voorbeschouwing derde klasseIn de voorbije dagen en weken kwamen de meeste trainers van de clubs voorbij met een voorbeschouwing op de tweede seizoenshelft. Om die reden beperkt onze redactie zich dit keer tot een summier overzicht van het programma in de voorbeschouwing op de veertiende speelronde van de derde klasse. Daarnaast schat onze redactie in dat niet alles door zal gaan, vanwege de grote hoeveelheid regen. Uiteraard hoopt de redactie dat we er in dat opzicht naast zitten. Voor de liefhebber: trainers die nog niet aan het woord kwamen, zullen weldra alsnog hun zegje doen op deze website.

Zaterdag

Kagia gaat op bezoek bij DWO en de missie is helder. Het gat tussen de nummers 1 en 3 liep pal voor de winterstop op naar acht punten dus enkel een zege, zo mogen we inschatten, kan de formatie van Jerry Ubink in de race houden voor de titel. De ploeg uit Zoetermeer verloor nog geen enkele keer. Gaan de Lisserbroekers daar verandering in aanbrengen? Een andere topper is die tussen VV Oegstgeest en SEV. Het verschil tussen de nummers twee en vier bedraagt negen punten. Ook hier geldt dus dat onze regioploeg feitelijk enkel gebaat is bij een driepunter. SEV werd al wel tweemaal verslagen, dus onmogelijk behoeft ook deze taak niet te zijn. Hoe dan ook; er staat wat te gebeuren in de top vier. Daar zouden de nummers vijf en zeven van kunnen profiteren. Roodenburg speelt als nummer vijf een uitduel bij Sportief, dat twee keer won en elf keer onderuit ging. Op het oog dus geen al te zware kluif, maar bij Roodenburg zegt dat vaak niets, zo meldde trainer Patrick Heijmans nog recent op deze website. Koudekerk gaat als de nummer zeven op bezoek bij BSC’68, dat de twaalfde plaats inneemt en dus strijdt tegen degradatie. De mannen van Alex Redel wachten nog op de eerste uitzege en wellicht gaat dat in de aanvangsfase van 2014 nu wel eens lukken. Een onvervalste Leidse derby is die tussen DoCoS en Lugdunum. De ploeg uit de Leidse Mors kwam sterk opzetten in het tweede deel van de eerste seizoenshelft en bivakkeert ondertussen in de middenmoot. Een nederlaag kan evenwel weer een terugval betekenen en in dat geval winnen de kikkers dus automatisch en wordt het verschil dus teruggebracht tot slechts een schamel punt. Dus ook in deze tweestrijd de nodige belangen. LSVV’70 staat net boven de gevarenzone en kon zowaar wat nieuwe spelers verwelkomen in de winterstop, waarmee de Leidse ploeg zich zo snel mogelijk wenst veilig te spelen. Eerste slachtoffer zou het Rijswijkse Semper Altius moeten worden. De laatste wedstrijd van deze speelronde gaat overigens tussen Zwammerdam en Oosterheem.

Zondag

Niet enkel op zaterdag staan er toppers op het menu. Zo is de botsing tussen DOSR en Meerburg, een dag later,  eveneens een interessante aangelegenheid. Beide teams willen FC Lisse niet verder zien uitlopen en stellen zich tot doel om juist in te lopen gezien het gaatje van respectievelijk zeven en zes punten. Meerburg is momenteel vierde, terwijl DOSR als zesde geparkeerd staat. Bij de eerste krachtmeting tussen deze twee kemphanen werd het 1-0 in het voordeel van de Rijndijkers. SJZ kijkt ook naar boven, maar doet dat in de onderste regionen. De formatie van Ronald Rosdorff staat elfde en dus is het code oranje aan de andere kant van Zoeterwoude. De tegenstander voor zondag is ook al niet mals, want Den Hoorn komt op bezoek. Die ploeg doet volop mee om de prijzen bovenin. SJZ kijkt niet graag terug naar de eerste confrontatie, want daarin werden de groenwitten met niet minder dan 7-0 weggeblazen. Tijd voor revanche en een positieverbetering of worden de zorgen weer wat vergroot? De andere duels op een rij: DHL- Verburch, FC Lisse- Full Speed, MMO- Alkmania, SEP- Van Nispen en Stompwijk’92- Oliveo.