Allereerst een compliment van de redactie aan de trainers, leiders en andere deskundigen die de voorbije weken keurig op tijd de punten hebben doorgespeeld. Een enkeling slechts moest wakker worden geschud. Onze redactie hoopt en gaat er vanuit dat we er ook in het restant van het seizoen op kunnen vertrouwen dat de punten op tijd binnen zijn.

Hoofd-en eerste klasse

Slechts twee spelers verdienden de volle buit met drie punten en spelen allebei voor een Alphense vereniging. Zo wist Yussuf Sarica zich te onderscheiden namens Alphense Boys, dat gehakt maakte van SDO, en speelde ook Luc Samsom zich in de kijker bij ARC, dat wel op nul punten staat. GHC leverde volgens de mannen van de beoordelingen een wanprestatie en de spelers kregen dan ook geen punten. De volle buit- acht punten- werd uitgedeeld aan spelers van Voorschoten’97, Valken’68, FC Boshuizen, Alphense Boys en ARC. Het team van Andries Wendt, dus eersteklasser Valken’68, was deze week hofleverancier. Niet zo vreemd ook, de Valkenburgers zijn voortreffelijk van start gegaan.

Tweede en derde klasse

Van alle clubs kwamen punten, uitgezonderd van UDO. Niemand bij de Oegstgeestenaren stak boven het maaiveld uit. Ook bij Roodenburg waren de punten dun gezaaid en viel slechts één speler in de smaak. Talrijk waren de vergeven punten ook niet bij LSVV’70, Foreholte en SJZ. Liefst tien clubs vaardigen 1 speler af voor het weekelftal en op vrijdag valt te lezen wie dat zoal zijn geworden. Ondertussen staan er al 110 spelers op de lijst en is er een leidend trio met zes punten. Van alle tweede-en derdeklassers, en dat zijn er nogal wat in deze regio, doen enkel FC Lisse, DOSR, ASC, Kickers’69, Alphen en Voorschoten’97 niet mee.

Vierde klasse

In deze lijst staan na twee speeldagen bijna 100 spelers, waarbij het deelnemersveld gigantisch groot is. Enkel spelers van Roodenburg (zo) kunnen zichzelf niet terugvinden. Alle deelnemende clubs stonden punten af in speelronde nummer twee. Lugdunum, dat verloor van Hazerswoudse Boys, en DOSR, dat het niet kon bolwerken tegen Nieuwkoop, waren zuinig met de puntjes. In het algemeen klassement is er vooralsnog één leider met het maximaal aantal te verdienen punten tot nu toe. Het gaat om een doelman, zo verklapt onze redactie alvast. Hij wordt wel op de hielen gezeten en dit door vier spelers die allemaal uitkomen voor een Leidse club.

Morgen plaatst onze redactie de nieuwe standen en ook zullen de weekelftallen worden gepubliceerd. Vrijdag is ook de dag van de schutters en de openbaring daarvan dus neem morgen gerust weer een kijkje op onze website. Volgende week kan immers alles weer anders zijn.