banner speler vd maandDe 29-jarige nummer 10 van GOL Sport is er relatief nuchter onder maar toch is hij eigenlijk wel vereerd om tot Speler van de Maand te zijn gekozen. ,,Ik weet niet precies hoe dat in z’n werk gaat en wie dit regelt maar het is eigenlijk toch wel een erkenning”, klinkt het bescheiden uit de mond van Otman Mouhyieddine die zijn carrière bij het Haagse VUC begon. Later droeg hij nog het shirt van Alphense Boys alvorens hij het tricot van GOL Sport om de schouders hees.

Was hij verrast door de erkenning?

1e week maart 2014 002_resultaatEen beetje twijfelachtig: ,,Ja en nee. Ik weet natuurlijk niet hoe andere spelers het doen in hun competitie. Maar in mijn eigen elftal ben ik ook afhankelijk van mijn medespelers om goed te kunnen presteren.” Dat Otman goed heeft gepresteerd mag blijken uit het feit dat hij de beste van de maanden januari/ februari was. ,,Ja af en toe prik ik er wel eens eentje in en geef ook vaak goede assists”, baseert hij zijn uitverkiezing vanuit eigen beleving. ,,Op de nummer 10 positie kan ik lekker voetballen en het bevalt me goed.” Goed genoeg dus om zijn prijs, kleding van sponsor Henny’s Rits vrijetijdskleding, aan zijn garderobe toe te voegen.

Mouhyieddine en zijn team hebben de eerste periode reeds in de knip. Misschien dat er voor hem nog een leuk moment aan zit te komen als GOL Sport in de nacompetitie de vierde klasse zal ontstijgen. Mogelijk zelfs een kampioenschap? Daarin gelooft hij niet direct. ,,Nou ik geloof dat Kickers ’69 dat zal gaan worden. Zij spelen erg goed.” Dat is nog even koffiedik kijken, maar een persoonlijk prijsje heeft hij in ieder gaval al binnen. En dat geeft hem een goed gevoel.

Note redactie: de redactie besloot de maanden januari en februari bij elkaar op te tellen i.v.m. de diverse afgelastingen en het ongelijke programma.