de A-junioren kennen ook de B-junioren nu een eredivisie van 14 teams, waarvan ADO Den Haag voor ons het dichtst bij is. Er zijn hier verder geen teams uit onze regio. Ajax B1  werd  kampioen van Nederland 2013 door op de laatste speeldag AZ te passeren. In 2014 staat Feyenoord/Excelsior  met nog 5 wedstrijden te spelen bovenaan.

Eerste divisie
In de Eerste Divisie  van 12 clubs speelt het gepromoveerde Alphense Boys, dat samen met AFC de enige amateurclub op dit hoge niveau is. De Alphenaren startten het seizoen ijzersterk en staan na 19 wedstrijden nog altijd op een knappe 5e plaats, voor clubs als FC Volendam en PEC Zwolle!

Tweede Divisie
Er zijn 2 afdelingen van  12 clubs.  In de Tweede Divisie B speelt  Quick Boys. Met nog 4 wedstrijden te spelen staan de Katwijkers op een fraaie 4e plaats en maken nog kans om via de 3e periode in de nacompetitie voor promotie te komen.

Derde Divisie
Er zijn 4 afdelingen van 12 clubs. In de Derde Divisie B spelen UVS en het 2x achtereen gepromoveerde Alphense Boys B2. UVS startte goed en won de eerste periode. Met nog 3 wedstrijden te spelen staat echter inmiddels het Zeeuwse JVOZ op kop, UVS is 3e met 4 punten achterstand, maar mag i.v.m. de behaalde periodetitel promotiewedstrijden gaan spelen.  Alphense Boys B2 staat 11e en heeft nog een kans om degradatiewedstrijden te vermijden, maar dan moeten de eerstejaars Boys nog wel 2 plaatsen stijgen.

Vierde Divisie
Er zijn 8 afdelingen van 12 clubs. In de Vierde Divisie B speelt het tweemaal achtereen gepromoveerde Katwijk. Na 19 van de 22 wedstrijden staan de oranjezwarten 10e en strijden dus tegen de degradatie. Katwijk heeft één punt meer dan GDA en Xerxes/DZB en 2 punten minder dan VOC, dat op de veilige 9e plaats staat. Nummer 12 degradeert rechtstreeks, de nummers 10 en 11 spelen degradatiewedstrijden.

REGIONAAL

Hoofdklasse
In Hoofdklasse D (12 clubs) vinden we  ARC,  Rijnsburgse Boys , VVSB , RCL, de vorig seizoen gepromoveerde clubs Voorschoten’97, Ter Leede en SJC  en het  in het afgelopen jaar gedegradeerde FC Lisse.

Na de 19e speelronde staat ARC , dat ook al de eerste periode heeft gewonnen, bovenaan en met 5 punten voorsprong ziet het er naar uit dat de Alphenaren kampioen gaan worden. FC Lisse en Ter Leede delen de 4e   en de 5e plaats.  In de middenmoot vinden we  Voorschoten’97 en RCL  op de 6e en 7e plaats. VVSB en Rijnsburgse Boys staan 8e en  9e.  SJC is naar de 10e  plek gezakt en als de Noordwijkers dat niet herstellen moeten ze degradatiewedstrijden gaan spelen.  De wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en Haaglandia B2 is uit de hand gelopen, beide ploegen hebben 5 winstpunten in mindering gekregen. Nummer 12  (waarschijnlijk Haaglandia B2) degradeert, nummers 10 en 11 spelen degradatie-play-offs.

Eerste klasse
In afdeling 07 (12 clubs) vinden we  Foreholte, ASC, DOSR  en daarnaast Voorschoten’97 B2, ARC B2 en het gepromoveerde UVS B2.

Foreholte staat na 19 ronden bovenaan en heeft nog één puntje nodig om het kampioenschap te gaan vieren. UVS B2 is 3e. In de middenmoot staan  ASC (5e), DOSR (7e) en  Voorschoten’97 B2 (8e). ARC B2 staat 10 en moet de voorsprong van 6 punten met SVC’08, dat 11e staat, over de streep zien te tillen. De nummers 11 en 12 (BSC’68) degraderen.

Tweede klasse
Tot  de herfstvakantie is in de Tweede klasse en lager om de beker gespeeld. De competitie begon daarna pas.

In de “promotieklasse” 01 vinden we o.a. Meerburg, SJZ, GHC, Blauw Zwart en Floreant. Met nog 3 wedstrijden te spelen is Meerburg bijna kampioen. GHC is een sterke 2e, Blauw Zwart 4e, SJZ 6e en Floreant 7e.

In afdeling 06 gaat de titelstrijd tussen Noordwijk (39 uit 15) en Quick Boys B2 (37 uit 14). Verder vinden we hier DOCOS (3e) , Alkmania (4e),  Kickers ’69 (6e) , FC Rijnvogels (7e) en Oegstgeest (10e).

In alle afdelingen spelen ook een aantal tweede en derde elftallen. De kampioenen van de promotie-afdelingen  promoveren naar de Eerste klasse.

Derde klasse en lager
Ook hier is eerst om de beker gespeeld en is de competitie in november begonnen. De meeste afdelingen bestaan uit 10 clubs.

In de derde klasse 07 vinden we Van Nispen, Kagia, Teylingen en Warmunda.

In de derde klasse 13 vinden we Alphen, ROAC, Woubrugge en TAVV .

In de derde klasse 15 vinden we  Lugdunum, Roodenburg, UDO, Valken’68 en Bernardus. De kampioensstrijd gaat tussen Roodenburg (35 uit 16) en Lugdunum (34 uit 14). Bernardus is 6e, UDO 7e en Valken’68 8e.

In de vierde klasse 02: Koudekerk en Hazerswoudse Boys

In de vierde klasse 07:  Gol Sport.

In de vijfde klasse  03: Altior.

In de vijfde klasse 10:  v.v.Leiden

In de zesde klasse 08: MMO

 

Géén B-juniorenteams hebben:   Leidsche Boys, FC Rijnland, Football Factory, LSVV’70, FC Boshuizen, SVOW en Alphia

C-junioren

Het gaat hier om de groep spelers onder de 15 jaar. De wedstrijden duren 2 x 35 minuten. Vanaf de C zijn er geen periodetitels meer te verdienen. In deze leeftijdsgroep spelen slechts 4 clubs uit onze regio in de landelijke competitie.

LANDELIJK

Eerste divisie

In de C-junioren is dit het hoogst bereikbare want er is hier geen Eredivisie. Er zijn 2 Eerste Divisies van ieder 12 clubs (Noord en Zuid), hierbij zijn 3 amateurclubs, namelijk AFC uit Amsterdam, JVOZ uit Vlissingen  en Alphense Boys.

Alphense Boys staat na 21 van de 22 wedstrijden op een zeer knappe 6e plaats tussen alle profclubs. Alleen Ajax, AZ, ADO Den Haag , FC Utrecht en FC Volendam staan hoger en grote clubs als  SC Heerenveen , FC Groningen en Vitesse  staan lager!

Landskampioen 2012 werd Ajax. In de finale van 2013 stonden  AZ (Noord) en Feyenoord (Zuid). Kampioen werd AZ door de finale met 4-1 te winnen. In 2014 is Ajax inmiddels kampioen in afdeling A. In afdeling B staat Feyenoord met nog één wedstrijd te spelen 3 punten voor op Sparta.

Voor de C2-teams van de profclubs (bestaande uit eerstejaars C-spelers) wordt een aparte competitie georganiseerd. PSV werd in 2013 kampioen en volgde daarmee Ajax (2012) en  ADO Den Haag (2011) op. Het ziet er naar uit dat Ajax in 2014 de kampioenstitel terug verovert.

Tweede Divisie

Er zijn 4 afdelingen van 12 clubs. In de Tweede Divisie B speelt UVS dat na 21 wedstrijden op de 11e plaats staat en dus bijna gedegradeerd is, ondanks een sterk slot van de competitie. Maar…..er is nog een kans als de laatste thuiswedstrijd tegen Quick gewonnen wordt en één van de concurrenten verliest. UVS heeft het dus niet meer in eigen hand. Spijkenisse (12e) degradeert in ieder geval.

Derde Divisie

Er zijn 8 afdelingen van 12 clubs. In de Derde Divisie C speelt  Quick Boys, dat op de voorlaatste speeldag bovenaan is gekomen na een onverwachte verliespartij van concurrent VELO. Als de Boys de laatste thuiswedstrijd tegen Barendrecht winnen zijn ze kampioen en promoveren dan weer naar de Tweede Divisie.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D  (12 clubs) speelt het vorig seizoen gedegradeerde RCL naast ARC, VVSB ,  Voorschoten’97 , Rijnsburgse Boys , Foreholte en het vorig seizoen gepromoveerde SJC

Na 21 wedstrijden is VVSB al kampioen en promoveert naar de Derde Divisie.  Foreholte hield het lang vol maar staat nu 3e,  Voorschoten’97 staat 4e  en ARC 5e.  SJC eindigt als 12e en degradeert weer naar de Eerste klasse; RCL (21 punten) en Rijnsburgse Boys (20 punten) moeten op de laatste speeldag proberen degradatie te voorkomen; maar dat zal slechts één van deze 2 clubs lukken, want de nummers 11 en 12 degraderen.

Eerste klasse

In afdeling 07 (12 clubs) speelt het vorig seizoen gedegradeerde Katwijk en verder  DOCOS, Noordwijk , FC Lisse , Meerburg  en Ter Leede, maar ook Alphense Boys C2 en UVS C2 .

Na 21 ronden is FC Lisse al ruim kampioen en promoveert dus naar de Hoofdklasse. Meerburg is na een sterke eindsprint 2e,  Alphense Boys C2 is 3e. Noordwijk begon goed maar zakte later wat terug en is nu  6e, Ter Leede 7e , UVS C2 9e  en Katwijk 10e. DOCOS wordt 11e en degradeert samen met SEV.

Tweede klasse

Tot  de herfstvakantie is in de Tweede klasse en lager om de beker gespeeld. De competitie begon daarna. De meeste afdelingen bestaan uit 10 clubs.

In de promotie-afdeling 01 vinden we het vorig seizoen gedegradeerde Blauw Zwart dat echter dit seizoen weer kampioen is geworden en dus weer terugkeert naar de Eerste klasse.  ASC staat 4e,met nog een paar wedstrijden te spelen;verder staat FC Rijnvogels 7e  ,  Teylingen 8een Oegstgeest 9e.

In afdeling 05 is ARC C2 kampioen. Op de plaatsen 2 t/m 5 vinden we voorlopig  Alphen, DOSR, Hazerswoudse Boys en Floreant. Alkmania is 7e en Altior 8e.

In alle afdelingen spelen ook een aantal  tweede en derde elftallen.

Derde klasse en lager

In de Derde klasse 07 spelen Alphia, Kickers’69, Woubrugge en TAVV.

In  de Derde klasse 08 spelen Kagia, Van Nispen en Warmunda.

In de Derde klasse 12 spelen Roodenburg, GHC, FC Boshuizen en SJZ

In de Derde klasse 17 spelen Lugdunum, UDO en Valken’68

In de Vierde klasse 05 speelt Koudekerk

In de Vijfde klasse 12 spelen  Gol Sport, ROAC en Bernardus.

In de Zesde klasse 19 speelt   MMO.

 

Géén C-junioren hebben: Leidsche Boys, FC Rijnland, Football Factory, LSVV’70, vv Leiden en SVOW.

D-pupillen

Het gaat hier om de groep spelers onder de 13 jaar. Vanaf de D-leeftijdsgroep spreekt de KNVB niet meer van “junioren” maar van “pupillen”. De wedstrijden duren 2 x 30 minuten. Er wordt gespeeld met “halve corners”.

LANDELIJK

Eerste divisie (er is, net als bij de C-junioren,  geen Eredivisie).

Er zijn 3 afdelingen van ieder 12 clubs. Er spelen na de degradatie van Alphense Boys in 2013 geen ploegen uit onze regio meer in deze divisie.

Ajax werd ook in deze leeftijdsgroep in 2012 kampioen van Nederland maar kon die titel niet prolongeren. AZ uit afdeling A werd kampioen van Nederland 2013 vóór de beide andere kampioenen  PSV (2e) en SC Heerenveen (3e).

Tweede Divisie

Er zijn 6 afdelingen. Hier spelen 2 clubs uit onze regio : het gedegradeerde Alphense Boys en het gepromoveerde Voorschoten’97. Beiden spelen in de Tweede Divisie B, die bestaat uit 13 clubs.

Met nog 2 wedstrijden te spelen staan de Alphenaren op een prima 2e  plaats, maar wel met 12 punten achterstand op kampioen Spartaan’20. Voorschoten staat 11e , met 2 punten achterstand op de nr 10, en omdat de nummers 11 t/m 13 degraderen is dat dus een gevaarlijke plek.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D spelen het in 2012 uit de landelijke klasse gedegradeerde UVS, en verder  Quick Boys, FC Lisse, VVSB, ARC en het gepromoveerde RCL.

Met nog één wedstrijd te spelen gaat de strijd om het kampioenschap tussen de klassieke Haagse clubs Quick en HVV.  FC Lisse is een uitstekende 3e met ruime voorsprong op nr 4 Quick Boys, en de Boys  hebben  op hun beurt weer een ruime voorsprong op nr 5 UVS, dat zich goed herstelde na een zwakke start.  ARC staat 7e.. VVSB (10e) en  RCL (12e)  zijn samen  met Laakkwartier gedegradeerd en moeten afdalen naar de Eerste Klasse.

Eerste klasse

Tot de herfstvakantie is in de eerste klasse en lager alleen om de beker gespeeld. De competitie is pas in november  begonnen. De meeste afdelingen bestaan uit 10 clubs.

In  de promotieklasse (afd. 01) is Noordwijk kampioen geworden.  Foreholte staat 2e en heeft een goede kans om ook te promoveren, maar dan moeten ze Meerburg (3e) van zich af houden. Alphen staat verrassend 4e,   Rijnsburgse Boys is na een  sterke start gezakt naar de 5e plaats. Verder is Blauw Zwart 6e, ASC 8e en Alkmania 10e.  De kampioen en de nummer 2 promoveren naar de Hoofdklasse.

In afdeling 05 heeft Ter Leede kampioenskansen maar staat Foreholte D2 er beter voor.  In de middenmoot vinden we Katwijk (3e) , Warmunda (4e) , SJC (5e) , Valken’68 (6e), FC Lisse D2 (7e) en UVS D2 (8e).  Onderin staan  Lugdunum (9e) en DOCOS (10e).

In afdeling 08 is Alphense Boys D2 kampioen en vinden we DOSR op de 10e plaats.

 In alle afdelingen spelen ook tweede en derde elftallen.

 Tweede klasse

In afdeling 02 heeft FC Rijnvogels met nog 3 wedstrijden te spelen een zeer goede kans op het kampioenschap. SJZ is 2e, GHC 4e, Roodenburg 8e en UDO 9e.

In afdeling 07 is Floreant kampioen.  Hazerswoudse Boys staat 7e, TAVV 8e en Koudekerk 9e.

In afdeling 08 is Kagia kampioen. Kickers’69 staat 3e,  Teylingen 4e, ROAC 7e en Oegstgeest 8e. Al deze clubs hebben nog 2 of 3 wedstrijden te spelen.

Derde klasse en lager (de standen zullen  in de volgende update worden besproken)

In de Derde klasse 02 vinden we FC Boshuizen en Gol Sport .

In de Derde klasse 07: Bernardus

In de Vierde klasse 01: Wassenaar, Stompwijk en ABF (de club van de Amerikaanse school)

In de Vierde klasse 07: Alphia en Woubrugge.

In de Vijfde klasse 04: Van Nispen

In de Zesde klasse 02: v.v. Leiden

In de Zevende klasse 10: Altior en Aarlanderveen

 

Géën D-elftallen hebben: Leidsche Boys, FC Rijnland, Football Factory, LSVV’70, MMO en SVOW.

E-pupillen

Het gaat hier om de spelers onder de 11 jaar. Vanaf de E-leeftijdsgroep zijn de regels aangepast. Er wordt (in principe)  7 tegen 7 gespeeld op een half veld, zonder buitenspelregel. De wedstrijden duren 2 x 25 minuten.

Er is géén landelijke, maar alleen een regionale competitie.

Met ingang van dit seizoen organiseert de Regio West 2 van de KNVB een officiële 9:9 competitie. Dit is een tussenvorm tussen de 7:7 competitie en de 11:11 competitie die vanaf de D wordt gespeeld. De aanmelding voor deze competitie is op vrijwillige basis. De 9:9 kent een aantal bijzondere regels:

  • Alleen bestemd voor tweedejaars E (dit seizoen dus geboortejaar 2003) met maximaal één dispensatie per team voor een eerstejaars E (2004)
  • Speelduur 2 x 30 minuten
  • Lengte speelveld van lijn strafschopgebeid tot lijn van het andere strafschopgebied, ofwel ca 73 meter
  • Breedte speelveld 56 meter, aangegeven door “hoedjes” als zijlijn
  • Breedte doel 6 meter, hoogte 2 meter (indien zo’n doel niet aanwezig is mag het ook 5 meter breed zijn); penalty’s dan van 9 meter respectievelijk 8 meter afstand;
  • Doorwisselen is toegestaan; geen buitenspel; geen terugspeelballen in handen van de keeper; per speler maximaal één keer per wedstrijd een 5- minutenstraf
  • Ouders achter de hekken (!)

Vroeger waren er een paar grote clubs uit onze regio die de beste E-spelers doorschoven naar een zogenaamde “E-top”, een team dat in een (lage) D-klasse uitkomt waardoor de spelers al kunnen wennen aan het grote veld, 11 tegen 11 en de buitenspelregel. Na de invoering van het 9:9 doet, voor zover ons bekend, alleen Alphense Boys dat nog.

REGIONAAL

Hoofdklasse

Voor de 9:9 competitie zijn er in de Regio West 2 in totaal  38 clubs aangemeld, waarvan Feyenoord en ARC ieder 2 teams inschreven. De KNVB heeft op grond van een plaatsingstoernooi de eerste indeling gemaakt van 5 hoofdklasse-afdelingen van ieder 8 teams. Vanaf 1 december is een tweede indeling gemaakt (weer 5 x 8) en de planning is dat er per 1 maart nog een keer wordt ingedeeld. De bedoeling daarvan is dat iedere club zoveel mogelijk gelijkwaardige tegenstanders krijgt.

Uit onze regio doen 8 clubs mee (ARC dus met 2 teams). In de huidige (tweede) fase zijn dat:

In poule 1 : RCL, Voorschoten’97

In poule 2:  Quick Boys

In poule 3:  Foreholte, ARC, Rijnsburgse Boys

In poule 5:  Meerburg, VVSB, ARC 2

Eerste klasse:  (deze klasse en alle lagere klassen spelen dus 7:7)

In afdeling 07 spelen o.a. : GHC, DOCOS,  Oegstgeest, UDO , FC Rijnvogels, Katwijk en Blauw Zwart

In afdeling 09 spelen o.a.: Hazerswoudse Boys, Floreant en Alphen (en ook de “E 1” van Alphense Boys maar dat is dus een combinatie van de E2 en E3 i.v.m. het bestaan van een E-top)

In afdeling 11 spelen : UVS,  ASC,  Noordwijk, FC Lisse, Ter Leede, SJC, DOSR en Teylingen

Tweede klasse

In afdeling 01 spelen o.a. SJZ en Wassenaar  

In afdeling 03 : Kickers ’69 en  Alphia

In afdeling 04:  Valken’68

Lagere klassen

In de Derde klasse 03 vinden we  Woubrugge en TAVV

In de Derde klasse 09: Lugdunum, Roodenburg en Kagia

In de Derde klasse 13: Koudekerk

In de Vierde klasse 05: Warmunda

In de Vierde klasse 10: v.v. Leiden, Gol Sport en FC Boshuizen.

In de Vijfde klasse 07 : Van Nispen

In de Vijfde klasse 14: Alkmania, Bernardus en ROAC.

In de Zesde klasse 10: SVOW  en Altior

In de Zevende klasse 07: MMO

 

Géén E-teams hebben: Leidsche Boys, FC Rijnland, Football Factory en  LSVV ’70