In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is het de beurt aan Gidion Loos van Meerburg.

VraagAntwoord
Gidion LoosIk ben Gidion Loos, 27 jaar. Geboren te Leiderdorp. Ik woon samen met mijn vriendin Stephanie. Als studie heb ik HBO bouwkunde gedaan. En inmiddels alweer 4 jaar werkzaam bij Heerema marine contractors in Leiden.
Mijn voetballoopbaanMijn hele jeugd heb ik bij Meerburg gevoetbald. Daarna twee jaar selectie bij Meerburg. 1 jaar bij sv Gravenzande gespeeld, daarna 2 jaar RCL en inmiddels weer terug bij Meerburg.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Naast het voetbal is mijn grootste hobby om aan de bar te zitten met een biertje. Verder hou ik ook van darten.
Naam en plaatsen lagere en middelbare school waar je vertoefdeLagere school was de Bernardus school in Zoeterwoude en middelbare school het Visser 't Hooft in Leiderdorp en Leiden
Mooiste wedstrijden die ik speeldeNacompetitie wedstrijden voor promotie, zowel met Meerburg als sv Gravenzande. Altijd mooi al dat publiek en die spanning.
Nederlands Elftal en Guus HiddinkGezien de resultaten is het wel een aardige combinatie.
Laatste vier CL en ELCL: Real madrid, Chelsea, Bayern M ü nchen, PSG EL: Ajax, Liverpool, Manchester City, Benfica
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds Scoren bij debuut in Meerburg 1. Kampioenschap met Meerburg 2 onder leiding van de Manager. Finale voor promotie naar de hoofdklasse met sv Grazenande 2.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Momenteel ben ik assistent-trainer bij Meerburg B1, en misschien in de loop der tijd kijken of ik hoofdtrainer kan worden van een jeugdelftal. Buiten het voetbal heb ik geen toekomstplannen, gewoon lekker verder gaan met waar we mee bezig zijn.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welAlle clubs in Leiden en omstreken
Leidenamateurvoetbal.nlMooie site en goed om te zien dat er steeds meer clubs zich aansluiten!
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitOp vrijdag meestal een biertje in de bar bij mijn werk en daarna nog ff naar de kroeg. Op zaterdag eerst met de B1 drie punten pakken en dan aan de bar een biertje doen. Op zondag zelf voetballen en na de wedstrijd uiteraard nog ff de bar opzoeken om het weekend goed af te sluiten.
Word ik blij vanAls je de koelkast open doet en je ziet dat al die groene jongens met petjes staan te wachten totdat jij ze gaat opdrinken.
Mijn familiebandenWe zijn een erg hechte familie. Eigenlijk heb ik met iedereen nog wel contact.
Dat zou ik nou nooit doenBier verspillen
Spijt vanDe keren dat ik wissel stond, de avond ervoor niet op stap ben geweest.
Ga ik toch eens over nadenkenOm hoofdtrainer te worden. Het is altijd mooier om spelers aan het werk te zetten dan dat je het zelf moet doen.
Radioprogramma's3FM, 538, Sterren.nl
Mijn voorbije vakantie10 dagen naar de camping in Spanje.
LevensmottoLiever lui dan dorstig!
Geen prettig mens is iemand diePrestatie leveren ver voorop stelt en het plezier totaal vergeet. Tuurlijk gaat het om wedstrijden winnen maar uiteindelijk zijn we allemaal maar amateurs en geen profs.
Kijk ik naar uitDe derde helft
BelachelijkLooptrainingen! Uiteindelijk draait voetbal om doelpunten maken en niet om zoveel mogelijk kilometers afleggen. Dan had ik wel bij de roadrunners gegaan.
Top 2000, keuze top 5Zolang het maar Nederlandstalig is, is het goed.
Zou ik graag beter beheersenPas 114!
Dat mis ik wel eensEen paar stukken film na een avond stappen.
Mijn club en de verwachtingen voor dit seizoenGezien het gat met de koploper zal het voor Meerburg 1 een lastige zaak worden om kampioen te worden, maar top drie moet zeker haalbaar zijn en dan proberen via nacompetitie te promoveren. Voor Meerburg 2 is het zaak om dit seizoen zich direct veilig te spelen.
Deze principes streef en leef ik naLoop geen meter te veel en drink geen meter te weinig.
Verschrikkelijk overgewaardeerdStefan de Vrij en Bruno Martins Indi. Goed WK gespeeld maar laten het nu toch aardig afweten in het Nederlands elftal.
Dat wil ik graag nog even kwijtOndanks dat trainers altijd zeggen dat je de avond voor de wedstrijd rustig aan moet doen, zeg ik altijd, zorg dat je de avond voor de wedstrijd genoeg drinkt dan heb je de volgende dag geen kans op kramp.