donderdag, maart 28, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 20 (17-24 december)

Lopend Vuurtje, deel 20 (17-24 december)

-

Ook deze week weer een kijkje in de keuken bij diverse regionale voetbalclubs. Wat leeft er, wat staat er op stapel? Ook wat verwijzingen naar diverse verslagen die u als lezer wellicht heeft gemist. Natuurlijk kan onze redactie zaken over het hoofd zien. Hoewel…ook deze versie van Lopend Vuurtje is weer bijzonder uitgebreid! Toch nog wat te delen? In dat geval: mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Jaja, dit is dan voor een aantal weken het laatste Lopend Vuurtje. Inmiddels alweer nummer 20 van dit seizoen! Vraagt u zich af hoe het Lopend Vuurtje nu eigenlijk tot stand komt? In het kort: Leidenamateurvoetbal.nl volgt vele Twitter berichten, wekelijks worden alle websites van de clubs nagelezen voor leuke items, verslagen van diversen wedstrijd verslagen op onze website worden in het kort nog eens aangestipt, onze redactie wordt getipt door de clubs met nieuwe ditjes en datjes en diversen extra’s zoals de Voetbaldirect Toto, nieuwe sponsoren, club van 071… etc worden uiteraard ook meegenomen. Dus heeft u leuke ideeën die het vermelden waard zijn? Schroom niet en laat het ons weten! Via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl
  • Bij VV Zwammerdam wordt op 3 januari (15.00 uur) een demonstratiewedstrijd wandelvoetbal gespeeld. Wandelvoetbal (walking football) is een vorm van voetbal die is overgewaaid uit Engeland en in Nederland en België wortel begint te schieten. Dit voetbal wordt op een mini-veldje gespeeld, vier tegen vier. Men mag men niet rennen maar alleen lopen. Wandelvoetbal is vooral geschikt voor de 60-plussers die nog op een voor het lichaam verantwoorde manier tegen een balletje willen trappen. Slidings en tackles worden niet toegestaan en lichamelijk contact is uit den boze. In de omgeving start binnenkort ook CVC Reeuwijk hiermee. VVZwammerdam-voorzitter Jaap Peters ziet wandelvoetbal als een verlengde op het 7 tegen 7 40-plus-toernooivoetbal op vrijdagavonden. Het 40-plus-voetbal is in de gemeente Alphen en directe omgeving binnen enkele jaren uitgegroeid tot een groot succes. Inmiddels doen tien verenigingen mee. Bij toerbeurt organiseren de verenigingen op hun complex een toernooi met wedstrijdjes van maximaal een kwartier.
  • Leidenamateurvoetbal.nl nl heeft Feyenoord-speler Jens Toornstra (geblesseerd) en NAC’er Erik Falkenburg een hart onder de riem gestoken. Jens is uiteraard bezig aan een geweldige periode bij Feyenoord, maar helaas geblesseerd. Hij denkt er na de winterstop wel weer te staan voor de Rotterdammers. Erik heeft een moeilijke periode met zijn collega’s bij NAC, maar is wel een van de gevaarlijkste spelers in Breda! Vanuit Leiden dus een mooi kerstfeest gewenst voor beide spelers, waarbij onze redactie uiteraard ook de andere regiospelers die voor al dan niet volle stadions spelen of Ambassadeur zijn mooie dagen toewenst en een geweldig 2015.
  • Komende zondag zullen acht Leidse teams onderling gaan uitmaken wie zich de winnaar mag noemen van de ZijlCup, een zalvoetbaltoernooi georganiseerd door Roodenburg of meer in het bijzonder door Mario van der Pluym en Marcel van den Burg. Eerder plaatste onze redactie de loting op de website en nu is het programma, alsmede een korte voorbeschouwing geplaatst met Robert Dros (FC Rijnland), Freek Jansen (LSVV’70) en Martijn van Leeuwen van GHC.
  • Weinig voetbal afgelopen weekend. Maar we pikken er even twee mooie beker resultaten tussenuit! LSVV’70 is er nog steeds van overtuigd dat zij Europa ingaan, en dat kan zomaar na de 5-1 winst op CION. LSVV’70 neemt het nu op tegen WCR (3e klasse zondag). Maar ook FC Rijnvogels zorgde voor een stunt. Topklasser Rijnsburgse Boys werd met 2-1 verslagen! Volgende opponent worden de buren van de Duinwetering ofwel Noordwijk. De ploeg van Dogan Corneille elimineerde Capelle.
  • Altior en Jan Wouters zijn blij met elkaar en gaan ook in het seizoen 2015-2016 hand in hand verder.
  • Het is nog onduidelijk of Kees van Tongeren volgend seizoen op de bank zit bij GHC. Hoofdtrainer Dennis Olman zal de Leidse club verlaten en het is niet ondenkbaar dat het tweetal elders aan de slag zal gaan. Assistent-trainer Van Tongeren staat evenwel ook open voor een langer verblijf aan de Vliet, maar dat is volgens zijn zeggen ‘afhankelijk van diverse factoren’. De ex-topspeler van Lugdunum sluit een andere club als hoofdtrainer of als assistent-trainer eveneens niet uit.
  • De E1 van RCL is, na de poulewinst in fase 1voor fase 2 door de KNVB ingedeeld in hoofdklasse 1. Samen met Feyenoord E1, dat tweede werd achter RCL, en Alexandria 66 hebben zij de stap omhoog gemaakt. Quick Boys, Smitshoek en Den Hoorn moesten een stapje terug doen. In de 9 tegen 9 competitie worden 3 korte competities van 7 wedstrijden gespeeld, waarna er opnieuw wordt ingedeeld. Opvallend is dat het RCL gelukt is om voor het tweede jaar op rij in de hoogste hoofdklasse te komen. De kracht van dit team zit in het feit dat de kern van het team al sinds de F4 met elkaar samenspeelt en elkaar door en door kent, maar ook echte vrienden zijn.
  • Zaterdag 3 januari zal de nieuwjaarsreceptie bij VV GHC worden gehouden. De receptie begint vanaf 17 uur. Voor die tijd zijn er al tal van activiteiten.
  • En ja, nog meer festiviteiten!: Onder het genot van een hapje en een drankje heffen wij, vv Leiden, met  elkaar het glas op een gezond, sportief en gezellig 2015. U bent van harte welkom! Zaterdag 3 januari, van 16.00 uur tot 20.00 uur. Plaats van handeling: de kantine v.v. Leiden.
  • Het is misschien nog wat ver, maar noteer hem in uw agenda! Jeugdvoetbalopleiding.nl organiseert in samenwerking met DOCOS vanaf maart 2015 techniek-training voor jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Deze techniektraining bestaat uit 10 lessen en zal gehouden worden van vrijdag 6 maart tot 5 juni 2015.
  • Voetbalvereniging Leidsche Boys zet binnenkort in op de jeugd. Onder leiding van Henny Noordervliet is er een jeugdcommissie geformeerd. De doelstelling is om op korte termijn (lees: volgend seizoen) het eerste jeugdteam te formeren. Binnen de vereniging ligt inmiddels een concept jeugdplan klaar en is er een commissie samengesteld. De jeugdcommissie bestaat uit Henny Noordervliet, Kevin Landwaart, Joost Burgemeester, Erwin Koolen, Mike van Doesburg en Jordy Boutier. Ter voorbereiding zullen er diverse gesprekken gevoerd gaan worden met o.a. vrijwilligers, mogelijke sponsoren en diverse betrokkenen. Daarnaast zal er op korte termijn een actieve bijdrage geleverd worden aan het werven van nieuwe jeugdleden…..meer te lezen via onze homepage.
  • FC Rijnvogels is al druk doende om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. Veel spelers tekenden al of staan op het punt aan te blijven op De Kooltuin. De club wil daarnaast op korte termijn vier tot vijf versterkingen vastleggen, waarbij het zou gaan om spelers die nu al minimaal op hetzelfde niveau uitkomen. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat middenvelder Yuri Guijt na dit seizoen zal vertrekken. Onlangs scoorde hij nog de 1-0 tegen Katwijk. Guijt zal terugkeren naar Quick Boys.
  • De voorzitter van Woubrugge sluit af: ,,Met een goed gevoel sluiten we 2014 af. Het gaat de goede kant op en dat is prettig om te kunnen zeggen.  Hopelijk wordt dat ook zo herkend en beleefd door jullie want daar gaat het om!  Wij zijn er nog lang niet en hebben een behoorlijke lijst met wensen. Denk aan het te kort aan kleedkamers, een ruimte voor speelmateriaal, verlichting op veld 1 of 2, kunstgras op het kleine veldje, een gezellig terras en een nieuw kassasysteem. Vergeet ik nog een beschoeiing rondom het terrein en oh ja de vaatwasser gaat ook niet zolang meer mee. Te veel om op te noemen. Dat alles realiseren we niet met een enkele vingerklik” ….meer te lezen op de website van vvwoubrugge.nl
  • v. Oegstgeest bakt dit jaar je oliebollen! Geen gedoe met zelf maken, super vers en de volledige opbrengst komt ten goede aan de jeugdafdeling! Bestellen kan tot en met 29 december, per e-mail of door het formulier in te leveren in de kantine op zaterdag 27-12 vanaf 12:00 uur en op maandag 29-12 vanaf 11:45 uur. Laat ook je buren en familie niet zakken, vertel ze dat wij de bollen wel bakken! Meer informatie… via www.vvoegstgeest.nl
  • Opvallend mag het genoemd worden. Je debuut maken in de hoofdmacht van Feyenoord en dan wel meteen in de Europa League. In de onlangs gespeelde wedstrijd uit bij het Belgische Standard Luik was het dan zover voor de twintigjarige verdediger. Woudenberg speelde zelfs de volledige wedstrijd en ook nog eens naar behoren. Onze verslaggever Sergio Rademakers zocht Lucas op om zijn voetbal loopbaan in kaart te brengen. Te lezen via onze homepage.
  • Het naar de winterstop snakkende Warmunda speelde een kansloze wedstrijd bij Stolwijk en ging volkomen terecht met 3-0 ten onder. ,,We zijn totaal niet in de wedstrijd geweest’’, verzucht centrumverdediger Tim Kortekaas. Het is al met al een vreemde eerste seizoenshelft geweest voor de Warmonders, die een ongekende start kenden. Met een vrijwel compleet nieuw elftal won de van Van Nispen overgekomen Stephan Spruijt de eerste drie wedstrijden, met een gedeelde koppositie tot gevolg. Daarna kwam de klad er echter flink in en bleef Warmunda ruim twee maanden verstoken van een zege. Een kleine opleving volgde, twee weken terug tegen Hillegersberg (3-2), maar die bleek – na eerst nog een voetbal loos weekend te hebben gehad – tegen Stolwijk van korte duur…..Speler en auteur, Robert Toret praat u bij, via onze homepage.
  • Altijd al trainer willen worden van een 1ste klasser? En ook nog eens in de buurt? Door het aangekondigde vertrek van hoofdtrainer Andries Wendt gaat de voetbal technische commissie van Valken’68 voor het seizoen 2015-2016 op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Valken’68 wil belangstellenden de gelegenheid geven om te solliciteren naar deze functie. Dit kan door uw sollicitatie en CV voor 29 december 2014 te sturen naar het e-mailadres cvz_valken68@hotmail.com. Na 29 december zal er een selectie plaatsvinden van het aantal sollicitanten, waarna de procedure verder in gang wordt gezet.
  • Nogmaals het vermelden waard: In de maand december worden weer veel calorieën ingenomen. Omwille van de goede balans is hardlopen dan een goede bezigheid. Ook dit jaar organiseert sv Warmunda, in samenwerking met LJ Sport en Switch Jobs, de traditionele Kerstloop op vrijdag 26 december. Op 26 december om 12:00 uur en 12.10 uur kan gestart worden voor respectievelijk de 5- en 10-kilometerloop. Aanmelden kan ter plaatse gebeuren. Start en finish zijn op het sportpark Overbos, Herenweg 92a in Warmond, waar ook kleedgelegenheid en douches zijn.
  • ARC kondigt aan: Ons clubhuis is dringend aan vernieuwing toe. Wie nu naar binnen stapt, komt weliswaar nog steeds terecht in een gezellig onderkomen met een vriendelijke uitstraling, maar de entree en de kantine zijn na ruim 30 jaar trouwe dienst toch echt aan een facelift toe. Door de jaren heen zijn er regelmatig kleine onderhoudswerkzaamheden gedaan, maar het is echt hoog tijd om het hele clubgebouw van binnen en van buiten de aandacht te geven die het verdient. Denk aan nieuw meubilair voor de kantine, het renoveren van de pui aan de terraskant en het opnieuw verven van het houtwerk aan de binnen- en buitenkant. Maar er zijn ook aan aantal niet zichtbare zaken die aangepakt moeten worden, zoals ons internet- en computersysteem dat, na de invoeren van de digitale wedstrijdformulieren, alles nog maar net aankan. Om alles elke zaterdag te kunnen verwerken is ook hier een upgrade nodig. Kavels per opbod onder de hamer….meer te lezen over dit onderwerp op: svarc.nl
  • Mijn naam is Johannes van der Veen en ik ben student aan de Hanzehogeschool Groningen. Op dit moment volg ik de minor Sport, Gezondheid en Leefstijl. Voor deze minor ben ik samen met mijn projectgenoten Floyd Kuijt en Dion Westening een grootschalig enquête onderzoek gestart naar de leefstijl van amateurvoetballers. Ons doel is om te onderzoeken of de leefstijl in het amateurvoetbal per klasse verschilt. Houdt een 2e klasser de dag voor de wedstrijd meer rekening met de alcohol consumptie dan een 4e klasser? Of traint een 1e klasser naast zijn normale trainingen ook nog voor zichzelf? Dit zijn enkele voorbeelden van de vraagstukken waar wij onderzoek naar willen doen. Om een goed beeld te krijgen hebben wij natuurlijk veel mensen nodig die onze enquête invullen. Wij denken dat ons eigen netwerk niet voldoende toereikend is om aan deze vraag te voldoen. Wij hopen dus op een beetje hulp. En ons leek het het proberen waard om ons enquête via de grootste amateurvoetbalsite van uw regio te laten promoten. Wij hopen nu dat spelers even tijd willen vrijmaken. Wij zouden er enorm mee geholpen zijn! Onderstaande ziet u een link naar ons enquête: https://docs.google.com/forms/d/1xKQVWYtKpSfGe4h2La-mCQ48GZQIw4EmQ8VZCXyQGGQ/viewform
  • Zijn jouw voetbalschoenen aan vervanging toe?! VoetbalDirect helpt je graag in deze dure decembermaand! Doe mee met de ‪#‎ineednewboots actie van VoetbalDirect en wie weet win je een nieuw paar voetbalschoenen! Hoe werkt het? Post een ludieke foto van je oude/kapotte voetbalschoenen met #ineednewboots (dit kan ook via Instagram), like & Tag VoetbalDirect, maak duidelijk waarom JIJ dit gratis nieuwe paar verdient. Actie loopt tot vrijdag 9 januari 2015, 21.00 uur. Actie is zaterdag 20 december gestart. Alle foto’s zijn terug te vinden via #ineednewboots. De 3 foto’s met de meeste likes winnen!!! Alle drie de winnaars krijgen een VoetbalDirect waardebon t.w.v. €150!!!!l
  • De 1300-grens is gepasseerd. Op naar de 1500 volgers via Twitter van Leidenamateurvoetbal. En via Facebook hopen we in 2014 te eindigen met een aantal van 900. Nog een paar te gaan. Volg je ons nog niet via social media? Doe ons een plezier. Alvast bedankt!
  • Helaas loopt het nog niet storm met de Club van 071. Onze redactie wil doorgroeien en dat betekent dus nog meer aandacht voor jouw club in woord, met foto’s en beelden. Dan is steun evenwel onontbeerlijk. Ook kleine bedragen helpen ons!!!!! Nu kun je openlijk de website steunen met een bedrag naar jouw keuze…waarbij het leuk zou zijn om bijvoorbeeld 71 stuivers over te maken, 71 muntstukken van 50 eurocent enzovoorts. Echter; elk ander bedrag zou ons ook al verder helpen om de website verder uit te bouwen en kwaliteit te kunnen blijven leveren. Onze redactie wil meer, maar kan het niet alleen. Help ons om ons werk te kunnen blijven doen en meer.. Jouw steun waarderen we enorm en onze clubleden krijgen daarom exclusief de volgende voordelen: een eervolle vermelding op de ‘club 071′ pagina, maandelijks kans op kaarten voor een topwedstrijd uit het amateurvoetbal, ADO Den Haag of ZZ Leiden, kortingsbon bij gerenommeerde bedrijven die ons sponsoren, uitnodiging voor het jaarlijkse voetbalgala (juni 2015). Via onze homepage- in het kader waar doorgaans vier items vermeld staan- kan je je aanmelden.
Remco Mentink
Remco Mentink
Verslaggever en PR sinds 2013. Ook verslaggever RTV Katwijk. Leidenaar met tevens roots in Katwijk. Aanstekelijk enthousiasme, remco@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read