Ook deze week weer een kijkje in de keuken bij diverse regionale voetbalclubs. Wat leeft er, wat staat er op stapel? Ook wat verwijzingen naar diverse verslagen die u als lezer wellicht heeft gemist. Natuurlijk kan onze redactie zaken over het hoofd zien. Hoewel…ook deze versie van Lopend Vuurtje is weer bijzonder uitgebreid! Toch nog wat te delen? In dat geval: mail gerust naar [email protected]

 • Leidenamateurvoetbal.nl kan met trots Heineken Nederland aankondigen als de eerste ‘’Gold Partnerschap’’ sponsor! Heineken, zal met Amstel Radler (alcoholvrij bier) onze website gaan verrijken. Uit blijk van vertrouwen, gaat Heineken direct voor 3 jaar met Leidenamateurvoetbal.nl in zee! In januari meer nieuws hierover. Ook benieuwd naar ons ruime aanbod tot sponsoring? Dat kan! Stuurt u een mailtje naar [email protected] en u ontvangt alle mogelijke informatie.
 • Bron KNVB: Bij het verschijnen van het Handboek Competitiezaken Amateurvoetbal voor het seizoen 2014/’15 is aangegeven dat bij de promotieregeling van de 4e klassen zaterdag nog een definitieve regeling zou worden gepubliceerd. Op het niveau van de 4e klasse zaterdag is in meerdere gevallen sprake van in- en uitleen tussen verschillende districten. Dit heeft tot gevolg dat er afstemming moet plaatsvinden in de vast te stellen promotieregeling en in de te verspelen nacompetities tussen de periodekampioenen van de 4e klassen en de herkansers van de 3e klassen. Inmiddels is na overleg de regeling vastgesteld. De promotieregeling vervangt alle informatie die in het Handboek Competitiezaken Amateurvoetbal 2014/’15 is opgenomen (pagina 136 en 137 van het districtsgedeelte). Klik hier voor de informatie. Uiteraard betreft het een beoogd speelplan en kunnen wijzigingen plaatsvinden in geval van eventuele afgelastingen, uitstel van competities of beslissingswedstrijden. Het gaat om de 4e klasse zaterdagvoetbal van de districten Oost, West I, West II en Zuid I.
 • Er werd vooraf al veel over gesproken en daarom ook meer dan voldoende aandacht voor de stadsderby UVS versus DoCoS. Via onze homepage kunt u nagenieten in woord, foto’s en beeldmateriaal!
 • Afgelopen zaterdag stond op Sportpark Noord de wedstrijd Roodenburg-SEV op het programma. De ploeg van trainer Patrick Heijmans en Henk Buyn zit in de hoek waar de klappen vallen gezien de lage klassering op de ranglijst. Roodenburg moest uiteindelijk weer zijn meerdere kennen tegen de ploeg uit Leidschendam. Giovanni Koelink blikt terug met verslaggever Sergio Rademakers via onze homepage.
 • Op sportpark Haasbroek vond zondagmiddag de 41e editie plaats van de Zoeterwoudse klassieker tussen SJZ en Meerburg. Al weken voorafgaand aan de dorpskraker werd door de Zoeterwoudenaren reikhalzend uitgekeken naar de ontmoeting tussen de Dorpers en de Dijkers. Wim Mugge zag SJZ voor de 2e maal winnen binnen een jaar. Benieuwd naar het verslag? Te vinden op onze homepage. De beelden komen ook nog eens!
 • Altijd gezellig! 19 december is er een gezellige avond bij Leidsche Boys. Er zijn een aantal klaverjastafels en sjoeltafels. Kom ook gezellig! Inschrijven kan achter de bar bij Erwin Koolen. De inschrijfkosten zijn € 5,00. Gezelligheid is troef!
 • Ze mogen dan nog geen partij hebben gewonnen, maar het is er gezelligheid en ironie troef! LSVV’70 in de bocht! Lees: Komende zaterdag speelt LSVV’70 de laatste competitiewedstrijd van 2014. Reden voor de Cultclub om weer eens even flink uit te pakken. Zo is een deel van het uitvak in de confrontatie met buurman UVS volledig gereserveerd voor alle schoonmoeders van de spelers, bestuursleden, zaalleden en oud-leden. Wie zichzelf als schoonmoeder ziet, mag gratis de wedstrijden op de Kikkerpolder bezoeken. Achterliggende gedachte zijn de prestaties van LSVV’70 met de bekende slogan: Kijken naar die armetierige bende, dat doe je je schoonmoeder nog niet aan…
 • Lekker gamen voor de jeugd?! Het kan bij Lugdunum: Op zondag 11 januari organiseert L.V.V. Lugdunum in samenwerking met MARS GAME EVENTS een FIFA 15 toernooi voor de B/C/D jeugd. Het toernooi wordt gespeeld op de Xbox 360 en de playstation 4. Meer info via: lugdunum.nl
 • Blessures bij vaste waarden als Ronald Kuyt, Dico Schaap en Thomas Paauw noopte trainer Andries Wendt (Valken’68) zijn elftal flink aan te passen voor de wedstrijd tegen concurrent Forum Sport uit Voorburg. Sander van Duijn completeerde de verdediging, Jan van Duijn en Jaber Akhriff het middenveld. Voor aanvang van de wedstrijd werd middenvelder Erwin de Ridder in het zonnetje gezet voor het spelen van zijn 100ste wedstrijd voor Valken’68 1. Meer te lezen over de middag van Erwin de Ridder, via onze homepage.
 • Net als vorig jaar organiseert v.v. Leiden voor haar jeugdleden weer een heerlijk kerstontbijt. Deze zal dit plaatsvinden op zaterdag 20 december 2014 om 10:30 uur. Het wordt weer net zo gezellig als vorige jaar!
 • Iedereen opgelet!!! Afgelopen woensdag is wederom een jeugdlid van ARC door een onbekende man aangesproken en gevraagd bij hem in de auto te stappen. Deze speler was gelukkig zo verstandig hard weg te fietsen. De ouders van de jongen hebben aangifte gedaan bij de politie, de politie onderzoekt dit voorval. Het is de tweede keer in korte tijd dat een kind op de parkeerplaats bij ARC wordt aangesproken en gevraagd in de auto te stappen. Vanzelfsprekend is dit zeer zorgelijk. Gelukkig doet de politie onderzoek naar deze voorvallen.
 • s. zaterdag staat er weer een derby op het programma! Ditmaal in Katwijk. FC Rijnvogels speelt thuis tegen het nog ongeslagen vv Katwijk in de hoofdklasse B. Aftrap 14.30 op sportpark de Kooltuin. Om deze wedstrijd heen zijn er allerlei activiteiten georganiseerd door de supporters vereniging. Ook zal er veel aandacht worden besteed aan stichting JUUL, deze stichting zet zich in voor kinderen met kanker. Uiteraard is iedere bijdrage er een! Meer info via: www.stichtingjuul.nl
 • In de kerstvakantie organiseert Voorschoten’97 wederom het Kerst zaalvoetbaltoernooi in sporthal de Vliethorst in Voorschoten. Zoals velen van jullie weten is dit de traditionele afsluiting van het jaar voor de jeugdteams. Reeds ruim 40 jaar wordt dit evenement georganiseerd. Je voetbalt veel wedstrijdjes en het duurt een halve dag. Je hoeft je niet in te schrijven. De teams (Ajax, Feyenoord, Barcelona, Bayern München etc.) worden op de dag samengesteld. Elk team wordt begeleid door een coach. Meer info via: voorschoten’97.nl
 • Normaal gesproken zullen voetballers het gevoel hebben iets te hebben laten liggen en zichzelf tekort te hebben gedaan, wanneer ze in de laatste minuten van de wedstrijd de winst uit handen geven. Bij FC Rijnland was dat op bezoek bij Moordrecht echter een ander verhaal. Lange tijd stonden de Leidenaren op een 0-1 voorspong, maar de thuisploeg had eigenlijk de hele wedstrijd de overhand. Zodoende was verdediger Dexter Pardon achteraf niet eens ontevreden….. Nick Permanand in gesprek met de onverzettelijke verdediger, te lezen via de homepage.
 • Zomaar even een greep uit een aantal aardige wedstrijden op zaterdag 13 en zondag 14 december: HF B: FC Rijnvogels – Katwijk. 1ste Kl B: Haaglandia – GHC. 3e Kl A: UVS – LSVV’70, DoCoS – Zwammerdam, Kagia – Oegstgeest. 4e Kl A: Lugdunum – Leiden. Zo: 3e Kl A: Meerburg – Voorschoten’97, UDO – SJZ, GOL Sport – ASC. 4e Kl A: Roodenburg – Warmunda en Leidsche Boys-Warmunda.
 • Altijd leuk voor de kleintjes: In het kader van het samenwerkingsverband tussen K.v.v. Quick Boys en A.F.C. Ajax heeft vorige week een bijzondere trainingssessie plaatsgevonden op sportpark Nieuw Zuid. De spelers van Quick Boys E1 werden daarbij getraind door de gediplomeerde jeugdtrainers van de Amsterdamse profclub.
 • Woubrugge blijft nadrukkelijk in de race voor de titel. Concurrenten NiTA en NSV’46 deelden de punten (2-2), terwijl Nieuwkoop en Woubrugge wonnen en nu samen aan de leiding gaan. Even zo goed had de ploeg van Arie van Duijn een (ruime) nederlaag geleden. Feitelijk bezien was Alphia heer en meester aan de Bateweg en mocht Woubrugge verre van mopperen dat de ruststand 3-1 was. Van Duijn: ,,Halverwege had het ook 1-5 kunnen staan, daar ga ik niet omheen draaien.” Scheidend trainer van Duijn in gesprek met Hennie Kanbier op onze homepage. Ook tweevoudig doelpuntenmaker Kenny Blanken van Alphia kwam aan het woord.
 • Helaas kwam er voor de ruime dertiger Michael de Roode en zijn teamgenoten van GHC niet meer uit. De 1-1 bij DSO, mede in de onderste regionen bungelend, gaf geen voldoening bij de gelouterde middenvelder (tegenwoordig meer verdediger, red.). ,,Er had meer ingezeten maar wij vergaten in de eerste helft ons overwicht in de score uit te drukken. Wij hadden hier duidelijk kunnen en moeten winnen”, baalt hij achteraf. In de ogen van de oude maestro wellicht terecht……Piet van Kampen, luistert en noteert de uitspraken van de Roode, te lezen via de homepage.
 • Kerstloop 2014 in aantocht! In de maand december worden weer veel calorieën ingenomen. Omwille van de goede balans, is hardlopen dan een goede bezigheid. Ook dit jaar organiseert sv Warmunda, in samenwerking met LJ Sport en Switch Jobs, de traditionele Kerstloop op vrijdag 26 december. Op 26 december om 12:00 uur en 12.10 uur kan gestart worden voor respectievelijk de 5- en 10-kilometerloop. Aanmelden kan ter plaatse gebeuren. Start en finish zijn op het sportpark Overbos, Herenweg 92a in Warmond, waar ook kleedgelegenheid en douches zijn.
 • Osama Rashid, speler van Alphense Boys, is opgeroepen voor een aantal oefenwedstrijden met het Iraakse nationale elftal en mogelijk deelname aan het toernooi volgende maand om de Azië Cup. Irak oefent op 22 december tegen Koeweit, op 25 en 28 december tegen Oezbekistan en op 4 januari tegen Iran. Van de selectie van dertig spelers vallen dan nog een aantal spelers af. De anderen gaan door naar de Azië Cup, die van 9 tot 30 januari in Sydney wordt gehouden.
 • FC Boshuizen is er niet in geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen na de uitwedstrijd bij Zwervers CVV. In Capelle aan de IJssel waren de Leidenaren voetballend de betere ploeg, maar werd er toch met 2-0 verloren. Tot aan de zestien ging het aardig, daarna stokte het. Erg jammer, zo oordeelde verdediger Nick van As. Hij stelde dat Boshuizen, dat bij aanvang van de wedstrijd vier punten achter liep op koplopers RKAVV en Nieuwerkerk, zichzelf een goede dienst hadden kunnen bewijzen deze speelronde….. Nick Permanand blikt terug met Nick van As op onze homepage.
 • Op vrijdag 19 december organiseert de supportersvereniging van FC Rijnvogels een gezellige bingo avond. ,,Deze jaarlijks terugkerende en altijd gezellige avond staat geheel in het teken van Stichting Juul. Tevens zorgen we voor zoveel prijzen dat bijna iedereen met een leuk cadeau de feestdagen in gaat. Een bingo kaart kost net zoals elk jaar 10 euro en we garanderen weer fantastische prijzen die leuk zijn voor tijdens de feestdagen. Op vrijdagavond 19 december rond de klok van 19.30 uur gaan de deuren van de kantine open en om 20.00 uur begint de bingo. We doen deze keer net zoals altijd weer 10 rondes en iedereen die Rijnvogels en Stichting Juul een warm hart toedraagt is van harte welkom. We gaan er weer een gezellige avond van maken.”
 • Daarom speelde u mee! DoCoS is in de prijzen gevallen met de Grote Clubactie! Met uw bijdragen zijn uiteindelijk 887 loten verkocht. Dit betekent een netto opbrengst van ruim €2000 voor onze club! Een geweldig resultaat en veel dank is verschuldigd aan onze lotenverkopers. Ca. 40 leden van de F-, E- en D- jeugd hebben hun verkoopboekje ingeleverd. De beste verkoopster is Annabel van den Berg uit de MD1. Zij wist 44 loten te verkopen en wint daarmee kaartjes voor een ADO wedstrijd en een rondleiding door het Kyocera stadion. Het best verkopende team is de E1. Zij verkochten samen 104 loten en winnen een bootcamptraining van Robin van Vliet.
 • Daar was ie dan: de eerste zege van het seizoen van SVOW. KDO werd met 3-0 verslagen door de nu nummer twaalf.
 • De VoetbalDirect Toto wint wekelijks aan deelnemers! Ga zo door. Dit keer waren er liefst zes winnaars. Kevin Bos, aanvoerder van SJZ 1, werd na loting de gelukkige winnaar en heeft dus prijs. Woensdag 10 december een nieuw rijtje. We dagen u uit!
 • In het Leidsch Dagblad van 8 december is een uitgebreid interview te lezen met Tim de Cler van Lugdunum. De ex-prof is in gesprek met Hielke Biemond. De Cler is één van de Ambassadeurs van onze website.
 • Coming-up: heel veel statistieken over het regionale jeugdvoetbal.
 • Coming-up: klassement best presterende club van 2014
 • Coming-up: tussenstand Leidenamateurvoetbal.nl Clubklassement
 • Coming-up: de datum voor ons 4e Gala!
 • Coming-up: de beste elftallen van ons spelersklassement na de eerste seizoenshelft
 • Coming-up: nog zoveel meer…volg ons gewoon via de website, social media en via uw club.