TS-FCBOSHUIZENVoorbeschouwing (FC Boshuizen, 4e klasse, zaterdag)- Vorig seizoen was hij nog oefenmeester van het kampioensteam UVS in de vierde klasse. Dit jaar is Charl van Goozen opnieuw actief in de laagste klasse, dit maal bij de zaterdagtak van FC Boshuizen. Daar gaat het er anders aan toe dan in de Kikkerpolder. Tot dusver kon Van Goozen nog niet gebruik maken van een vaste groep spelers.

,,Dat had ik ook wel een beetje zien aankomen’’, aldus de Leidse trainer. ,,Ik heb de beschikking over jonge, talentvolle spelers, maar die waren tijdens de voorbereiding nog op vakantie met hun ouders. Vandaar dat de groep pas sinds een week 16 à 18 man groot is. Wat ik tot nu toe heb gezien, is voor mij hoopgevend. Ze zijn speels en gretig. Daarnaast heb ik nog geen één keer moeten ingrijpen. We hebben namelijk van tevoren afspraken gemaakt over hoe we met elkaar om moeten gaan. Natuurlijk mag je wel eens emotioneel reageren, maar daar is geen plaats voor schelden. En ik heb nog geen scheldwoord gehoord. Dus dat is positief.’’

In de voorbereiding vielen de resultaten ietwat tegen, omdat de selectie toen nog niet compleet was. In de beker ging de ploeg in eigen huis hard onderuit tegen GOL Sport (2-8), maar afgelopen weekend speelde het op verdienstelijke wijze in de met 4-2 verloren wedstrijd tegen Roodenburg zaterdag. Geen schande dus tegen een derdeklasser. Ook daar zag Van Goozen het positieve van in.

,,Bij vlagen boden we goed partij. Al met al iets om aan vast te houden. We moeten alleen wel meer als team leren verdedigen. Daar valt zeker nog wat te halen. We moeten bouwen aan een nieuwe ploeg met nieuwe jongens uit het tweede van GHC en voormalig zaalvoetballers. Ik zie in ieder geval dat het enthousiasme er is. Als we dat vasthouden, kunnen we wel eens gaan verrassen. Voetbaltalent hebben we genoeg. Aan echte voorspellingen durf ik me alleen nog niet te wagen. Ik durf wel te zeggen dat we niet op de laatste plaats eindigen. We moeten het goede gevoel krijgen en dan iedere week beter worden.’’

Van Goozen verwacht desondanks dat het niet makkelijk gaat worden in de huidige klasse. En dan zeker niet tegen de tal van Haagse ploegen, zoals Oosterheem, KSD-Marine, Haagse Hout en Wilhelmus. ,,De Haagse teams staan over het algemeen bekend als fysiek. Dus daar moeten mijn spelers zo veel mogelijk tegen bestand zijn.’’

Overigens leek de zaterdagtak van FC Boshuizen nog even met een keepersprobleem te zitten na het plotselinge vertrek van eerste doelman Justin Laterveer. Inmiddels is dat opgelost door het aantrekken van Wim de Lacluse, die voorheen keeper was bij een vriendenteam van FC Boshuizen. Van Goozen zag hem woensdagavond op de training voor het eerst in actie. ,,Een goede doelman. Fijn dat hij bereid is om bij ons te keepen’’, besluit de oefenmeester.

Komende zaterdag trappen de blauw-gelen het seizoen in eigen huis af tegen Warmunda. Vorig seizoen werd nog twee keer verloren van de ploeg uit Warmond.

Nog even een blik op de personele veranderingen:

Gekomen: Jerol Blikman (Voorschoten’97), Julius Voordeman (DoCoS), Casper Verkaart (DoCoS), Mohammed Maatoug (GHC), Zakaria Graafi (GHC), Burak Uygun (GHC), Bo Abdalah (Warmunda), Gildas Mugisha (Quick Boys), Hakim Bouhchlaf (GHC).

Vertrokken: Rachid Maatoug (onbekend), Fahid Mandil (gestopt), Roy de Vogel (onbekend), Mustapha Ait Blal (Lugdunum), Michael Derksen, Jan de Groot en Leonardo Ramires (allen Leidsche Boys, zo), Girma Segaar (Voorschoten’97), Brandon Westenburg (Leonidas), Vural Kara (onbekend), Bilal Baddouri (Roodenburg), Mo Rahou (Roodenburg).