Ze domineerden op het middenveld, waren voorin zo scherp als een mes, stonden als een huis achterin of waren heer en meester tussen de palen. De toppers van de week derhalve. De uiteindelijk gekozen elftallen en de nieuwe standen worden, zoals gebruikelijk, vrijdag gepubliceerd op onze site en al eerder op Facebook van Leidenamateurvoetbal, maar nu alvast wat gegevens over de toppers in de diverse klassen.

Hoofd-en eerste klasse

Na de negende speelronde zijn er 89 spelers genomineerd voor het spelersklassement. Daarbij dient te worden aangetekend dat enkel regiogenoot SJC geen punten doorgeeft. Nieuw in de lijst na het voorbije weekend zijn: Teun Guijt, hij verving de geblesseerd geraakte Erwin van der Nagel bij Valken’68 tussen de palen, Robbert van der Post (doelman van Voorschoten’97) en Sven Boonstoppel, die zijn eerste punten verdiende voor de geelroden van Andries Wendt. In de top drie staan nu twee middenvelders en een verdediger. Michael Schouten van FC Boshuizen heeft de eer om als enige speler nog in alle wedstrijden genomineerd te zijn voor punten. Schouten kwam afgelopen zomer over van topklasser VVSB.

Tweede en derde klasse

Na 810 minuten voetbal en blessuretijd hebben 242 spelers al minimaal een punt in het spelersklassement. Nieuwe gezichten sinds het weekend van 8 en 9 november zijn de navolgende spelers: Guillaume Thissen (Kagia), Rowdy Looman (MMO), Rick van der Kaay (debuteerde voor Oegstgeest), Gloire Kalangu (Roodenburg), Rick Vogels (TAVV), Thomas van Kesteren (Teylingen), Bas Smit (UVS), Mark Hermenet (UVS), Ed van Hameren (Alkmania), Oguzhan Yazici (GOL sport), Derk Hachmang (Oegstgeest), Adil Moutaussut (GOL Sport), Randy Verwoerd (TAVV) en Sam Lemmers, de spits die zijn opwachting maakte bij Foreholte en zijn ploeg en passant met twee treffers aan een knappe zege hielp.

Vierde klasse

Met vijf nieuwe spelers is de lijst uitgebreid naar nu 213 spelers. Tal van spelers staan evenwel nog op nul dus aan hen de taak om zich in de rangschikking te gaan spelen. Nieuwe namen bij die ruim tweehonderd spelers zijn: Daaf Mink (FC Rijnland), Emiel van Duivenbode (VV Leiden), Remco van der Jagt (Altior), Martijn Geen in’t Woud (Warmunda,zo) en de 38-jarige Ben Treur die afgelopen weekend onder de lat stond bij Altior en de nul hield tegen Ammerstolse sv. Acht clubs worden op dit moment vertegenwoordigd in de top tien van het klassement. De leidende positie is voor een doelman.