Ook deze week weer een kijkje in de keuken bij diverse regionale voetbalclubs. Wat leeft er, wat staat er op stapel? Ook wat verwijzingen naar diverse verslagen die u als lezer wellicht heeft gemist. Natuurlijk kan onze redactie zaken over het hoofd zien. In dat geval: mail gerust naar [email protected]

 • Nog slechts 1 regioclubs verloor nog geen enkel duel. Na de nederlagen van Hazerswoudse Boys (4A, za) tegen Blauw Zwart en FC Boshuizen (1B,zo) tegen Nieuwerkerk is alleen UVS nog over met een ongeslagen status (3A,za).
 • Alkmania won juist voor de eerste keer. UDO was in de derde klasse A (zo) het slachtoffer. Ook Voorschoten’97 (1B,za) weet weer wat een driepunter is. HBOK hielp een handje. LSVV’70 wacht nog wel op de eerste overwinning. De derdeklasser is tot dusverre succesvoller in de districtsbeker. Vierdeklasser SVOW staat nog op nul punten in 4C.
 • FC Rijnland wil het 25-jarig jubileum opluisteren met een prijs. Wellicht is de titel te hoog gegrepen, maar promotiekansen dichten de mannen van Ronald Mink zichzelf wel toe. Luistert u naar doelpuntenmaker Boudewijn Kamphues, van Floreant werd met 2-0 gewonnen, via onze homepage!
 • Leidenamateurvoetbal feliciteert Frans. Frans had 4 wedstrijden goed bij de Voetbal Direct, Voetbal Toto en won na loting. Ook een waardebon van 25euro winnen bij VoetbalDirect.nl? Speel deze week weer mee met de toto.
 • Twee keer op rij had FC Boshuizen een ploeg uit de top-drie verslagen en zo de opponent de eerste nederlaag bezorgd. Zondagmiddag maakte het bovenaan staande Nieuwerkerk zijn opwachting. Bij de thuisploeg waren de verwachtingen hooggespannen; waarom zou ook Nieuwerkerk niet puntloos naar huis gestuurd kunnen worden? Het liep echter anders….. Lees het verslag op onze homepage
 • Trainingskamp last minute: Callela, 5 dagen 4 nachten all inclusive, vetrek vanaf Eindhoven, 8-11 januari 2015, driemaal trainen of wedstrijd, airport transfers, minimaal 24 personen, 20 kg bagage en 10 kg handbagage, voor de ongelooflijke prijs van 349 euro p.p.. Iets voor uw club? Stuur een bericht naar [email protected]
 • In goed overleg hebben hoofdtrainer Dennis Olman en GHC besloten om aan het eind van dit seizoen 2014/2015 hun samenwerking te beëindigen. Dennis Olman is dan 5 seizoenen bij GHC 1 betrokken geweest waarmee hij in 2011 promoveerde naar de 1e klasse en zich daar de afgelopen 3 seizoenen knap wist te handhaven. Echter zal Olman nog flink aan de bak moeten met zijn mannen. GHC bivakkeert momenteel op de laatste plaats met 5 punten en 1 overwinning op Voorschoten’97 (1-0).
 • Nieuws van FC Rijnvogels: er is ook overeenstemming bereikt met Huig Hoek over volgend seizoen. Hij zal ook volgend seizoen assistent- trainer blijven bij het 1e elftal. Eerder was al overeenstemming bereikt met Hein van Heek over verlenging van zijn contract voor volgend seizoen.
 • Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover: Het vrouwenteam van LSVV’70 zou haar eerste oefenwedstrijd gaan spelen. De 5000 beschikbare kaarten waren binnen een uur uitverkocht en elke kroeg in Leiden zal de topper tussen de dames van LSVV’70 en de studentes uit Utrecht uitzenden.
  Voor coach Jelles zal het de eerste keer zijn, dat zijn team in de openbaarheid verschijnt. De jeugdige trainer sprak in aanloop naar de wedstrijd krachtige woorden: ,,Al weken lang wordt er geroddeld over mij. Ik zou de vrouwen ‘niet in het gareel kunnen houden’ en de trainingen zouden bestaan uit ‘eenvoudige oefeningen’, omdat het niveau van de dames ‘te hoog’ voor mij zou zijn. Dat zijn zulke makkelijke grappen….. zo meldt LSVV’70 op haar website.
 • Zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Sportlust’46 uit Woerden op het programma voor het de laatste tijd teruggevallen Valken’68. Op papier een lastige wedstrijd want Sportlust’46 wordt gezien als een van de kanshebbers op de titel en staat momenteel tweede in de 1e klasse B. Valken’68 verloor met 2-0 maar werd zeker niet weggespeeld. Meer op onze homepage over de wedstrijd.
 • Vanaf het prille begin heeft onze redactie ook steun mogen ontvangen van de zogeheten Ambassadeurs van Leidenamateurvoetbal.nl. Het gaat hier om Ambassadeurs uit deze regio die een verleden hebben in het betaald voetbal of die juist nu nog actief zijn, als speler dan wel trainer. Mannen van het eerste uur zijn Wim Rijsbergen, Alfons Groenendijk en Tim de Cler. Stuk voor stuk spelers die veel voor hun desbetreffende clubs hebben betekend, maar ook voor het betaalde voetbal in Nederland en daarbuiten in het algemeen. Bekijk het elftal op onze homepage. Nog meer gegadigden? Laat het ons weten via [email protected]
 • Noteer alvast in uw agenda. Maandag 1 december 20:00 – 22:00  is de jaarvergadering bij Roodenburg. Het bestuur stelt het op prijs als de leden en ouders van jeugdleden hierbij aanwezig zijn.
 • Zaterdag 27 december en dinsdag 30 december is het weer zover, het Kerstzaalvoetbaltoernooi van ARC. Dit jaar zal er naast het toernooi voor de D,E en F pupillen na vele jaren van afwezigheid ook weer een toernooi worden georganiseerd voor de A, B en C junioren. Waar en hoe laat: Zaterdag 27 December in de Arenahal, Diamantstraat 29-31, Alphen aan den Rijn: C-junioren 10.30 – 14.00 A, B-junioren 14.30 – 18.00. Dinsdag 30 December in de LIMES-hal, Kees Mustersstraat 8, Alphen aan den Rijn E en F pupillen 8:30 – 13.00 D pupillen 13.30 – 16:30. Opgeven: Je kan je opgeven door een e-mail te sturen naar [email protected]
 • Dat een wedstrijd spectaculair en vermakelijk kan zijn bewezen gastheer GOL Sport en uitdager SJZ zondagmiddag aan de Boshuizerkade voor pakweg honderd toeschouwers. In een knotsgekke wedstrijd, waarin de mooiste doelpunten te bewonderen waren en de grootste kansen gemist werden, trokken de manschappen van trainer Taoufik Maatoug met 5-2 verdiend aan het langste eind. Meer te lezen over deze knotsgekke wedstrijd via onze homepage.
 • Kan het nog gekker? Jazeker. Voorschoten’97 en Teylingen kwamen zelfs tot twaalf treffers. De Sassenheimers namen er zeven voor hun rekening. De laatste keer dat Voorschoten’97 zondag zeven treffers moest incasseren was in het seizoen 2010/2011. Avv Alphen won destijds met 7-0, een opvallende uitslag. De Alphenaren eindigden destijds als derde, Voorschoten’97 werd tweede achter Nieuwkoop.
 • De jaarlijkse strijd om de ZijlCup, een zaalvoetbaltoernooi tussen Leidse clubs, zal ook dit seizoen worden belicht door de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl. Binnenkort is het gehele deelnemersveld bekend.
 • Aankomende vrijdag vindt de Jaarlijkse veiling plaats bij FC Rijnvogels. De jaarlijkse veiling is een onmisbaar fenomeen voor de financiële huishouding geworden. Het bestuur en met name de penningmeester hopen en rekenen eigenlijk ook nu weer op een grote opkomst. Er is zoveel te koop. Ook voor de smalle beurs want vele kleintjes maken ook één grote. Natuurlijk zijn er bijzondere kavels te verhandelen waarover binnenkort wat meer informatie volgt zodat er een tipje van de sluier wordt opgelicht….meer info via fcrijnvogels.nl
 • Punten pakken en aansluiten bij de staartploegen was voor de zwalkende Voorschotenaren prioriteit nummer één j.l. zaterdagmiddag tegen Het Begon Op Klompen. Trainer Marcel de Hoogt en de zijnen moesten op eigen veld laten het zien dat het de ploeg ernst is. Kennelijk hebben de technisch verantwoordelijken een gevoelige snaar kunnen raken bij hun pupillen wat uiteindelijk resulteerde in de eerste overwinning (2-0). Dit na een overigens slechte wedstrijd die het predicaat eerste klasse nimmer verdiende. Meer over de 1ste overwinning van Voorschoten’97 op onze homepage.
 • Het is al langer bekend, maar vv Meerburg meldt het toch maar weer eens op hun website: Sinds 1 januari van dit jaar geldt de nieuwe Drank- en Horecawet en Tabakswet. Dat betekent dat bij Meerburg aan personen onder de 18 jaar geen alcohol of tabak meer mag worden verkocht. (Meerburg verkoopt overigens helemaal geen tabak). Als dit wel gebeurt kan de club een boete krijgen van €1.380,-. De persoon die de overtreding begaat kan een boete krijgen van €90,–. Alcohol kopen vóór iemand onder de 18 is net zo strafbaar!
 • Zwammerdam is trots! Lees: LeidenAmateurVoetbal publiceert iedere vrijdag het spelersklassement van de week ervoor. En telt die klassementen uiteindelijk op tot de spelerslijst van het jaar. Momenteel staat onze doelman Wouter van Valen op nummer 1. En Maarten van Riessen stond door zijn fantastische invalbeurt vorige week met twee goals ook in het ‘Elftal van de week’. We gaan niet naast onze voetbalschoenen lopen natuurlijk, maar wel leuk. Gefeliciteerd mannen!
 • Oh ja we melden het nog maar eens! Meldt u aan bij de club van 071! U bent vrij tot welke donatie dan ook, daarbij komt uw naam bij de club van 071 te staan en maakt u kans op diversen prijzen/tickets van o.a. ZZ Leiden en ADO Den Haag. Kijk voor meer info op onze homepage!
 • ,,Het had misschien wel 8-0 moeten zijn’’. Wellicht is deze uitspraak van de doelman van vv Leiden wel wat aan de opportune kant, maar hier valt uit op te maken dat er aan de Mors nogal wat kansen werden vermorst om stadgenoot FC Boshuizen op de pijnbank te leggen. Nu werd het slechts 3-2 voor thuisclub VV Leiden en op papier lijkt dit een nipte zege. Meer hierover via onze homepage, zo ook nog een extra verslag over deze Leidse twist.
 • De periode van marsepein en pepernoten is weer aangebroken, binnenkort komt de Sint met z’n voetbalpieten naar Lugdunum. Voor alle F en mini F maar ook voor broertjes/ zusjes, kinderen van senioren elftallen en dames elftallen ( t/m 8 jaar ). Meer info via lugdunum.nl
 • SVOW geeft duidelijkheid: Afgelopen week stond er in het Leidsch Dagblad een bericht over de voorgenomen fusie tussen Alkmania en SVOW. Hierin werd een update gegeven over de huidige stand van zaken. In het bericht wordt aangenomen dat, wanneer de voorgenomen fusie eenmaal definitief is, een naamsverandering naar Weteringse Boys voor de hand ligt. Beide besturen willen hierbij benadrukken dat deze berichtgeving vooralsnog te voorbarig is. In deze fase van het traject richt de werkgroep, waarin evenveel leden van Alkmania als SVOW vertegenwoordigd zijn, zich vooral op de haalbaarheid van de voorgenomen fusie… Meer te lezen via svow.nl
 • En weer was RCL niet bij de les in de eerste helft en in een uitwedstrijd. CWO profiteerde dankbaar (3-1) en de Leiderdorpers leken naar hun tweede nederlaag te worden gespeeld. Zover kwam het niet. Ben Kottenhagen verhief zijn stem halverwege en dat was niet aan het adres van dovemans oren. RCL richtte zich op, CWO tolde op de benen en mocht blij zijn dat het laatste fluitsignaal kwam bij 3-3… Nick van Bemmel blikt terug via onze homepage.
 • Twittervolger 1250 is binnen. Een warm welkom ook aan Robert van der Putten. Omgerekend had onze redactie al over de 1600 leden gehad wanneer we actief zouden geweest op Twitter vanaf dag 1.
 • De KNVB gaat de zes districtskantoren op termijn terugbrengen tot drie. De kantoren van West I in Amsterdam en West II in Rotterdam gaan verdwijnen. De districten gaan samen kantoor houden in Zeist op het bondsbureau. Zuid I (Breda) en Zuid II (Nieuwstadt) gaan op in een nieuw kantoor in de buurt van Eindhoven, Oost (Deventer) en Noord (Leeuwarden) gaan samen naar de omgeving Zwolle. Daarnaast komen er dertig regionale steunpunten, waarbij er rekening gehouden wordt met de steden waar de districtskantoren op dit moment gevestigd zijn.
 • Op zaterdagavond 8 november is op de parkeerplaats van UVS een zilver grijze Audi A3 beschadigd. De auto is dusdanig beschadigd dat deze niet meer de weg op mag en kan. Schandalig dat er mensen bestaan die tot zoiets in staat zijn. Heeft u iets gezien laat het ons weten door een bericht te sturen naar [email protected]
  Wilt u anoniem blijven dan kan dat door zonder nummerweergave een app te sturen naar: 0648012507