donderdag, april 25, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementNils Slingerland (SJZ) speler van de maand maart

Nils Slingerland (SJZ) speler van de maand maart

-

spelersklassement 2013 2014Ondanks dat hij een regelmatige bezoeker van onze website is en ook de stand in het spelersklassement volgt, was Nils Slingerland aangenaam verrast dat hij na de laatste stand uiteindelijk de speler van de maand maart is geworden. De pas 20 lentes jonge linkerverdediger: ,,Ik volg het wel maar wist niet dat ik het zou worden. Het is natuurlijk een hele eer. Ik ging wel in punten omhoog maar verwachtte niet dat ik als eerste zou eindigen.
De speler van de maand die een moeilijk seizoen kent. Je zou het in eerste instantie niet verwachten. Maar in een team waarin het niet altijd even gesmeerd loopt, kan je toch een dermate prestatie neerzetten die op deze manier gehonoreerd wordt. Sint Jan Zoeterwoude verkeert namelijk in de gevarenzone. Van het begin af aan draait het niet in het team van Ronald Rosdorff waarin een mix van jeugd en routiniers niet die eenheid vormen om een goed seizoen te draaien. ,,Als je vaak verliest wordt je daar niet echt vrolijk van”,weet ook Nils die als jongeling zijn veters bij SJZ strikte om vervolgens een uitstapje naar DoCos te maken waarin hij in de A1 balde. Toch maakte hij de terugkeer naar zijn roots. Nils heeft altijd in selectieteams gespeeld, dus heeft wel degelijk talent.

Na enkele wedstrijden in het tweede te hebben gespeeld debuteerde hij in het eerste waarin hij dit seizoen zijn vaste stekkie veroverde. Op de linksbackplaats dus terwijl hij als linksbuiten in zijn jeugd langs de lijn draafde. ,,Het is wel behoorlijk zwaar op deze verdedigende positie”, heeft hij inmiddels ervaren. Zeker in een seizoen waarin het team het vaak zwaar te verduren heeft. Nils Slingerland_resultaat

Wat verwacht hij van de rest van het seizoen nu het team er beroerd voor staat?
,,Ik hoop niet op rechtstreekse degradatie en gok op een plekje in de nacompetitie en hoop dat wij ons alsnog kunnen handhaven. Daar wil ik mijn prijs als ‘speler van de maand’ graag voor in ruilen.” Het is natuurlijk niet zo dat hij er niet vereerd mee is, maar een goede verstaander heeft maar een half woord nodig.

Ook deed onze redactie even navraag bij zijn trainer over Slingerland. ,,Hij is goed bezig en ik vind dat hij deze prijs verdient. Dit seizoen maakt hij een uitstekende ontwikkeling door als één van de ‘broekies’ van het team. Hij past goed in de groep en met zijn karakterologische eigenschappen zit het wel goed. Het is een fanatieke speler, die enkel nog meer rust in zijn spel moet krijgen. Dan gaat zijn rendement nog verder omhoog.”

Vorige week deelde onze redactie al de eindstanden in de diverse klassen. Slingerland moest de eerste plaats delen, maar na loting was het lot hem gunstig gezind. Wanneer het ook nog goed komt met SJZ, kan het seizoen niet meer stuk voor de jongeling.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read