spelersklassement bannerDe derde speeldag leverde weer een hoop punten op. Dit voor keepers die hun vak verstonden, verdedigers die stonden als een huis, middenvelders die het spel doorzagen en aanvallers die voor het nodige gevaar zorgden. Morgen de standen en rangen en de weekteams en nu alvast een eerste blik op de toppers van de week van het weekend van 20 en 21 september.

Hoofdklasse en eerste klasse

Slechts drie spelers kregen het maximaal te behalen aantal punten. Dit keer viel die eer te beurt aan Niels van den Burg, sluitpost bij GHC en aan het ARC-dueo Luuk Samsom en Houssain el Zeryouh. De jans is groot dat hun namen morgen terugkomen in het weekeltal. Daarachter was het dringen geblazen met het FC Rijnvogels-trio Sander van der Horst, Mitchel Beijersbergen en Orlando Ouwehand, de Leidenaren Soufiane Boukhidous en Michael de Roode van GHC, Mark Kabelaar, Erwin de Ridder, Dico Schaap en Sander van Duin van Valken’68, het tweetal Frank Guijt en Jim van der Krogt namens Voorschoten’97, Yessin Roosblad, Michael Schouten en Jesper Neuteboom van FC Boshuizen en tenslotte Bilal el Yacoubi van Alphense Boys. In de lijst ondertussen 58 spelers, waarbij het niet geheel onverwachts is dat de koppositie wordt ingenomen door en speler van Valken’68, gezien de vliegende start van de ploeg van Andries Wendt.

Tweede en derde klasse

RCL_2014_2015-Nick van BemmelNiet minder dan 146 spelers hebben zich al gemeld in dit klassement. Uitblinkers in de ogen van de specialisten waren dit keer Jelle Clemens (Kagia), Sipan Khalid (Roodenburg), Roy Dijkstra (VV Oegstgeest), Danny de Groot (UVS), Neal Petersen (LSVV’70), Fannuel Waandels (TAVV), Loek Star (ROAC), Pascal de Jong (ROAC), Floris Zonjee (Teylingen), Nick van der Reijden en Whalid Akuhaili (GOL Sport) en Joris Smit (Meerburg). Of dit een garantie was voor het weekelftal laat onze redactie nog even in het midden. In het algemeen gesteld valt op dat de middenvelders het meer dan verdienstelijk doen. Ronduit ontevreden was de staf van Alkmania. Geen enkel punt werd uitgedeeld na een nieuwe en derde nederlaag. Tot nu toe zijn acht verschillende clubs vertegenwoordigd in de top tien. Nog enkele andere spelers die opvielen, zonder ze allemaal op te gaan noemen? Gaan we: Nick van Bemmel (RCL, foto), Kevin van Wijk (TAVV), Mo Achahbar (GOL Sport), Daniël Coret (SJZ), Joep van Rijn (MMO), Bob Kikkert (UDO), Roy Dickhoff (Foreholte), Lars Kremer en Sander Schmand (Zwammerdam) en Chris Menken (UVS). Alles weten van de puntenverzamelaars? Morgen kijken, is het advies.

Vierde klasse

Robert Ulrich NagelHier staat de teller op 131 spelers, waardoor er dus totaal al 335 spelers zichzelf kunnen terugvinden. Enkele toppers van de week wil onze redactie ook hier bij naam noemen, zij verdienen deze week de eer. De toppers: Fenno Blikman (FC Boshuizen), Barend Vreeken (DOSR), Kenny Blanken (Alphia), Michel Wolvers (Woubrugge), Robert Ulrich Nagel (Football Factory, foto), Colin Oudenaarden (Leidsche Boys,za), Dexter Pardon (FC Rijnland), Jan de Groot en Chris Wassenaar (Leidsche Boys, zo), Chiel van Tol (Altior), , Niels Koolwijk (Alphia), Ruben Windhorst (Hazerswoudse Boys), Cem Isitir (Lugdunum), Ivo Nolet (VV Leiden) en Rolf van der Raadt. Daarmee zijn nog niet alle namen prijs gegeven, want morgen is het de dag van de publicatie. In elk geval gaven alle clubs punten weg, dus het is sowieso de moeite waard om te kijken of jij (hoger) op de lijst staat of om te zien hoe het ervoor staat met jouw favorieten. Vooralsnog leiden vijf (!) spelers de dans.

 

Volgende week zullen het spelersklassement, de elftallen van de week en de topscorerslijst niet op vrijdag, maar eenmalig op donderdag worden geplaatst. Dit om de doodeenvoudige reden dat onze redactie er vanuit gaat dat alle regiogenoten maar zeker de Leidenaren die dag (3 oktober) wel wat anders aan hun hoofd hebben. Dus volgende week zal al het nieuws worden geplaatst van maandag tot en donderdag en daarna weer in het weekend. Let ook op in deze bij het inleveren van eventuele copy!