Nog altijd gaan er twee Leidse ploegen aan de leiding in de vierde klasse op zaterdag en zondag. Leidsche Boys en FC Rijnland hopen op een feestje, maar zullen voorlopig moeten doorgaan met winnen. Belangrijkste belagers zijn respectievelijk UVS en Kickers’69. Zoals te doen gebruikelijk een wekelijks overzicht van de potjes die op het vuur staan.

Zaterdag

Koploper Leidsche Boys komt dit keer niet in actie, omdat sinds het wegvallen van SV Wassenaar nog maar dertien clubs deelnemen aan de competitie. Dat betekent dat UVS op gelijke hoogte zou kunnen komen met de Vlietploeg. De blauwwitten gaan op bezoek bij VV Leiden. Mocht UVS winnen dan zijn er dus twee teams met 34 punten, maar kwam Leidsche Boys dus eenmaal minder in actie. UVS won in de voorbije speelronde met 2-1 van Hazerswoudse Boys, dat daarmee even pas op de plaats moest maken in de kopgroep. VV Leiden stelde zwaar teleur en kwam niet verder dan 1-1 bij staartploeg Football Factory. Voor de formatie van Maurice Jansen lijkt de zesde stek het hoogst haalbare, maar kan er nog wel succes worden geboekt in de tweede periode. Football Factory pakte door het gelijke spel tegen VV Leiden het derde punt en had zelfs tot aan de extra tijd zicht op een zege, die er tot dusverre nog niet van kwam. Pieter van Schie en zijn volgelingen mogen het nu gaan proberen bij DOSR. Volgens de trainer/speler wordt zijn ploeg sterker, omdat zijn selectie eindelijk wat groter is geworden. Dit keer lijkt er een Amerikaanse aanwinst uit de hoge hoed te worden getoverd. DOSR is de nummer acht met tien punten meer in de pocket dan de jongste vertegenwoordiger van het Leidse voetbal.

Woubrugge vergaloppeerde zich lelijk tegen Haagse Hout. Eerder werd er al niet gewonnen van deze Haagse opponent, maar die eerste confrontatie leverde nog een punt op. Dit keer ging het compleet mis voor Arie van Duijn en zijn manschappen. Bij rust was het al 4-1 en leek Woubrugge een kansloze middag te spelen. In de tweede helft werd het snel 4-2 en kregen de bezoekers twee pingels om weer volledig in de wedstrijd terug te keren. In beide gevallen faalden de Woubruggenaren en zo kon het uiteindelijk niet voorkomen dat Haagse Hout met 4-3 aan het langste eind trok. Een nieuwe nederlaag lijkt Woubrugge kansloos te maken voor de titel en dat niet alleen maar de komende tegenstander, SVOW, zou de wond nog meer gapend maken gezien het feit dat er altijd wat in de lucht hangt tussen deze twee dorpsclubs. In Weteringbrug lekte Woubrugge eerder twee punten en werd er alles bij elkaar opgeteld tien keer afgetrapt (4-4). Al met al genoeg reden voor Woubrugge om snel de rug te rechten. FC Boshuizen neemt het aan de kade op tegen Blauw Zwart. Beide ploegen bleven dit weekend met lege handen achter. De Leidenaren moesten SVOW voor laten gaan, terwijl de Wassenaarders Leidsche Boys na rust moesten laten gaan (1-3). De eerste confrontatie werd en prooi voor Blauw Zwart, dat op de ranglijst de zesde plaats inneemt. Anouar Hamdi staat met zijn ploeg op de elfde plaats met acht punten uit twaalf wedstrijden. De overige duels voor komende zaterdag: Hazerswoudse Boys- Warmunda en VVSB- Haagse Hout.

Zondag

Ook dit weekend is er weer plaats voor een Leidse derby. FC Rijnland en DoCoS gaan namelijk het strijdtoneel op. Eerder eindigde dit treffen doelpuntloos, waarmee FC Rijnland niet mocht klagen. Ondertussen is de Leidse ploeg echter hard op weg om een fraai seizoen neer te zetten. Afgelopen weekend ging het wel moeizaam bij Bernardus, maar een 2-1 achterstand werd wel omgebouwd naar een 2-3 zege, waardoor de ploeg van Ronald Mink de dans leidt. Nog immer heeft Kickers’69 de betere papieren, maar die ploeg speelt bij Warmunda en eerder werd daar van verloren dus wellicht is er sprake van een angstgegner voor de Leimuidenaren. FC Rijnland moet in staat zijn om de punten in eigen huis te houden, hoewel DoCoS, bezig aan de laatste reeks wedstrijden zoals bekend, zo nu en dan in staat is om boven zichzelf uit te stijgen. Een andere Leidse club, Leidsche Boys, gaat op de thee in Langeraar bij Altior. Dit is een tweestrijd onderin, waarbij Altior bij winst op gelijke hoogte kan komen met de equipe van Richard de Graaf, die allerminst amused was na het treffen met GOL Sport (0-4). De grotendeels uit Turkse voetballers bestaande club moest eerder drie punten inleveren van de KNVB, maar heeft er twee terug en vecht het laatste minpunt ook nog aan. Mede door het resultaat afgelopen weekend moet er nog steeds rekening worden gehouden met Taoufik Maatoug en de zijnen. Een vierde plaats kan verstevigd of verbeterd worden wanneer er zondag wordt gewonnen van de nummer vijf, FC Zoetermeer. Eerder lukte dat vrij eenvoudig met 1-4. Roodenburg tenslotte gaat op bezoek bij UDO. Beide ploegen verloren hun wedstrijd vier dagen terug. UDO bij Kickers’69 en de Leidenaren op eigen veld van ASC, dat ook stappen heeft gemaakt op de ranglijst. UDO won eerder met duidelijke cijfers van de ploeg van Robin van Wieringen (2-6). ASC- Bernardus is de zesde en laatste ontmoeting voor komend weekeinde.