woensdag, april 24, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 19 (10-16 december)

Lopend vuurtje, deel 19 (10-16 december)

-

 

Ook deze week weer een kijkje in de keuken bij diverse regionale voetbalclubs. Wat leeft er, wat staat er op stapel? Ook wat verwijzingen naar diverse verslagen die u als lezer wellicht heeft gemist. Natuurlijk kan onze redactie zaken over het hoofd zien. Hoewel…ook deze versie van Lopend Vuurtje is weer bijzonder uitgebreid! Toch nog wat te delen? In dat geval: mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Toto 8 was voor het moment even de laatste toto van 2014. Na de winterstop gaan we volle vaart weer verder. Toto 7 leverde met Sjoerd Kivits de winnaar op. Eenmalig besloot de redactie dat de slechts drie gespeelde wedstrijden (twee opgenomen duels werden afgelast) rechtmatig waren voor het bepalen van een winnaar. Chapeau aan Sjoerd, de drie voorspellingen waren juist!
  • Tijdens het opmaken van Lopend Vuurtje deel 19 voor dit seizoen, staat de teller op Twitter op 1301 volgers!!! Weer een grens gepasseerd! Via Facebook is dit 888 volgers!!! Ook hier is een prachtige opwaartse lijn zichtbaar. Leidenamateurvoetbal.nl leeft als nooit te voren!
  • Roodenburg en Jan Lovink zetten zich in voor sportief gedrag. Lovink schreef het volgende in zijn wekelijkse ‘’Actueel’’: Roodenburg streeft er naar om uitwassen in het voetbal terug te dringen. Eén van de manieren is het opbrengen van sportief gedrag. Maar wat is wel en wat is niet sportief? Pas geleden kwam er een jongen naar mij toe en vertelde mij dat hij niet mocht meespelen in een team, waarvan de leden twee jaar jonger waren. Zeg maar, een C junior, die wilde meedoen bij de D pupillen. Ik antwoordde hem : “Dat is niet sportief”. Nu ga jij meedoen met jongens , die 11 jaar zijn. Dat is toch niet leuk voor de jongens en voor de tegenstander? Daarna vroeg ik hem, weet je wat sportief gedrag is? Hij kon geen direct antwoord geven. Ik heb het hem uitgelegd, maar zag aan hem, dat hij het toch wel vreemd vond……
  • Wat zijn derby’s toch mooi! Ook de Katwijkse derby was er weer een om nooit te vergeten! 2400 toeschouwers zagen het ongeslagen vv Katwijk, diep in blessuretijd winnen bij Fc Rijnvogels met 1-2. Volop terug te lezen, zien en horen via de homepage.
  • Leiden en (voetbalclub) fusies? Zal het er ooit van komen? Het volgende werd deze week gemeld door het CDA: Het CDA wil alleen vrijwillige fusies van de Leidse voetbalclubs. Hierbij reageert de gemeenteraadsfracties op de berichten dat er noodgedwongen fusie op handen zijn. Verschillende verenigingen zouden financiële problemen hebben en ook is er een tekort aan vrijwilligers en jeugdspelers. Het CDA ziet niets in gedwongen fusies omdat deze kunnen leiden tot slechte verhoudingen binnen de vereniging. De fractie wil weten of de gemeente of de KNVB het initiatief neemt tot de fusies, zo blijkt uit vragen van het CDA. Ook willen de christendemocraten weten of de gemeente het als beleid ziet om het aantal voetbalverenigingen te verminderen……wordt vervolgd dus!
  • GHC was even weg van de laatste plaats, maar is daar weer terug. De ploeg van Dennis Olman en Kees van Tongeren kreeg een pak voor de broek op bezoek bij Haaglandia/ Winston (4-1). ,,Ik kan hier kort over zijn: ik ben ernstig teleurgesteld. Dit past absoluut niet in het plaatje van de voorbije weken. Voor mij is er wel een overduidelijke reden…. Benieuwd naar de reden? Hennie Kanbier klom in de pen…te lezen via onze homepage.
  • Rob de Lange is ook volgend seizoen (2015/2016) de hoofdtrainer van derdeklasser VV Zwammerdam. De Lange gaat zijn derde jaar in bij ‘de groenen’. De voltallige begeleiding van de selectie van het 1e en 2e blijft in takt. Ook keeperstrainer Wim van Tol, trainer van het 2e elftal, Gerben van der Neut, verzorger Jan van der Heijde en de beide teammanagers Rien van Harselaar en Sander Verburg blijven verbonden aan de ploeg uit Zwammerdam.
  • v.v. Lugdunum nodigt u van harte uit op onze kerstinstuif van zondag 21 december.
    Vanaf 12.00 is onze kantine open en kunt u genieten van een hapje en een drankje.
    Voor de jeugd is er een toernooi, graag hiervoor wel even opgeven. Er zijn nog enkele tafels beschikbaar op onze kerstmarkt, heeft u interesse ? stuur dan een mailtje naar jrc@lugdunum.nl.
  • Kees van der Burg is de nieuwe voorzitter van RCL. Hij is de opvolger van Thomas Stolker, die eerder zijn vertrek aankondigde. Dit besluit werd genomen tijdens de Algemene Ledenvergadering op 8 december. ‘Het is voor mij een grote eer dat het bestuur van RCL mij heeft voorgedragen als nieuwe voorzitter van RCL. Ik heb die voordracht graag aanvaard’, aldus Van der Burg. Eerder besteedde onze redactie hier al aandacht aan.
  • Met nog 15 wedstrijdminuten voor de boeg besliste Woubruggenaar Dennis Boer definitief de topper tegen Nieuwkoop in de 4e klasse C. De treffer werd gescoord op het moment dat de veldverlichting (voor de gasten de feestverlichting) werd ontstoken door de snel invallende duisternis op het Nieuwkoopse sportpark. Door de knappe 0-3 zege in en tegen Nieuwkoop kroonde de ploeg van de scheidende trainer Arie van Duijn zich daarmee tot winterkampioen. Wim Mugge legt het u haarfijn uit via onze homepage..
  • We gaan de winterstop tegemoet, dat houd o.a. in dat Lopend Vuurtje nog 1x te lezen valt in 2014. In 2015 wordt u uiteraard verder verwent met ditjes en datjes. Heeft u iets te melden? Laat het ons weten. Dat kan ook tijdens de vakantieperiode (lees daarover in de volgende editie van Lopend Vuurtje. Mail naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl met uw informatie.
  • Hoofdtrainer van Valken’68 worden? Lees: Door het aangekondigde vertrek van hoofdtrainer Andries Wendt gaat de voetbaltechnische commissie van Valken’68 voor het seizoen 2015-2016 op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Valken’68 wil belangstellenden de gelegenheid geven om te solliciteren naar deze functie. Dit kan door uw sollicitatie en CV voor 29 december 2014 te sturen naar het e-mailadres cvz_valken68@hotmail.com. Na 29 december zal er een selectie plaatsvinden van het aantal sollicitanten, waarna de procedure verder in gang wordt gezet.
  • Jongetjes tegenover mannen, zo staken zijn Ajax-pupillen volgens Frank de Boer af bij de spelers van Paris Saint-Germain. Ook Voorschoten-trainer Marcel de Hoogt maakte die vergelijking na de verloren wedstrijd tegen Zwaluwen ’30. ,,We worden fysiek ondersteboven gelopen.” Het is één van de twee manco’s die zijn ploeg in de eerste competitiehelft regelmatig opbrak, zo beweert De Hoogt. ,,En we scoren lastig.” Zondag speler van Voorschoten’’97, Robert Toret analyseerde de zaterdagtak. Te lezen via onze homepage.
  • Kerst Inn UVS 2014 op zaterdag 20 december. Zorg dat u erbij bent en wij maken er samen een gezellige middag van! Met het Vleesrad en LIVE muziek. Er worden 5 rondes gedraaid waarin vele vleesprijzen te winnen zijn. Van luxe gourmetschotels, leverworsten, biefstukken, varkenshazen, rollades etc. Kaarten voor het vleesrad €10,- p/ stuk te koop aan de bar. Daan van Hemert zorgt voor LIVE muziek. Aanvang:16:00 uur. Note redactie: het is wel te hopen dat er ook eens aan de vegetariër wordt gedacht.
  • Triest bericht op de website van Leidsche Boys: Helaas heeft ons het droevige bericht bereikt dat onze oud voorzitter en erelid THIJS NEUTEBOOM is overleden.. Na het overdragen van de voorzittershamer in 2005 is Thijs zich met en ziel blijven inzetten voor zijn vereniging. We wensen de familie veel kracht toe bij het verwerken van het grote verlies, aldus het bestuur v.v. Leidsche Boys. Ook Dick Barnhoorn, voorzitter van v.v. GHC deelt zijn medeleven. Dick sprak zijn zoon Ed….lees: In het telefoongesprek wat ik heb gehad met zoon Ed, kwam ik er achter dat Thijs vertelde aan zijn kinderen dat hij een prachtig leven heeft gehad. Fijn is dit om te vernemen. Uiteraard ook namens Leidenamateurvoetbal.nl wensen wij familie en dierbaren veel sterkte toe.
  • Op zaterdag 20 december 2014 wordt traditiegetrouw bij Alphia de Kerstbazaar weer gehouden. Vanaf 14:30 uur zal het Kerstrad weer gaan draaien en kunnen er weer rollades, kippen, kerstbroden, kazen en nog veel meer prijzen gewonnen worden. Kom dus op deze zaterdagmiddag gezellig naar het clubhuis van Alphia en wie weet ga je deze zaterdagmiddag met mooie prijzen naar huis.
  • Het is RCL niet gelukt om als lijstaanvoerder de winterstop in te gaan. De ploeg van Ben Kottenhagen verloor in De Bloemerd met 1-3 van Die Haghe. De trainer baalde van het verlies, maar sprak niet van een drama. ,,Voetballend was het bij vlagen aardig, maar we lieten teveel kansen onbenut. We staan er nog kort bij en wat dat betreft is er geen man over boord. Duidelijk is wel dat we serieus aan de bak moeten na de winterstop… Doelman Andrew Janssen aan het woord met Leidenamateurvoetbal.nl, te beluisteren via onze homepage.
  • Vrijdagavond is in de businessclub bij Voorschoten’97 onder grote belangstelling de historische gids gepresenteerd over de geschiedenis van het Voorschotense voetbal. Het eerste exemplaar werd door samensteller Hans Douw overhandigd aan wethouder Inge Nieuwenhuizen en aan vertegenwoordigers van de sponsors van de gids.
  • Traditioneel sluit vv Leiden de eerste seizoenshelft af met het Kerstrad. Aanstaande zaterdag starten we weer om 16.00 uur. Boekjes zijn nog verkrijgbaar. Tot zaterdag de 20e in de kantine van v.v. Leiden!
  • Binnengekomen post: RCL A1 wint periodetitel ! ,,Afgelopen zaterdag speelde RCL A1 op sportpark de Bloemerd een belangrijke thuiswedstrijd tegen Jodan Boys A2. Bij winst kon het team, bestaande uit eerste- en tweedejaars junioren, de eerste periodetitel grijpen en zich tevens kronen tot winterkampioen. Aangezien de hoofdklasse D uit 13 ploegen bestaat, moest men eerst een halve competitie af werken. Zou RCL als promovendus in de hoofdklasse , de A-lichting promoveerde in de afgelopen twee seizoenen van de tweede naar de hoofdklasse, in staat zijn om het volgende succes binnen te halen? Na een moeizame eerste helft, waarin wel de betere kansen voor RCL waren, kwam RCL A1 in de tweede helft los. Met prima combinatievoetbal , mooie aanvallen en knappe goals liep men uit naar een 3-0 overwinning. De periodetitel is binnen, de nacompetitie is bereikt , maar wellicht zijn de mannen van de trainers Marcel Brasker en Fred Hagenaars tot nog meer in staat. Aankomende zaterdag speelt RCL A1 tegen Voorschoten A1 (uitkomend in de vierde divisie). Trainer bij Voorschoten ’97 is de bij RCL niet onbekende Rob van der Cingel , die enkele spelers van RCL A1 nog onder zijn hoede heeft gehad. Om 11.45 uur is de aftrap op de Bloemerd, dan zal duidelijk worden welk team zich zal plaatsen bij de laatste 8 van de bekercompetitie voor A junioren in West2.”
  • Enkele weken terug dacht Pieter van Schie nog aan deelname voor de tweede periodetitel met ‘zijn’ Football Factory. Een nederlaag tegen Blauw Zwart gooide evenwel roet in het eten. Na het gelijke spel tegen staartploeg Wilhelmus is de Leidse ploeg niet langer in beeld als mogelijke kandidaat tot teleurstelling van de trainer/ speler van de jongste Leidse club. Een teleurgestelde van Schie blikt terug via onze homepage.

 

 

Remco Mentink
Remco Mentink
Verslaggever en PR sinds 2013. Ook verslaggever RTV Katwijk. Leidenaar met tevens roots in Katwijk. Aanstekelijk enthousiasme, remco@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read