voorbeschouwing wekelijks itemIn de eerste klasse B van het zaterdagvoetbal kenden GHC en Voorschoten’97 een matige start. Beide teams behaalden één punt uit de eerste twee duels. Komend weekend ontmoeten de “buren” elkaar aan de Vliet. Martijn van Leeuwen (GHC) en Voorschoten-spits Bilal Karasahin zijn goede vrienden, maar willen elkaar zaterdag aftroeven.

De Groene Hart Combinatie boekte op fortuinlijke wijze het ene puntje in de competitie-ouverture tegen Forum Sport en liet het vervolgens bij het Woerdense Sportlust’46 volledig afweten (5-0). Coach Dennis Olman sprak na het echec in Woerden teleurgesteld over het “taktisch onvermogen” van zijn formatie. Van Leeuwen trof wat dat betreft geen blaam.
,,Het was voor het eerst dat ik op de bank zat: gepasseerd. Ik zag het bij de trainingen al een beetje aankomen, maar snappen deed ik het niet. Naar mijn idee had ik daarvoor redelijk gespeeld, zeker niet minder dan een aantal anderen. Ik was natuurlijk wel teleurgesteld.”

Olman suggereerde ook dat de inspanningen die het technisch kader leverde om het team tot prestaties aan te zetten “zonde van de tijd van Kees (van Tongeren/red) en mij” zouden zijn. ,,Ach, wij vinden dat als spelers natuurlijk niet leuk om te lezen, maar aan de andere kant begrijpen we het wel. We hebben elke week een analyse en in principe weet iedereen wat hij moet doen. Voor de wedstrijd tegen Sportlust had de trainer een aantal dingen duidelijk gemaakt, zeg maar voorgekauwd. Daar kwam in het veld weinig van terecht, zodat we een pak op de broek kregen. En dat was pijnlijk, dat frustreerde hem enorm”, meent de 29-jarige Van Leeuwen.

De spanningen lopen nog wel eens op tussen beide kemphanen zoals hier op archieffoto van duel op Adegeest. Maar na afloop rookt men de vredespijp..
De spanningen lopen nog wel eens op tussen beide kemphanen zoals hier op archieffoto van duel op Adegeest. Maar na afloop rookt men de vredespijp..

Vervolgend: ,,We zitten even in een zware periode. Vorig jaar begonnen we sterk en naarmate het seizoen vorderde ging het steeds minder. Misschien is het nu andersom. Hoe dan ook, we hebben wel iets recht te zetten. Ik ga ervan uit dat dat tegen Voorschoten ook gaat gebeuren. De sfeer is in elk geval nog goed. Waarschijnlijk is Roberto Escudero, ex-speler op Adegeest, er weer bij en dat is sowieso positief. Hij kan met zijn ervaring anderen op hun plek zetten. En zelf hoop ik ook te spelen. Als de trainer verstandig is stelt hij me op. Ik heb tegen Voorschoten goede statistieken. Vorig seizoen speelden we driemaal tegen hun en ik scoorde in elke wedstrijd”, besluit Van Leeuwen.

Zijn kameraad Karasahin keerde de afgelopen maanden, waarin hij ook nog eens de trotse vader werd van zoon Kaydin, terug bij de club waar hij in zijn jeugd al voor acteerde ,, Vorig jaar speelde ik bij Leidsche Boys, maar bijna dat hele elftal is vertrokken. Voor een deel naar Lugdunum. Ik werd gevraagd door Qendrim Gashi, een vriend van mij bij Voorschoten, om daar terug te komen en dat heb ik na een gesprek met de trainer ook gedaan. Ik wilde natuurlijk wel een eerlijke kans krijgen om in het eerste te komen. En dat is gebeurd. Ik heb allebei de wedstrijden meegedaan. Leuk om bij de club weer oude bekenden tegen te komen. Sommigen stonden er misschien wel raar van te kijken dat ik voorin liep, want destijds speelde ik in de A1 en de B1 in de achterhoede.”

Scoren deed de 30-jarige Karasahin voor geelgroen in competitieverband nog niet. ,,We hebben nog geen doelpunt gemaakt. Voor mij is het ook even wennen. Het tempo ligt hoger dan ik vorig jaar gewend was en het is best een lastige klasse. HVC’10 bleek een stugge ploeg waar wij door twee fouten met 2-0 van verloren en tegen Haaglandia/Winston kon het alle kanten op. Zij hebben aardig wat spelers van het opgeheven zondagteam rondlopen, dat in de topklasse uitkwam. De eerste helft was voor hun, de tweede voor ons. Iedereen was in die wedstrijd ook bereid om voor elkaar te werken. Al met al was 0-0 wel een terechte uitslag.”
Karasahin trof bij zijn terugkomst op sportpark Adegeest een jonge selectie aan. ,,Shemiel Constancia, met wie ik al in de jeugd voetbalde, en ik zijn de oudsten. Shemiel is net zo oud als ik. Daarna komen er spelers van pas 23 of zo. We hebben dus een jong elftal. Maar wel een team dat wil voetballen. Ik ben erg benieuwd naar aanstaande zaterdag. In het verleden heb ik ook nog bij GHC gespeeld en ik ken al die gasten goed. Ik was pas nog op de verjaardag van Martijn en daar zaten heel wat spelers. Toen hebben we het natuurlijk wel over de wedstrijd gehad. Als wij het opgaande lijntje van de voorbije weken doortrekken, moeten we kunnen winnen. Ik heb er een goed gevoel over.”