Ook deze week weer een kijkje in de keuken bij diverse regionale voetbalclubs. Wat leeft er, wat staat er op stapel? Ook wat verwijzingen naar diverse verslagen die u als lezer wellicht heeft gemist. Natuurlijk kan onze redactie zaken over het hoofd zien. In dat geval: mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • Toto 5 heeft helaas andermaal geen winnaar opgeleverd. Liefhebbers van het Leidse regiovoetbal: dat kan beter. Als je vier van de vijf wedstrijden goed hebt, maak je al kans op een leuke prijs. We dagen jou ook deze week weer uit. Doe lekker mee, invullen is zo gepiept. Plaatsing der wedstrijden volgt spoedig.
 • Afgelopen weekend was onze Leidenamateurvoetbal.nl-ambassadeur Randy Wolters in topvorm! Voor zijn ploeg VVV scoorde hij 3x binnen het kwartier tegen Volendam. VVV won uiteindelijk met 4-2 en staat nu op een gedeelde zevende stek.
 • De eerste verliespartij van UVS is een feit! Thuis werd er verloren met 1-2 tegen titel kandidaat Floreant.  De achterstand op de ploeg uit Boskoop is nu 6 punten. Het wedstrijdverslag is terug te lezen via onze homepage.
 • GHC is er niet in geslaagd om de tweede zege van het seizoen te pakken. Op bezoek bij HVC’10 werd het 1-1 en gezien de eerste helft baalde trainer Dennis Olman van die uitslag. ,,Zeker als je je bedenkt dat we een pingel tegen krijgen in de laatste minuten en we daarna ten onrechte werden afgevlagd voor buitenspel. Het beetje geluk is nog steeds niet aan onze kant, maar het gaat wel weer beter.” Lees meer over deze wedstrijd via onze homepage.
 • Geen voetbal tijdens de kerstvakantie? Natuurlijk wel! Op zaterdag 27 december (3de kerstdag) kun je meedoen aan het RCL-Oliebollen-mix-zaalvoetbal toernooi in de Bloemerdhal. Dit is voor alle senioren, A-jeugd en dames. Van 10.00-16.00 uur. Kosten 2 euro p.p. De opbrengst zal zijn voor het nieuwe clubgebouw. Meedoen? Via: jonkerzwei@hotmail.com
 • Petitie tegen betaald parkeren in het noord-oostelijke deel van Leiden- Noord!  De gemeente gaat in 2015 in een groot deel van Leiden betaald parkeren invoeren. De grens in Leiden-Noord is de Slaagh- of Stinksloot. Dit heeft grote gevolgen voor: de bewoners van de hoven aan de noordkant van de Willem de Zwijgerlaan – de bewoners van de oude en nieuwe wijk Groenoord-Noord – de bewoners van de Kooi – de gebruikers en bezoekers van de Tuin van Noord: voetbalvereniging Roodenburg,  tuinvereniging Ons Buiten korfbalvereniging Pernix . Hier is Roodenburg uiteraard NIET blij mee!
 • Op donderdag 20 november 2014 is Theo van Rossenberg uitgeroepen tot Fieldmanager of the Year 2015. Dit gebeurde tijdens de achtste editie van het Nationaal Sportvelden Congres dat werd gehouden in het Willem II-stadion in Tilburg. Theo is regelmatig bij Woubrugge te gast als scheidsrechter. Daarnaast is hij steun en toe verlaat met zijn uitgebreide kennis van “echt gras”. Niet voor niets liggen de velden er in het Woubrugse zo mooi bij en kan er ook na een nachtje regen gewoon worden gevoetbald.
 • De gelijkmaker van Valken’68 (Dick van der Toorn) in blessuretijd kwam alsnog als een vervroegd Sinterklaascadeautje. Want toen tien minuten voor het einde Swift een verdiende 0-1 voorsprong nam, leken de gastheren aan het kortste einde te zullen gaan trekken. Maar toen een vrije trap van Jeroen Haasnoot door broer Arjan in eerste instantie door de Amsterdamse doelman werd gekeerd was de rebound voor van der Toorn. Hiermee een onverwacht bonuspunt voor de geel-roden in de wacht slepend. Vreugde op sportpark ’t Duyfrak…. Meer te lezen over het puntje van Valken’68 via onze homepage.
 • En ja we melden het nog maar eens! Meldt u aan bij de club van 071! U bent vrij tot welke donatie dan ook, daarbij komt u naam bij de club van 071 te staan en maakt u kans op diversen prijzen/tickets van o.a. ZZ Leiden en ADO Den Haag. Kijk voor meer info op onze homepage! Op deze manier kunnen we verder groeien.
 • DoCoS is trots op haar meisjes, lees: op vrijdag 14 november was het dan zover, de 3 DoCoS meisjes van geboortejaar 2004, Amber Kievith, Eva Ram en Luna van Waveren mochten weer laten zien wat ze waard waren bij de KNVB. De spanning was groot en de meiden waren super gefocust op hun kunnen. Ze mochten op met de nummers 1,2 en 3… Was dit toeval ? Nadat de vaders hun plekken rondom het veld hadden ingenomen moesten de meiden het dan toch echt gaan waar maken… En dat deden ze… wat waren de papa’s trots, de dames speelden als een waar team met nog een meisje van Ter Leede en wonnen ieder wedstrijdje … Het was weer een super avondje. En het resultaat? Van de 500 meisjes die waren gescout zitten de 3 dames bij de laatste 65, in ieder geval alvast een resultaat om trots op te zijn !!!! Nu moeten ze wachten op de belangrijke brief of ze op mogen voor iedere week of 1 keer in de maand.
 • Na de 2-0 winstpartij tegen het Amsterdamse HBOK kon Voorschoten’97 wederom drie punten bijschrijven. Ditmaal werd er in Zoetermeer met 0-2 gewonnen van DSO! Katwijker Frank Guyt was de grote man met 2 goals! Guyt blikt terug via onze homepage.
 • Wederom een groots zaalvoetbaltoernooi van LV Roodenburg op zondag 28 december! Aan de Zijl Cup doen de volgende clubs mee: Roodenburg (za&zo), UVS, Lugdunum, GHC. LSVV’70, FC Rijnland (zo) en Leidsche Boys (zo). Aanvangstijd: 10.00uur met na afloop een lekker stukje muziek met een hapje en drankje. Uiteraard zal Leidenamateurvoetbal.nl hier uitgebreid verslag van doen!
 • Lugdunum bedankt de verkopers: woensdag 26 november stopt de grote clubactie. We kijken allemaal uit naar de trekking van de loten op 27 november, misschien zit er wel een prijsje bij voor u. Namens de J.R.C en het jeugdbestuur willen we alle leden bedanken voor het kopen en verkopen van de loten. Helaas is het niet genoeg voor een nieuw pannaveld maar we gaan volgend jaar gewoon weer verder.
 • VV Zwammerdam haalt de toekomst dichterbij, lees: XtraGrass is een systeem waarbij de natuurlijke grasmat wordt verstevigd met kunstgrasvezels. Een perfecte combinatie tussen de bespeelbaarheid van natuurlijk gras en de slijtvastheid van kunstgras. XtraGrass, in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld en verbeterd, is een uniek en gepatenteerd systeem wat het natuurgras versterkt. De perfecte oplossing voor clubs die moeilijkheden ondervinden bij het onderhoud van een natuurlijke grasmat, maar die niet willen – of mogen – spelen op een 100% kunstgras voetbalveld. Het XtraGrass-systeem kan eenvoudig ter plekke geïnstalleerd worden met plaatselijke arbeidskrachten en standaardapparatuur. Over het algemeen neemt de installatie niet meer tijd in beslag dan die van een standaard grasveld. We gaan in ieder geval ook bij andere clubs polshoogte nemen en horen over hun ervaringen. Misschien ook interessant voor uw club?
 • Ze zijn het misschien aan hun stand verplicht, maar de klus moet toch maar worden geklaard. RCL speelde afgelopen zaterdag de topper tegen VDL uit Maassluis. De Leiderdorpers hadden geen kind aan hun directe concurrent. De 3-0 overwinning betekent de koppositie, die nog wel gedeeld moet worden met VDL…..meer te lezen over de kraker op onze homepage.
 • Ook de laatste regionale club is van de hatelijke nul af. In 4C speelde SVOW namelijk gelijk bij Aarlanderveen. De voorgaande negen wedstrijden werden verloren door de ploeg van Andre Markus.
 • Goals, goals en goals in de Leidse derby’s! Het was zaterdag een waar doelpuntenfestijn aan De Vliet bij het treffen tussen Leidsche Boys en VV Leiden. Twaalf doelpunten werden in totaal gemaakt. Slechts een kwart van de productie kwam op rekening van de Boys, die maar liefst negen keer een doelpunt moesten incasseren: 3-9. Een uitgebreid verslag terug te lezen via onze homepage. En wat te denken van Football Factory? De ploeg van Pieter van Schie verpulverde in de stadsderby FC Boshuizen met 2-11. Een historisch grote zege van de jongste telg uit het Leidse voetbal. Van Schie, coach en speler, scoorde vier keer en kwam aan het woord op onze website.
 • Leidenamateurvoetbal.nl heeft er weer een nieuwe partner bij! International pub Bad Habits is aan boord! Een groot welkom aan hen! Bad Habits en voetbal is een één- tweetje. Zo zal Leidenamateurvoetbal na de winterstop een grootse voetbalquiz gaan organiseren waaraan iedere voetballer mag meedoen. Verdere details volgen nog! Wilt u zich als bedrijf ook aansluiten bij Leidenamateurvoetbal.nl? Dat kan uiteraard! Stuurt u een mailtje naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl en u ontvangt een begeleidende brief met een Power Point Presentatie!
 • Aankomend weekend weer een aantal leuke derby’s op het programma met o.a.: Voorschoten’97-Valken’68, Kagia-Roodenburg, Football Factory-Leidsche Boys, Meerburg-UDO (zo), MMO-Voorschoten’97 (zo) en Roodenburg-Rijnland zo).
 • Onze redactie heeft er inmiddels ruim 8.000 (!) tweets opzitten en dat terwijl deze vorm van social media niet vanaf het begin benut is. Onze redactie tracht ook zoveel mogelijk tussen-, rust-en eindstanden de ether in te slingeren op zaterdag-en zondagmiddag. Zo ben je op de hoogte van de scores op de velden. Volg je ons al?
 • Zin in een feestje bij ARC? Lees: Zaterdag 29 november staat de kantine van ARC weer in het teken van een gaaf feest van het Sfeerteam ARC. Vanaf 17:00 komt de Alphense coverband Chain Reaction de kantine op z’n kop zetten. De band Chain Reaction bestaat inmiddels ruim 20 jaar en hebben in het voorprogramma van BZB, Van Dik Hout en Di-rect gestaan. Chain Reaction heeft een zeer uitgebreid repertoire van o.a. De Dijk, Golden Earring, Kane, REM, van Dik Hout, U2 en Bløf. De band heeft als motto: Samen een muzikaal feest bouwen! Dat kunnen ze aan ons wel overlaten, toch!?
 • Het lukt LSVV’70 maar niet om de eerste overwinning binnen te halen. Afgelopen zaterdag moest de studentenploeg onder leiding van Freek Jansen wederom de punten meegeven. Ditmaal was WDS te sterk op het Wim Mugge sportpark, LSVV’70 verloor met 1-4. Heel vreemd was het misschien ook weer niet. Jansen miste maar liefst 14 spelers. Wel de vraag wie Jansen allemaal mee telt..
 • FC Rijnvogels had de punten hard nodig na een mindere serie van drie wedstrijden. De mannen van Hein van Heek leken de boodschap te begrijpen. Tot minuut 81 leidde de Vogels met 0-2 in Oud Beijerland bij SHO. Echter binnen 2 minuten scoorde SHO 2x en enkele minuten later volgde ook nog eens de rode kaart voor aanvoerder Joey Zandbergen! Voetbal blijft een raar spelletje. Meer te lezen en te horen via onze homepage.
 • Sipan Khalid is vol vertrouwen over zijn ploeg Roodenburg. ,,Iedereen moet rekening houden met ons, wij kunnen van iedereen winnen.” Luister via de homepage naar de positieve aanvaller, die met een mooie goal een punt in Leiden-Noord behield tegen Gouda.
 • Voor het goede doel!: Heb jij nog voetbalschoenen die je niet meer gebruikt maar wel in redelijke staat zijn? Dan kun jij andere mensen blij maken door ze af te staan. Ik ga op 12 december naar Ethiopië waar ik o.a wat ga doen voor een sportproject van een vriend van mij genaamd Stichting Joni (http://www.stichtingjoni.nl/). Daarvoor kan ik voetbalschoenen goed gebruiken. Kan jij mij helpen? Stuur dan even een berichtje via Facebook of Whatsapp. Of neem je schoenen mee naar Voorschoten’97 en geef ze af bij de bestuurskamer. Alvast bedankt namens mij en Stichting Joni, Girma Segaar 0640173320. Klasse Girma Segaar!
 • SJZ, tot zondag nummer acht van de ranglijst, kreeg zondagmiddag op sportpark Haasbroek nummer veertien en laatst Alkmania op bezoek. De ploeg van trainer Rob van den Wijngaard had slechts vier punten meer bijeen gesprokkeld dan de hekkensluiter uit Oude Wetering tot aan de onderlinge tweestrijd….lees meer over de dure 2-3 nederlaag van SJZ op onze homepage. Alkmania krabbelt de laatste weken op, zoveel is duidelijk.
 • Dit seizoen zal onze redactie aandacht besteden aan spelers van pakweg 10 tot 20 jaar die eerder onder meer het shirt droegen van RCL, Noordwijk, UVS of een andere club uit de regio. Wanneer werden ze gescout, hoe verging het ze in de voorbije jaren en hoe groot is de kans om straks speler te worden van de hoofdmacht van een BVO (Betaald Voetbal Organisatie)? In deel 2 sprak verslaggever Piet van Kampen met doelman Delano Kloos van ADO Den Haag. Bekijk het via onze homepage! Ga bijvoorbeeld naar zoekfunctie en tik ADO en klaar is Kees.
 • Vijf jaar geleden is het initiatief tot het maken van een ranglijst van jeugdopleidingen in het amateurvoetbal genomen. In eerste instantie leverde dit een lijst op van clubs die in de beide topklassen actief waren en een aantal hoofdklassenverenigingen. In 2010 is dit initiatief overgenomen waarbij een lijst werd opgesteld waarin alle amateurvoetbalverenigingen in Nederland zijn bekeken. Bekijk de ranglijst via onze homepage.
 • Vorige week was er in Voorhout bij Foreholte een veiling. De opbrengst was bijzonder imposant te noemen: 66.000 euro. Zie voor details foreholte.nl
 • Een overwinning opdragen aan een vriend. Een prachtig gebaar. Meer weten: zie verslag van FC Rijnland-Hillegersberg.