Niet minder dan 427 spelers hebben zich na vijf speelronden in de kijker gespeeld, al dan niet voor het eerst dit seizoen. Zij vielen op met respectievelijk puik keeperswerk, stonden verdedigend als een huis, strooiden met passes vanaf het middenveld of waren spitsvondig in de voorste linie. De wekelijkse punten worden uitgereikt door trainers, leiders of andere deskundigen. Wekelijks kijken we even naar de toppers van de week en vervolgens worden op vrijdag de spelersklassementen gepubliceerd. Binnenkort maakt onze redactie de sterrenteams van de maand september bekend. Het deelnemersveld geniet dit jaar een record aan regioclubs die zich hebben ingeschreven voor het spelersklassement.

Hoofd-en eerste klasse

Valken’68 won voor de derde keer een uitwedstrijd en andermaal was de zege niet gestolen. De Valkenburgers zijn tot nu toe een verrijking voor de eerste klasse. Ook deze week was er weer een ruime vertegenwoordiging binnen het elftal van de week. Liefst drie spelers speelden zich bij de beste elf van de week. FC Boshuizen vaardigde deze week zelfs vier spelers af, niet in de laatste plaats door het feit dat de Leidenaren nog immer geen nederlaag behoefden te slikken. Wel werd er voor de eerste keer gemorst, maar toch speelden de geel-blauwen weer fris van de lever. In de verdediging vinden we onder meer twee spelers van Valken’68 en FC Boshuizen terug.
ARC deed prima zaken bij Voorschoten’97 door met 2-6 te winnen. Vooral de mannen voorin waren zo scherp als een mes. De Alphenaren leverden twee spelers af. Ook FC Rijnvogels en GHC zijn deze week vertegenwoordigd. Vooralsnog hebben zich 71 spelers gemeld, waarbij er na 450 minuten voetbal drie koplopers zijn in ons klassement. Daarachter komt een groepje spelers met een punt minder op de teller. Bij dat groepje bevindt zich ook een speler van Alphense Boys. De zondageersteklasser leverde deze week geen speler voor het weekelftal.

Tweede-en derde klasse

Sjors BrandsmaIn deze twee klassen kruipt de teller al richting de 200 spelers die zich al minimaal eenmaal verdienstelijk maakten namens hun club. Ook hier vinden we drie leiders terug met spelers van respectievelijk VV Oegstgeest, Zwammerdam en Foreholte. Het trio wordt kort gevolgd door spelers van UVS, TAVV, GOL Sport en Stompwijk. Daar weer vlak wordt er op de deur gerammeld door een afvaardiging van MMO, Roodenburg, RCL, Kagia en onder meer Meerburg. In het weekelftal vinden we maar liefst tien clubs terug. Enkel het wel verliezende GOL Sport kan zichzelf terugvinden met twee absolute uitblinkers. Tenslotte hoef je natuurlijk niet per se te winnen om in het sterrenensemble genoemd te worden. Het middenveld wordt dit keer bevolkt door louter spelers die uitkomen op zondag. Net niet in het weekelftal, maar wel prima presterend waren dit keer onder meer Sebastiaan van de Voorn (TAVV), Sander Mulder (LSVV’70), Ruben van den Berg (Koudekerk), Rowin Peet (DoCoS), William van Vliet (UVS), Floris Hupkes (ROAC), Sjors Brandsma (Meerburg, foto), Patrick Noort (UDO) en Dennis Pronk (Stompwijk). Alkmania deelde deze week geen punten uit.

Vierde klasse

Het gaat niet bepaald voortvarend met Leidsche Boys (za), maar dat ligt zeker niet aan de Oudenaardens (Colin en Kay). Volgens de berichtgeving zou het leed nog veel erger zijn wanneer deze doelman en middenvelder niet vrijwel wekelijks hun team op sleeptouw nemen. Uiteraard ook een manier om je toch te onderscheiden in een niet draaiend elftal. Opvallend is dat de zondagtak van de Boys ook twee spelers herbergt die vooralsnog mee gaan met de bovensten in het klassement van de vierde klasse. In de top tien zijn ook spelers terug te vinden van Woubrugge, FC Rijnland, DOSR (za), Alphia en Altior. Emmanuel EsselIn het vijfde weekelftal was er dit keer geen enkele club die twee of meer spelers kon afleveren. Frappant is dat de gehele voorhoede bij deze gelegenheid bestaat uit spelers van Leidse clubs. De namen zullen morgen worden bekend gemaakt van de elf toppers. Andere opvallende spelers, die echter niet terug te vinden in het weekteam, zijn deze week o.a.: Emmanuel Essel (Football Factory, foto), Kevin Wassenaar (Lugdunum), Rob Burley (Warmunda,za), Erik Bakker (VV Leiden), Zakari de Graaf (FC Boshuizen,za), Danny de la Rie (Leidsche Boys, za), Dennis Vondeling (Alphia), Sven Tourne (Woubrugge), Timo van der Raadt (VVSB), Pablo Luiten (FC Rijnland), Tim Kortekaas (Warmunda,zo), Harm van Rijn (Altior) en Fabian Engel (Bernardus).